به گزارش ایرنا ، کلیمالله وثوقی روز یکشنبه در جلسه بررسی مشکلات راههای خلخال افزود: در مجموع بیش از ۳۰ هزار تن شن ، ماسه و نمک برای مقابله با پدیده یخبندان سطح محورهای مواصلاتی استان خریداری و انبار شده است.
وی با اشاره به درخواست مکرر مردم برای نمکپاشی راههای روستایی در منطقه جنوب این استان گفت: با توجه به پایین بودن ضخامت آسفالت راههای روستایی که غالبا ۶ سانتیمتر است ، امکان استفاده از مخلوط نمک و شن به دلیل تخریب سطح آسفالت در هیچ شرایطی ممکن نیست و از دهیاران و بخشداران خلخال انتظار میرود از این کار خودداری کنند.
وی استفاده مکرر و طولانی مدت از مخلوط نمک و شن در فصول سرد سال را عامل تخریب سطح آسفالت راههای بین شهری استان دانست و اظهارکرد: سالانه مبالغ کلانی برای ترمیم آسفالت ، لکهگیری و اجرای روکش آسفالت به این اداره کل تحمیل میشود.
وی از استقرار راهدارخانه در مسیرهای الماس در جاده خلخال - اسالم ، حیران در جاده اردبیل - نمین - آستارا ، صائین در جاده نیر - سراب ، مرادلو در جاده مشگینشهر -- پارسآباد و لنگان خبر داد.
او گفت: با توجه به واقع شدن بیش از ۹۰۰ کیلومتر از راههای بینشهری و روستایی استان در منطقه سردسیر خلخال گفت: نگهداری راههای این منطقه بویژه گردنه سختگذر الماس واقع در جاده ارتباطی خلخال - اسالم در فصول سرد سال سختتر از سایر مناطق استان اردبیل است.
مدیرکل راهداری و حملو نقل جادهای استان اردبیل با بیان اینکه نیروهای راهداری برای پوشش زمستانی راهها در مسیرهای کوهستانی و برفگیر و گردنههای بلند استان اردبیل مستقر هستند، افزود: ۲۵۶ راهدار با ۱۸۲ دستگاه ماشینآلات زمستانی در پایگاهها به صورت آمادهباش قرار دارند.
وثوقی میانگین عمر دستگاههای راهداری را ۲۵ سال اعلام کرد و بیان کرد: تا زمانی که ماشینآلات و تجهیزات راهداری خوبی نداشته باشیم، نمیتوانیم خدمات قابل قبولی بیژه در راهداری زمستانی ارائه بدهیم.
او به خرید پنج دستگاه ماشین جدید راهداری در سال جاری اشاره کرد و افزود: این ماشینآلات با ۱۶۰ میلیارد ریال خریداری و به ناوگان اضافه خواهد شد و در کنار آن اورهال و تعمیر و بازسازی ماشینآلات را انجام خواهیم داد.
وی گفت: در کنار استفاده از اطلاعات پیشبینی هواشناسی، سایتها ، تلفن گویای ۱۴۱ و داشتن ارتباط نزدیک با مرکز مدیریت راهها، اداره کل هواشناسی همیشه تغییرات جوی را برای اداره کل راهداری ارسال میکند.
هشت گردنه سخت گذر به نام های الماس ، بودالالو ، نقدوز ، حیران ، صایین ، اسلام آباد ، لنگان و قره آغاج محورهای اصلی استان اردبیل را به هم متصل می کنند که به لحاظ فاصله اردبیل مرتفع با سرزمینهای پست اطراف بویژه کرانههای جنوبی دریای خزر از شیبها و پیچ و خمهای بسیار تندی برخوردار میباشند.