واکاوی ماجرای کمبود نان در ایرانشهر/کیفیت؛ حلقه مفقوده نانوایی‌های سیستان و بلوچستان

خبرگزاری فارس یکشنبه 10 بهمن 1400 - 17:55
واکاوی ماجرای کمبود نان در ایرانشهر/کیفیت؛ حلقه مفقوده نانوایی‌های سیستان و بلوچستان

خبرگزاری فارس، سیستان و بلوچستان: حالا که گرو و خاک رسانه‌ای پیرامون موضوع افزایش قیمت نان و طولانی شدن صفوف آن در ایرانشهر خوابیده است، می‌توانیم درست و به دور از هیجانات به این موضوع نگاه می‌کنیم و علل رخ دادن آن را واکاوی کنیم.

حدود 90 درصد از نان مورد مصرف مردم این منطقه ازنوع تافتون است، 

10 روز قبل از بارندگی‌هایی که منجر به سیل در جنوب استان شد هم شاهد تشکیل صف در مقابل برخی از نانوایی‌ها بودیم؛ مردم آن روز هم گلایه‌هایی داشتند البته نه از اینکه نان گیرشان نمی‌آید، بلکه از شلوغی صف‌های خرید نان.

شلوغی صف ها دلایل مختلفی داشت، در فصل زمستان به سبب اینکه نانوایی های روستاها و عشایر کمتر پخت دارند خود به خود نانوایی‌های سطح شهر شلوغ تر می‌شود.

تفاوت قیمت آرد در شهر و لب مرز تا یک میلیون تومان و اینکه ممکن است عده‌ای هم سوء استفاده کنند نیز دلیل دیگری است که بر این شلوغی‌ها دامن می‌زند.

 

حالا اما 10 روز گذشته و بازندگی‌های شدید بخش‌های جنوبی استان را درگیر سیل کرده است؛ نانوایی‌های انکشت شماری هم که در فصل زمستان نان می‌پختند هم دیگر امکان طبخ ندارند و مردم سیل‌زده برای تهیه نان به ایرانشهر سرازیر می‌شوند.

فرماندار ایرانشهر با تایید این مسئله می‌گوید: بارندگی باعث شد نانوایی‌های شهرهای جنوبی شهرستان امکان پخت نداشته باشند و بعلاوه گزارش‌های مستندی داشتیم که نان به صورت انبوه نان از ایرانشهر به شهرهای همجوار ارسال می‌شود و همین سبب محدودیت در عرضه نان در برخی نانوایی‌ها و تشکیبل صفوف طولانی شد.

علی شبانی ادامه می‌دهد: البته چند روزی شرکت حمل و نقل آرد از زاهدان به ایرانشهر نیز به سبب تغییر قیمت‌ها در آخر سال محدود شده بود، که این مسئله نیز بر مشکلات قبلی اضافه و موجب گلایه کردن مردم شده بود.

او توضیح می‌دهد: در اولین فرصت از کارخانه ستاره ایرانشهر مجوز تخصیص 60 درصد آرد تولیدی به شهرستان ایرانشهر را گرفتیم، 70 تن آرد شناور هم از زاهدان دریافت و به نانوایی‌ها تزریق کردیم، ساعات پخت را هم ساماندهی و افزایش دادیم تا مشکل مردم حل شود.

فرماندار ایرانشهر با بیان اینکه در تولید نان، حمل آرد و قیمت ها و با کنترل فروش خارج از شبکه مطلقا اجازه اخلال ندادیم، تصریح می‌کند: حتی یکی دو مورد عرضه خارج از شبکه آرد را برخورد و جریمه و مغازه ها را برای مدتی پلمپ کردیم، یکی دو مورد پخت نان در پشت درهای بسته و خارج از شبکه بوده که برخورد کردیم.

شبانی در ادامه چراغ مسئله‌ای را برای ما باز می‌کند و می‌گوید: کم کم صفوف تهیه نان کمرنگ‌تر شد و حتی نانوایی‌هایی که از نظر مردم با کیفیت بالاتری نان می‌پزند هم بیشتر صف‌های 10 تا 15 نفره تشکیل شده است.

