محمدجواد بگی، امروز (چهارشنبه، ۱۳ بهمنماه) در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه شرکت شهرکهای صنعتی اصفهان با توجه به استقبال سرمایهگذاران برای ایجاد واحدهای کوچک و متوسط، در سال جاری برنامه ایجاد و توسعه فاز عملیاتی را به میزان ۱۲۶۹ هکتار برنامهریزی کرد، اظهار کرد: این عدد برابر کل توسعه فاز عملیاتی شهرکهای صنعتی سایر استانها است.
وی افزود: در سال گذشته و امسال شرکت شهرکهای صنعتی اصفهان رکورد واگذاری زمین را از نظر تعداد و مساحت در استان و کشور شکست، همچنین با ایجاد ۱۰ شهرک، بیشترین تعداد ایجاد شهرک را در سطح کشور داشت.
به گزارش ایسنا، رئیس شرکت شهرکهای صنعتی استان اصفهان با معرفی شهرکها و ناحیههای صنعتی جدید در اصفهان، گفت: ایجاد شهرک صنعتی سه کاشان به مساحت ۱۵۱ هکتار برای صنایع هایتک، ناحیه تخصصی ماهیان زینتی به مساحت ۴۹ هکتار با پیشرفت ۷۰ درصدی زیرساختهای آن بهمنظور خروج تولیدکنندگان ماهان زینتی از شهر کاشان به لحاظ مسایل بهداشتی و زیستی محیطی، ناحیه صنعتی لنجان به مساحت ۲۶ هکتار، ناحیه صنعتی زندهرود در لنجان به مساحت ۲۶ هکتار، ناحیه صنعتی جندق در خور و بیابانک برای صنایع کانی غیرفلزی به مساحت ۳۰ هکتار، ناحیه صنعتی پادنا در سمیرم به مساحت ۱۶ هکتار برای صنایع تبدیلی و تکمیلی سیب و ... است.
وی در پاسخ به اینکه توسعه شهرکهای جدید با مشکل کمآبی اصفهان در تناقض است، اظهار کرد: شهرکهای جدید بر سه مبنا ایجاد میشود، نخست شهرکهای صنعتی جدید به سمت خرید پساب شهرهای مجاور میروند.
بگی اضافه کرد: در محور دوم تا امروز ۶۱۶ لیتر تفاهمنامه اجرای شبکه پساب درونشهری و ایجاد سیستم تصفیهخانه و استحصال را برای ۱۲ شهر امضا کردیم که این میزان سرمایهگذاری به ارزش ۳ هزار میلیارد تومان در بازه زمانی ۵ ساله انجام میشود.
وی گفت: با این اقدام میتوان استفاده از آبهای سطحی و زیرزمینی را به حداقل برسانیم و دوم اینکه میتوانیم معضل جمعآوری پساب شهرها را برطرف کنیم.
رئیس شرکت شهرکهای صنعتی استان اصفهان با تأکید بر استفاده از صنایع آب و سنگین و انرژیبر را در استان محدود کردهایم، گفت: باید به سمت صنایع هایتک کم انرژی برویم، چراکه در این اصفهان با محدودیت منابع آبی مواجهایم و نه تنها هوایی برای تنفس نداریم، از سوی دیگر با فرونشست مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه سیاست ما بهعنوان متولی ایجاد زیرساخت حرکت به سمت صنایع پاک و هایتک است، تصریح کرد: به جرأت سهم آلایندگی ۷۰ شهرک و ناحیه صنعتی با ۶۵۰۰ واحد صنعتی، به اندازه یکی از واحدهای صنعتی ملی استان نیست، همچنین حجم اشتغال مستقیم این صنایع بالای ۱۵۰ هزار نفر و اشتغال غیرمستقیم آن ۵۰۰ هزار نفر است.
بگی، به سومین سیاست این شرکت اشاره کرد و افزود: یکی از سیاستهای استان ایجاد شهرکهای صنعتی برای ایجاد زنجیره ارزش براساس مزیت و منابع طبیعی و محلی استان است.
وی همچنین با بیان اینکه به دنبال توسعه شهرکها و نواحی صنعتی در استان هستیم، اظهار کرد: توسعه شهرک صنعتی هرند برای صنایع نساجی و غذایی، توسعه شهرک صنعتی کوهپایه به مساحت ۳۰۰ هکتار، ناحیه صنعتی جمبزه دهاقان به مساحت ۷۰ هکتار برای صنایع پاییندستی فولاد، ناحیه صنعتی ابوزیدآباد آران و بیدگل برای صنایع غیر نساجی به مساحت ۳۰ هکتار، ایجاد شهرک تخصصی فراوری عناصر معدنی و غیرفلزی دریاچه نمک قم، ایجاد نخستین شهرک تخصصی شیمی پارک در شهرضا با طراحی ۱۷ واحد بالادستی و پنج هزار واحد زیردستی، واحد شیمی پارک ۲۰۰ هکتاری برخوار در همجواری کنارگذر شرق، ناحیه تخصصی پوشاک به مساحت ۴۰ هکتار شهرستان برخوار در کنار کمشچه، ایجاد اولین ناحیه تخصصی رمز ارز در کنار شهرک تخصصی رمزارز، شهرک تخصصی عناصر راهبردی (مربوط به صنایع هایتک) در نایین به مساحت ