۹۶ درصد روستا‌ها مجهز به خانه بهداشت شدند

صدا و سیما پنج شنبه 12 تیر 1399 - 19:12
معاون وزیر کشور با اشاره به ضرورت ارتقا رضایتمندی مردم، گفت: ۹۶ درصد روستا‌های کشور خانه بهداشت و مرکز جامع سلامت دارند.
۹۶ درصد روستا‌ها مجهز به خانه بهداشت شدندبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مهدی جمالی نژاد در نشست دهیاران با اشاره به ضرورت رضایتمندی مردم، افزود: طبق بررسی انجام شده رضایتمندی مردم از مدیران شهری و روستایی در برخی از استان‌ها وضعیت مناسبی ندارد و باید تلاش کنیم تا فاصله و گسل میان مدیران و مردم کم شود.
وی ادامه داد: هرچند زیرساخت‌های خوبی در روستا‌ها ایجاد شده و مالیات بر ارزش افزوده نیز زمینه توسعه روستایی را فراهم کرده، اما حس تعلق مردم به روستا‌ها و شهر‌ها تضعیف شده است که با این اوصاف توسعه پایدار رقم نمی‌خورد، در این راستا تحقق تعلق مردم تکلیفی و دستوری نیست بلکه باید به شکل فرهنگی اقداماتی را جهت رضایتمندی مردم انجام دهیم و آسیب شناسی صورت گیرد تا ماموریت‌های مختلفی تعریف شود.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: در طول ۴۰ سال برای روستا‌ها اقدامات مختلفی صورت گرفته است در این زمینه جمعیت روستایی بهره‌مند از برق ۹۹.۵ درصد، آب آشامیدنی ۸۰ درصد، مدیریت روستایی ۹۵ درصد، شبکه اطلاعات ۹۴درصد، خانه بهداشت و مرکز جامع سلامت ۹۶ درصد و دانش‌آموزان دارای فضای مقاوم جهت تحصیل ۹۰ درصد می‌باشد.
وی افزود: اگر شهرداران و دهیاران با عشق و علاقه کار را انجام دهند، وضعیت امنیتی کشور ارتقا پیدا می‌کند، در این راستا ارتباط با مردم باید تقویت شده و ساده زیستی اولویت مدیران قرار گیرد.
جمالی نژاد گفت: مهمترین تهدید کشور در شرایط حاضر تحریم، مسائل نظامی و امنیتی نیست بلکه بی اعتمادی مردم به مسئولان مهمترین آسیب است که اگر دهیاران، شهرداران و اعضای شورای شهر کار خودشان را به خوبی انجام دهند حس تعلق مردم در روستا‌ها و شهر‌ها ارتقا پیدا می‌کند که اگر این امر محقق شود زمینه وفاق اجتماعی و به دنبال آن حفظ سرمایه اجتماعی، امنیت اجتماعی کشور و در نهایت امنیت ملی کشور تضمین خواهد شد.
 
محسنی بندپی، استاندار تهران
 دولت نگاه همه جانبه به توسعه روستایی دارد 
استاندار تهران با تاکید بر واگذاری اختیارات به دهیاری‌ها و شهرداری‌ها، گفت: دولت نگاه همه جانبه‌ای به توسعه روستایی دارد.
انوشیروان محسنی بندپی در نشست دهیاران به مناسبت روز شهرداری و دهیاری‌ها به اقدامات قابل توجه در روستا‌ها اشاره کرد و افزود: هر چند در استان تهران جمعیت روستایی ۶ درصد و جمعیت شهری ۹۴ درصد است با این حال ۸۰۰ هزار نفر جمعیت روستایی داریم.
وی با اشاره به اقداماتی که در زمینه مقابله با کرونا در روستا‌ها پیگیری شده، گفت: باید مدیریت جوامع محلی را تمرین کنیم تا انتقال قدرت و امتیازات به این جوامع نظیر شوراها، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها محقق شود البته این اقدام هزینه‌هایی دارد، ولی می‌توان هزینه‌ها را کم کرد تا کار‌ها توسط شورا‌ها و دهیاران و در شهر‌ها توسط شهرداران انجام شود.
استاندار تهران با بیان اینکه عملکرد دهیاران می‌تواند در زمینه انتقال قدرت موثر باشد، گفت: از سوی دیگر اقدام وزارت کشور جهت حفظ و ارتقا نیرو‌ها قابل تقدیر است تا نیرو‌های خارج از بدنه وزارت کشور، وارد وزارت کشور نشوند.
محسنی بندپی افزود: دولت نگاه همه جانبه‌ای به توسعه روستایی در ابعاد مختلف دارد و اینکه مقام معظم رهبری نیز یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی در بدترین شرایط اقتصادی برای اشتغال روستاییان اختصاص دادند، حکایت از توجه به روستا‌ها و زمینه سازی جهت ماندگاری در روستا‌ها دارد.
 
