به گزارش ایرنا، مدیرعامل، اعضای هیئت مدیره و اعضای هیئت عامل بانک صنعت و معدن کشور برای حل مشکل چند واحد صنعتی و اقتصادی غرب مازندران به این استان سفر کردند و علاوه بر بازدید از واحدهای اقتصادی در نشست مشترک با تعدادی از فعالان اقتصادی منطقه که با حضور نماینده مردم رامسر، تنکابن و عباسآباد در شهرک صنعتی سلمانشهر برگزار شد پیگیر حل مشکلات واحدهای بزرگ صنعتی غرب مازندران شدند.
مسئولان این بانک دولتی در گام نخست بازدیدی از نیروگاه ۴۶۰ مگاواتی ماهتاب کاسپین نوشهر داشتند و در جریان روند فعالیت و مشکلات این واحد نیروگاهی قرار گرفتند و پس از آن از چند واحد صنعتی در نشتارود و سلمانشهر بازدید کردند.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن کشور در حاشیه این سفر گفت: به دعوت دکتر حسینی نماینده منطقه برای بررسی مشکلات صنعت و معدن غرب استان به منطقه آمدم. در بازدیدی که از نیروگاه نوشهر داشتیم در جریان مشکلات این نیروگاه قرار گرفتیم.
حسین مهری افزود: بانک صنعت و معدن ۲۱۵ میلیون یورو تسهیلات به نیروگاه پرداخت و اکنون نیز برای حل برخی مشکلات این نیروگاه قرار است پیگیریهایی از وزارت نیرو داشته باشیم.
وی اظهار کرد: این نیروگاه راندمان بالاتری نسبت به سایر نیروگاهها دارد و از واحدهای نمونه این کشور است. تا کنون چند جلسه همراه با اعضای هیئت عامل با مسئولان مرتبط از جمله وزیر نیرو داشتیم و پیگیر حل مشکلات این واحد نیز هستیم.
شرکت ماهتاب کاسپین سال ۱۳۸۷ تأسیس شد که نیروگاه مدرن سیکل ترکیبی کاسپین نوشهر با ظرفیت ۴۶۰ مگاوات یکی از ۱۲ نیروگاه متعلق به این شرکت است. عملیات اجرایی پروژه احداث و بهرهبرداری از نیروگاه سیکل ترکیبی کاسپین در منطقه غرب استان مازندران تابستان ۱۳۹۵ آغاز شد و واحد گازی آن تابستان ۱۳۹۷ به بهرهبرداری آزمایشی رسید و واحد بخار نیروگاه نیز در تابستان ۱۳۹۹ وارد مدار شد.
مدیرعامل شرکت ماهتاب کاسپین در این بازدید ضمن معرفی ویژگیهای این واحد نیروگاهی گفت: این مجموعه اولین پروژه واحدهای افکلاس سیکل ترکیبی در کشور است که در مساحتی اندک ایجاد میشود.
احمد مشایخ افزود: مردم غرب مازندران بیشتر از قطع برق افت ولتاژ داشتند و با راهاندازی این واحد مشکل افت ولتاژ غرب مازندران برطرف شد. اما برای ادامه فعالیت با مشکلات جدی مواجه هستیم. به طوری که حاضریم سهم ۲۰ درصدیمان از نیروگاه را به دولت واگذار کنیم.
وی خاطرنشان کرد: واحد با ظرفیت کامل آماده بهرهبرداری است. اما اکنون مشکل سوخت داریم.
به دلیل قرار گرفتن در حاشیه جنگل به محیط زیست تعهد دادیم که فقط گاز مصرف کنیم. اما الان که گاز قطع است واحد گازی ما از مدار خارج شد.
مدیرعامل شرکت ماهتاب کاسپین خاطرنشان کرد: تعرفه خرید برق از ما کیلوواتی ۳۲۰ تومان است، اما قیمت تمامشده برق بالای ۸۰۰ تومان است. از طرفی اقساطمان را ارزی باید بپردازیم، اما تعرفهها ریالی است. در چنین شرایطی امکان ادامه فعالیت را نداریم.
