قایقی برای اژد‌ها سواران

صدا و سیما یکشنبه 15 تیر 1399 - 14:05
دراگون بوت (Dragon Boat) یا قایق اژد‌ها در قایق‌هایی با حضور ۱۰ یا ۲۰ پاروزن به همراه یک سکاندار و یک طبال انجام می‌شود.
به گزارش خبرنگار تحریریه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، دراگون بوت یا قایق اژدها، یکی از رشته‌های تیمی پارویی و تیمی‌ترین ورزش دنیاست. «دراگون بوت» گونه‌ای قایق پارویی درازپیکر و باریک چینی است که در مسابقات تیمی قایق‌رانی استفاده می‌شود. این قایق‌ها به شکل اژد‌ها بوده و دارای سر و دم اژد‌ها هستند. انتخاب این نماد در این قایق‌ها به این دلیل است که اژد‌های چینی، نماد خوش شانسی، برکت، قدرت و نجابت است و اژد‌های چینی از دهانش آتش نمی‌بارد، ولی می‌تواند باران را فرابخواند. در فرهنگ چینی، اژد‌ها برای مثال می‌تواند در دوره خشکسالی برای مردم طلب باران کند.
 
قایقی برای اژد‌ها سواران
این رشته ورزشی در قایق‌هایی با حضور ۱۰ یا ۲۰ پاروزن به همراه یک سکاندار و یک طبال انجام می‌شود که در مجموع در هر قایق ۱۲ یا ۲۲ نفر حضور دارند.
پاروزنان با هماهنگی کامل و با صدای طبل پارو‌های خود را وارد آب کرده و قایق را به سمت جلو به حرکت در می‌آورند. طبال با نواختن طبل، به هماهنگی پاروزنان کمک می‌کند و سکاندار به وسیله سکان جهت حرکت قایق را تعیین می‌کند.
صدای طبل و تعداد زیاد شرکت کنندگان باعث می‌شود تا مسابقات این رشته ورزشی دارای هیجان بسیار زیادی باشد.
لازم به ذکر است در یک مسیر مسابقه‌ای که به طور معمول ٦ قایق در کنار هم پارو می‌زنند، ١٣٢ ورزشکار به طور همزمان در حال رقابت در آب هستند!
 
قایقی برای اژد‌ها سواران
مسابقات دراگون بوت از ۲۵۰۰ سال پیش در جنوب چین برگزار شده است و سابقه‌ای طولانی و آمیخته به سنت‌ها و مذاهب در منطقه شرق و جنوب شرق آسیا دارد.
در این مناطق بعضا قایق‌های دراگون بوت از ۵ تا ۸۰ نفره نیز وجود دارند. از سال‌های دهه ۱۹۷۰ و با دیده شدن این رشته به وسیله جهانگردان اروپایی در کشور هنگ کنگ، راه برای حضور این رشته در دیگر کشور‌ها هموار شد و هم اینک با رشدی بسیار سریع سراسر دنیا از کانادا و آمریکا تا سراسر اروپا و آسیای میانه و شرق آسیا و حتی استرالیا، آمریکای جنوبی و آفریقا را در نوردیده است و می‌رود تا به یکی از محبوب‌ترین رشته‌های ورزشی مبدل شود.
 
قایقی برای اژد‌ها سواران
هم اینک بیش از ۱۰۰ میلیون ورزشکار از ٨٥ کشور در سراسر جهان در این رشته ورزشی فعالیت می‌کنند.
مسافت‌های معمول این رشته ورزشی ۱۰۰، ۲۰۰ یا ۲۵۰، ۵۰۰، ۱۰۰۰ و ۲۰۰۰ متر می‌باشد. مسافت‌های کمتر از ۱۰۰۰ متر به صورت مستقیم برگزار می‌شوند و تیمی که زودتر خط پایان را قطع کند پیروز میدان است. اما مسافت‌های ٢٠٠٠ متر یا بیشتر به شکل چرخشی در مسافت ۵۰۰ متر و به صورت تعقیبی برگزار می‌شوند و زمان کسب شده توسط تیم‌ها تعیین کننده تیم برنده است. در برخی مسابقات و بنا به صلاحدید برگزار کننده، مسافت‌های دیگری نیز برگزار می‌گردند.

 ورود دراگون بوت به ایران 
این رشته در آبان ماه سال ۱۳۸۴ به همت فدراسیون قایقرانى ایران وارد کشور شد. از بدو ورود دراگون بوت به کشور تا به امروز چندین دوره مسابقات قهرمانی کشور و کاپ‌های متعدد کشوری برگزار شده است. تیم‌های ایرانی همچنین موفق شده اند تا ضمن حضور در رقابت‌های مختلف بین المللی مدال‌هایی در مسابقات آسیایی و جهانی این رشته کسب کنند.
از مزایای این رشته ورزشی این است که بانوان مسلمان می‌توانند به راحتی و با حفظ حجاب اسلامی در مسابقات دراگون بوت شرکت کنند.
 
قایقی برای اژد‌ها سواران
همه ساله مسابقات متعددی اعم از قهرمانی جهان، قهرمانی باشگاه‌های جهان، مسابقات قهرمانی قاره‌ای و تورنمنت‌ها و جشنواره‌های بسیار زیادی در سراسر جهان برگزار مى شود. این رشته ورزشی در سال ۲۰۰۸ به بازی‌های آسیایی ساحلی اندونزی افزوده شد و در سال ۲۰۱۰ وارد بازی‌های آسیایی گوانگجو شد. دور از ذهن نیست که در آینده نزدیک شاهد حضور اژد‌ها سواران در بازیهاى المپیک باشیم.
در بهار سال ۱۳۹۲ مستند قایق اژد‌ها به کارگردانی طنین احمدی، نویسندگی بازیکن اسبق ملی دراگون بوت شادی احمدی با هدف معرفی تیم ملی بانوان دراگون بوت ساخته شد و در فستیوال هامبورگ آلمان موفق به دریافت عنوان دوم کارگردانی و فیلم برتر از نگاه مخاطبین شد. این فیلم (مستندقایق اژدها) قهرمانی‌های آسیایی و جهانی تیم ملی دراگون بوت یا قایق اژد‌ها ایران را در فستیوال‌های خارجی نمایش داد.
 
قایقی برای اژد‌ها سواران

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.