محسنی بندپی، استاندار تهران 
 مقاوم سازی منازل روستایی پیگیری شود 
استاندار تهران گفت: مقاوم سازی منازل روستایی با توجه به ۱۷ گسل فعال استان تهران پیگیری شود.
انوشیروان محسنی بندپی در نشست دهیاران به مناسبت روز شهرداری و دهیاری‌ها، افزود: باید ۱۰ درصد ارزش افزوده برای اشتغال و کارآفرینی در روستا‌ها هزینه شود.
وی ادمه داد: برای ماندگاری در روستا‌ها و کاهش حاشیه نشینی باید به اشتغال روستایی توجه کرد، از سوی دیگر کاهش آسیب‌های اجتماعی و مقاومت در برابر تحریم‌ها و توطئه‌های استکبار نیز منوط به فراوانی تولید و محور تولید در روستا‌ها است.
استاندار تهران با اشاره به ضرورت تحول در اقتصاد روستا‌ها، گفت: ساختمان‌هایی که در روستا‌ها نیاز به مقاوم سازی دارند شناسایی شود تا روستاییان تشویق شوند و در این زمینه از بنیاد مسکن گله‌مند هستیم، چراکه استان تهران ۱۷ گسل فعال دارد و باید در این زمینه مطالبه گری کنیم تا مقاوم سازی منازل روستایی در اولویت قرار گیرد.
محسنی بندپی افزود: اگر می‌خواهیم روستا‌های با نشاط و شاداب داشته باشیم باید انگیزه برای روستاییان فراهم شود، در این زمینه اگر دهیاران روستای پاکی را معرفی کنند برای آن‌ها مشوق‌هایی در نظر می‌گیریم.
وی گفت: در مورد کرونا نیز نگاه باید به همه افراد جامعه به ویژه در روستا‌ها باشد، برخی افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند، اما ممکن است برخی به سبب شرایط تحت پوشش هیچ نهادی قرار نداشته باشند که دهیاران لیست چنین افرادی را به بخشداران و فرمانداران به صورت محرمانه ارائه کنند تا کمک به این اقشار نیز مد نظر قرار گرفته و کمک مومنانه شکل بگیرد و توسعه همه جانبه روستا‌ها اولویت پیدا کند.
 