مشایخ اظهار کرد: از یک سو ۱۹ اسفند امسال ۳۵ میلیون یورو قسط بانک داریم و از طرفی وزارت نیرو پول خرید برق را قطرهچکانی میپردازد. به وزارت نیرو رسما اعلام کردیم نیروگاه را به طور کامل تحویل بگیرد و ۲۰ درصد ما را قسطی بپردازد. چون در حال زیان هستیم و از سویی هم ناچاریم برق به شبکه تزریق کنیم.
مدیران بانک صنعت و معدن در گام دوم از کارخانه نساجی ایران تکنخ نوشهر بازدید کردند که برای اجرای طرح توسعه به حدود ۴۵ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش نیاز دارد. این واحد صنعتی چیپس گرانول را به پلیاستر و سپس به نخهای پلیاستر تبدیل میکند.
مسئولان بانک صنعت و معدن پس از بازدید از این واحد صنعتی موافقت خود با پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش برای اجرای طرح توسعه اعلام کردند.
عضو هیئت مدیره بانک صنعت و معدن مازندران در حاشیه این بازدید به خبرنگار ایرنا گفت: حضور در واحدهای صنعتی و گفتوگو با سرمایهگذاران به درک بهتر از مشکلات بخش صنعت میانجامد و روند حل مشکلات را سرعت میبخشد.
حسین عسگری افزود: هدف از پیگیری حضوری مشکلات واحدهای صنعتی کمک به تحقق شعار سال و تسریع در مانعزدایی توسعه صنایع کشور است.
وی افزود: در سفر مدیران بانک صنعت و معدن مشکل چند واحد بزرگ صنعتی غرب استان پیگیری شد و بزودی با پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش شاهد رونق این واحدها خواهیم بود.
بازدید از شرکت در حال ساخت چوب فشرده خزر نیز از دیگر برنامههای مدیران بانک صنعت و معدن بود که به حل مشکل سرمایه در گردش این واحد منجر شد.
حل مشکل شرکت در حال راهاندازی چوب فشرده خزر یکی از دغدغههای اساسی مسئولان منطقه راهاندازی این واحد است. در نشستی که با سرمایهگذار این واحد داشتیم مقرر شد ۱۲۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش در سه مرحله برای راهاندازی خط ملامینه این واحد تسهیلات پرداخت شود.
شرکت چوب فشرده خزر سال ۱۳۸۲ در سلمانشهر به منظور تولید امدیاف با روکش ملامینه زیر نظر سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران و با پشتیبانی فنی و مالی بانک صنعت و معدن تاسیس شد، اما طرح توسعه این واحد برای اجرای روکش ملامینه به دلیل کمبود سرمایه در گردش به مرحله نهایی نرسیده بود. با تکمیل این طرح برای ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد میشود.
بازدید از شرکت تولیدی ناباستیل نیز بخش بعدی این بازدید بود که سرمایهگذار این شرکت نیز برای اجرای طرح توسعه و افزایش توان تولید خواستار دریافت سرمایه در گردش شد.
آخرین مرحله بازدید مدیران بانک صنعت و معدن در شرکت پارس نئوپان انجام شد. این مجموعه با ۷۰۰ نفر نیروی کار بزرگترین واحد صنعتی غرب مازندران است که سال ۱۳۷۹ در نشتارود با ظرفیت تولید سالانه ۲۵ هزار متر مکعب تخته امدیاف به بهرهبرداری رسید و سال ۱۳۸۳ نیز خط ملامینه را با ظرفیت۳۶۰ ورق ملامینه راهاندازی کرد. طرح توسعه این شرکت در سالهای ۱۳۸۲، ۱۳۸۴، ۱۳۸۵ و ۱۳۹۰ با راهاندازی دو خط تولید نئوپان، خط تولیدMDF و خط آغشتهسازی ادامه یافت و اجرا شد و اکنون یکی از مهمترین واحدهای صنعتی و اشتغالزایی مازندران محسوب میشود.
مدیران بانک صنعت و معدن پس از بازدید کامل از این واحد صنعتی درباره درخواست تسهیلات سرمایهگذار رایزنی کردند.