امان طوقی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: هندوانه، طالبی، ملون، خربزه، گوجهفرنگی، پیاز و سیب زمینی بشترین سطح محصولات سبزی و صیفی سیستان و بلوچستان را به خود اختصاص دادهاند.
وی ادامه داد: همچنین سیر، هویج، خیار، سبزیجات برگی، چغندرلبویی، زردک و شلغم از دیگر محصولات سبزی و صیفی کشت شده در مزارع سیستان و بلوچستان است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: عمده سبزی و صیفی تولیدی استان به عنوان محصولات خارج از فصل در فصول پاییز، زمستان و حتی در بهار سال بعد به بازار سطح کشور عرضه میشود که نقش مهمی در تنظیم بازار کشور دارد.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان از نظر آب و هوایی دارای تنوع زیادی است به طوری که مناطق ایرانشهر، زابل و باهوکلات آب و هوای بیابانی و ناحیه زاهدان در مرز بین اقلیم بیابانی و نیمه بیابانی قرار دارد.
برخی مناطق این استان مانند سراوان، مهرستان، سیب سوران، خاش، چابهار، کنارک، نیکشهر، قصرقند و سرباز نیز آب و هوای نیمه بیابانی و بعضا مرطوب و ناحیه کوهستانی بمپشت در جنوب سراوان و امتداد آن به سمت غرب تا کوههای بشاگرد آب و هوای نیمه بیابانی معتدل دارند و اقلیم مشرق ارتفاعات و فلاتهای مرتفع و کم وسعت میان آن نیمه بیابانی با زمستانهای سرد است.
با این وجود استان سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی و مجاورت با دریای عمان و اقیانوس هند و تالابهای هامون و هامون جازموریان یکی از مستعدترین نقاط کشاورزی کشور محسوب می شود به طوری در تمامی فصول سال امکان کشت و تولید انواع محصولات در آن وجود دارد.