شعبانی ادامه می‌دهد: قیمت نان‌ها در کل شهر ایرانشهر کمتر از 5 هزار تومان است، در کل شهر ایرانشهر یک نانوایی آزاد پز داریم که نوع پخت آن متفاوت است و مردم به هر قیمتی نان را از این نانوایی تهیه می‌کنند.

وی می‌افزاید: در شهرستان ایرانشهر 145 نانوایی فعال داریم، که 106 نانوایی درشهر ایرانشهر است، بازارسان آشکار و پنهان در کنار دهیاران فعال هستند، ممکن است نان را از مغازه ها خرید کرده باشند که  قطعا مغازه داران نیز نان 2500 هزار تومانی را نهایت 3 هزار تومان تا 3 هزار 500 بیشتر نفروخته‌اند و فروش نانی با قیمت 10 هزارتومان در هیچ نانوایی دولتی نداشتیم.

وقتی مسئله کیفیت نان مطرح می‌شود به سراغ ناوایی‌های سطح شهر می‌رویم؛ نظر مردم کاملا درست است؛ برخی ناوایی‌ها نان با کیفیت به دست مردم نمی‌دهند. نان‌ها یا خمیر است یا سوخته! و اتفاقا دلیل تشکیل صف در مقابل چند نانوایی خاص کیفیت طبخ نان در آن نانوایی‌هاست.

 


عرضه نان بی کیفیت به مردم در هیچ نانوایی قابل پذیرش نیست

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان هم ضمن تأیید مشاهدات خبرنگار خبرگزاری فارس در این زمینه می‌گوید: عرضه نان بی کیفیت به مردم در هیچ نانوایی قابل پذیرش نیست و اعضای کارگروه آرد و نان باید بازرسی و نظارت مستمری بر عملکرد نانوایی‌های سطح شهرستان داشته باشند.

وی ادامه می‌دهد: نان، مهم‌ترین غذای مردم است و باید با ایجاد نظارت دائمی بر کیفیت و بهداشت در نانوایی‌ها، بهترین نان به مردم ارائه شود. به همین منظور تشدید نظارت تیم‌های بازرسی مشترک بر نحوه توزیع آرد، کیفیت تولید و عرضه نان در این شهرستان الزامی است.

خبازان را آموزش دهید

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان تأکید می‌کند: با توجه به کیفیت پایین نان در برخی از نانوایی‌ها سازمان صمت نسبت به برگزاری دوره‌های آموزش خبازان در خصوص پخت نان، خمیرگیری و نحوه استفاده از دستگاه پخت نان اقدام کند.

 

 

به گزارش خبرگزاری فارس، پخت نان به لحاظ کمی در شهرستان ایرانشهر روال عادی را طی می‌کند و هیچگونه کمبود نان در این شهرستان وجود ندارد اما نباید فراموش کرد استان سیستان و بلوچستان به لحاظ اقلیمی شرایطی دارد که وقوع بحران‌های کوچک و بزرگ طبیعی در آن بعید نیست و اگر این مسئله علاج نشود ممکن است دوباره موجب نارضایتی مردم و موج سواری دوباره برخی رسانه‌ها بر این گلایه‌ها شود.

چه اینکه در وقایع اخیر هم همین رسانه‌ها بر موج گلایه‌های مردم سوار شدند و موجی رسانه‌ای علیه مردم و مسئولان این استان به راه انداختند.

 

گذشته از همه این مسائل نان بی کیفیت علاوه بر نارضایتی و ایجاد معضلاتی چون وقایع ایرانشهر، اسراف و به خطر انداختن سلامت مردم را هم به دنبال دارد. بنابراین  باید با برنامه‌ریزی دقیق برای بهبود کیفیت نان نه تنها در شهرستان ایرانشهر که در سراسر استان اقدام کرد. آموزش خبازان، تشدید نظارت‌ها، برخورد قاطع با نانوایان متخلف و حمایت از نانوایان قانونمند و بهبود کیفیت آرد می‌تواند به این مسئله مهم کمک کند.

انتهای پیام/3139

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.