بهگزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، بررسیهای علمی انجام شده در کشورهای اروپایی و البته نقاطی که اخیرا با انفجار نرخ ابتلای کرونا روبرو شدهاند مشخص کرده اصلیترین عامل افزایش نرخ ابتلا عدم توجه به پروتکلهای بهداشتی است. به این دلیل که بسیاری از افراد آلوده اصلاً فکر نمیکنند که کرونا گرفتهاند.
در این زمینه کارشناسان تاکید میکنند تصور خفیف بودن بیماری کرونا با ویروس جهش یافته آفریقایی یک اشتباه استراتژیک است که میتواند سیستم بهداشت و درمان کشورها را با چالشی جدی روبرو کند، به این دلیل که انفجار مراجعه افراد بیمار بعد از یک دوره 10 روزه به مراکز درمانی رسماً میتواند نظام بهداشت و درمان منطقه را از هم متلاشی کند.
این گروه همچنین معتقدند در شرایطی که همه نهادها، سازمانها و البته افراد مرتبط با نظام بهداشت و درمان کشورها اعلام میکنند ویروس امیکرون دارای علائم خفیفتر و کمتر نگران کنندهتری نسبت به سویههای گذشته است میبینیم اغلب افراد ناقل یا حتی بیمارانی که با این نوع از ویروس آلوده شدهاند براین باورند که یک سرماه خوردگی ساده گرفته و نیازی نیست پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
کارشناسان بهداشت و درمان براین باورند که همین اشتباه استراتژیک در کشورهای اروپایی، آمریکای شمالی و حتی خود منشاءاصلی جهش ویروس باعث شده تا در یک دوره بسیار کوتاه مدت روند تصاعدی نرخ بیماری ایجاد شده و احتمال جهش های بعدی وجود داشته باشد و در تمامی این کشورها نظام بهداشت و درمان با چالشی جدی یعنی افزایش یکباره تعداد بیماران روبرو شده است.
این درحالی است که در ادامه بررسیهای انجام شده از سوی کارشناسان نتایج بسیار زیادی از این موضوع ایجاد شد که اغلب قربانیان ویروس امیکرون در سراسر جهان افرادی هستند که یا اصلا واکسن کرونا دریافت نکردهاند یا اینکه هنوز مراحل واکسیناسیون خود را با دُز یادآور تکمیل نکرده اند به همین دلیل کارشناسان تاکید میکنند سه ضلع اصلی مقابله با ویروس جهش یافته آفریقایی در شرایط فعلی به این ترتیب است 1. تکمیل فرآیند واکسیناسیون بهخصوص تکمیل دُز یادآور 2. رعایت پروتکلهای بهداشتی در بالاترین سطح ممکن 3. غربالگری هوشمند و قرنطینه بیماران حتی با اعلائم خفیف.
15 درصد تمایل به واکسن زدن ندارند
رییس رصدخانه اجتماعی کووید 19 و رییس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در این زمینه روز گذشته اظهار داشت: براساس نظریه قوی علمی، تکرار واکسیناسیون و بویژه دز سوم واکسن کرونا، می تواند مردم جهان را به مصونیت برساند.
حمیدرضا خانکه همچنین در ادامه افزود: در کشور ما، حدود 12 تا 15 درصد مردم تمایل به واکسن ندارند و متاسفانه این عدم تمایل در گروه های آسیب پذیر و در سنین بالا اتفاق میافتد که میتواند مرگ و میر ایجاد کند، و این موضوع، یکی از عمدهترین چالش های حوزه کووید در کشورمان است.
خانکه معتقد بیتوجهی هموطنان به رعایت پروتکلها و همچنین عدم شرکت در طرح ملی واکسیناسیون به دلایل مختلف میتواند با فعالیت ویروس جهش یافته امیکرون مشکلاتی در آینده برای مدیریت همهگیری ایجاد کند.
استان سمنان/ هنوز ابتلا به امیکرون ثبت نشده است
کامران قدس گفت: از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تاکنون 50 هزار و 386 مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شدهاند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با اشاره به بشتری شدن 7 بیمار جدید در مدت 24 ساعت گذشته تصریح کرد: مجموع بیماران بستری شده از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا ویروس تاکنون به ده هزار و 872 نفر رسیده است و 39 هزار و 514 بیمار نیز به صورت سرپایی شناسایی شدند.
قدس افزود: خوشبختانه کل موارد بهبودی و ترخیص بیماران مبتلا به کووید19 از ابتدای بروز و شیوع بیماری در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه به 9 هزار و 739 نفر رسید.
طبق جدیدترین رنگ بندی سامانه ماسک، سمنان تنها شهرستان در وضعیت زرد و شهرستانهای دامغان، شاهرود، گرمسار، سرخه، مهدیشهر، آرادان و میامی در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند.
استان بوشهر/ رعایت شیوه نامهها راه مدیریت بحران
سعید کشمیری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر با بیان اینکه تزریق نوبت سوم واکسن کرونا افراد را در برابر سویه اومیکرون ایمن میکند اظهار داشت: پایگاههای تجمیعی، مراکز خدمات جامع سلامت، خانههای بهداشت، پایگاههای سیار آمادگی کامل برای واکسیناسیون علیه بیماری کرونا دارند و در طرح شهید قاسم سلیمانی برنامههای آموزشی، اطلاعرسانی، واکسیناسیون و غربالگری اجرا میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر رعایت شیوهنامه بهداشتی و تزریق واکسن کرونا برای پیشگیری از ابتلا به بیماری را مهم دانست و تأکید کرد: اقدام واکسیناسیون و رعایت شیوه نامههای بهداشتی نخستین راهکار برای پیشگیری از بیماری کرونا و سویه جدید اومیکرون است که استفاده از ماسک، فاصلهگذاری فیزیکی و اجتماعی بسیار مهم محسوب میشود.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با بیان اینکه در 2 هفته گذشته اومیکرون در استان گزارش نشده است گفت: تاکنون چند مورد مشکوک اومیکرون در استان بوشهر شناسایی و نمونههای آنها برای بررسی به تهران ارسال و 3 مورد آن تأیید شده است.
کشمیری با اشاره به انتشار سریع گونه جدید و افزایش مبتلایان خاطر نشان کرد: سرعت انتشار سویه اومیکرون بسیار بالا است و هر فرد مبتلا به این گونه میتواند 10 نفر دیگر را درگیر کند بنابراین موارد ابتلا میتواند چند برابر شود.
وی با نگرانی از سادهانگاری در سطح جامعه تصریح کرد: در صورت زیاد شدن مبتلایان به اومیکرون، تعداد بستریها و فوتیها نیز افزایش مییابد و به همین سبب هدف ما پیشگیری قبل از درمان است تا بتوانیم جلوی انتشار ویروس و سرعت آن را بگیریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر وضعیت ابتلا به کرونا در استان را مورد بررسی قرار داد و تصریح کرد: در شبانه روز گذشته فوت بیمار مبتلا به کرونا در استان گزارش نشده است و در مجموع در 2 سال گذشته 2 هزار و 35 بیمار کرونایی در استان بوشهر فوت کردهاند.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با بیان اینکه در 24 ساعت گذشته 20 بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری شدهاند اضافه کرد: در حال حاضر 45 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد، 2 نفر در بخش مراقبتهای ویژه خدمات درمانی دریافت میکنند.
درحال تکمیل... .
انتهای پیام/ی