تقی زاده، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران
 خوداتکایی روستا‌ها در حوزه امنیت غذایی 
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران با اشاره به خوداتکایی روستا‌ها در حوزه امنیت غذایی گفت: دهیاران سفیران امنیت غذایی در شرایط کرونا هستند. 
محمد تقی زاده به اهمیت مدیریت روستایی اشاره کرد و افزود: شاید در نگاه اول این طور باشد که مدیریت روستا به لحاظ محدوده جغرافیایی سرزمین راحت‌تر است، اما رسالتی که در روستا‌ها به عهده دهیاران و مدیریت روستایی است، تفاوت دارد و اینکه روستا‌ها محدود به بافت روستایی که در طرح هادی تعیین شده است، نیستند.
وی ادامه داد: اگر نگاه مدیریت روستایی را محدود به بافت روستا‌ها کنیم توسعه متوازن و پایدار محقق نمی‌شود، نکته دیگر جهت تقویت و توسعه متوازن اینکه امنیت غذایی در کشور از مقوله‌های جدی است که به سبب کرونا محدودیت‌های خاصی در آن رخ داده و یکی از جا‌هایی که خوداتکایی را تامین می‌کند مدیریت روستاهاست و حتی دهیاران را می‌توان سفیران امنیت غذایی به ویژه در مقطع فعلی دانست.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران گفت: انتظار از دهیاران این است که علاوه بر انجام وظایف جاری در حوزه نگهداشت روستا و توسعه روستایی از ظرفیت‌ها، قابلیت‌ها و منابع در اختیار همچون ارزش افزوده جهت توسعه مناسب روستا بهره بگیرند.
 
جندقیان، معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور
 تخصیص ۸۵ درصد اعتبارات حوزه روستایی در دولت یازدهم و دوازدهم 
معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با اشاره به افزایش سرانه های روستایی گفت: ۸۵ درصد اعتبارات حوزه روستایی در دولت یازدهم و دوازدهم تخصیص پیدا کرد. 
سعیدرضا جندقیان در نشست دهیاران افزود: با شیوع کرونا حرکتی به سمت زندگی روستایی را شاهد هستیم و در دهه های آینده تغییراتی در این زمینه شاهد خواهیم بود.
وی ادامه داد: از ابتدای تاسیس دهیاری ها در سال ۸۲ تا پایان سال ۹۸ مجموع اعتباراتی که به روستاها تعلق گرفته ۲۵ هزار میلیارد تومان است که ۲۲ هزار میلیارد تومان یعنی ۸۵ درصد از کل اعتبارات در دولت یازدهم و دوازدهم تخصیص پیدا کرده است.
معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: میزان سرانه ها نیز در دولت تدبیر و امید افزایش پیدا کرده، در صورتی که در دولت‌های قبلی ۷۴ هزار و ۴۰۰ تومان برای روستاییان بوده و اکنون به بیش از ۳۰۰ هزار تومان رسیده است.
جندقیان افزود: نوعی بی تعادلی در توزیع منابع داریم که دهیاران در این زمینه باید مطالبه‌گری کنند تا بازنگری در تخصیص اعتبارات صورت گیرد.
 
 تسلیت استاندار تهران به خانواده درگذشتگان حادثه کلینیک سینا اطهر 
استاندار تهران حادثه کلینیک سینا اطهر را به خانواده درگذشتگان تسلیت گفت.
انوشیروان محسنی بندپی در نشست به مناسبت روز شهرداری و دهیاری‌ها که با حضور جمالی نژاد رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور برگزار شد با ابراز تاسف از حادثه کلینیک سینا اطهر، اظهار داشت: متاسفانه در اثر انفجار شب گذشته ۱۹ نفر از همشهریان جان خود را از دست دادند و ۱۴ نفر نیز بستری هستند.
وی تاکید کرد: این حادثه غم انگیز را به خانواده درگذشتگان حادثه کلینیک سینا اطهر تسلیت عرض می‌کنم و برای بازماندگان آرزوی صبر و بردباری دارم.
استاندار تهران سپس تاکید کرد: یکی از آسیب پذیری‌های کشور بیماری‌های قلبی - عروقی با ۴۴ درصد و عامل دوم سوانح و حوادث با ۱۷ و نیم و ۱۸ درصد است که جای تامل و بررسی دارد و نیازمند اعمال نظارت و برخورد با قاطعیت است.
 
فرهادی، فرماندار تهران
 پیشنهاد افزایش سهم روستا‌ها از مالیات بر ارزش‌افزوده 
فرماندار تهران افزایش سهم روستا‌ها از مالیات بر ارزش‌افزوده را پیشنهاد کرد.
عیسی فرهادی در همایش دهیاری‌ها، افزود: متاسفانه جمعیت روستایی که ۴۰ سال پیش ۷۰ درصد و جمعیت شهری ۳۰ درصد بود حالا به شدت کاهش یافته به گونه‌ای که جمعیت روستایی به ۲۹ درصد و جمعیت شهری به ۷۱ درصد رسیده است.
وی افزود: از جمعیت ۷۰ درصدی روستایی در ۴۰ سال پیش به جایی رسیدیم که حالا جمعیت روستایی مان تنها ۲۹ درصد است و مهمترین دلیل این کاهش جمعیت در روستا‌ها را می‌توان مسئله اشتغال دانست.
وی گفت: جمعیت شهر‌های اقماری تهران از دو میلیون نفر به شش میلیون نفر رسید و اگر تدبیری نیندیشیم در آینده نزدیک جمعیت ایران در محدوده‌ای از فیروزکوه تا قزوین متمرکز می‌شود.
هر چند که حالا همه کلانشهر‌ها همین وضعیت را دارند، اما وضعیت تهران در مسئله حاشیه نشینی بدتر است.
فرماندار تهران افزود: ما شاهد جذب نیروی فراوان در برخی دهیاری‌ها هستیم. به عنوان مثال دهیاری که می‌تواند با سه تا چهار نفر فعالیت کند چرا باید ۴۰ نفر جذب نیرو داشته باشد و قطعا با این مدل فعالیت، پولی برای عمران روستا باقی نمی‌ماند.
 
پرندوار، مدیرکل روستایی استانداری تهران
  ۳۴۰ سند توسعه روستایی تدوین شده است 
مدیرکل روستایی استانداری تهران با اشاره به توسعه پایدار به عنوان اولویت روستا‌های استان تهران از تدوین ۳۴۰ سند توسعه روستایی در استان خبر داد.
معصومه پرندوار در نشست دهیاران به مناسبت روز شهرداری و دهیاری‌ها با گرامیداشت روز دهیاری‌ها، افزود: نگاه ویژه استاندار تهران به جوامع محلی و روستایی سبب شده تا تغییر ساختاری توسعه‌ای را در روستا‌های استان تهران شاهد باشیم.
وی ادامه داد: مسیر توسعه روستا‌ها تنها محدود به حوزه عمرانی روستا‌ها نیست و نگاه تک‌بعدی نداشتیم و به خود روستاییان هم توجه شده، در این راستا رتبه یک کشوری در بیمه روستاییان را به دست آوردیم، ضمن اینکه به همت دهیاران تفاهمنامه‌ای منعقد شد و تمام مساکن روستایی بیمه شده اند.
مدیرکل روستایی استانداری تهران گفت: بافت‌های فرسوده در حوزه روستایی نیز مورد توجه قرار گرفته است و در حوزه رفاه روستایی سند ۱۳۰ بازی بومی و محلی تدوین شد و به عنوان رشته دانشگاهی تدریس می‌شود.
وی با بیان اینکه به روستا‌ها به عنوان نماد توسعه، تعاون و مودت نگاه کردیم و همین امر باعث شده که استان تهران در حوزه روستایی مقام‌های بسیاری کسب کند، افزود: ۱۵۸۰ اشتغال روستایی از طریق اعطای تسهیلات سامانه کارا در سال‌های ۹۷ و ۹۸ ایجاد شده و ۳۴۰ سند توسعه روستایی تهیه شده، ضمن اینکه ۱۸۲ طرح هادی روستایی تصویب شده است.
پروندوار گفت: پیگیری تشکیل خانه‌های هلال در روستا‌های استان تهران و شناسایی ۷۰ روستای هدف گردشگری نیز در استان تهران انجام شده است و در مجموع تلاش شده تا اقدامات حوزه روستایی منجر به تحول اساسی در روستا‌ها شود.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.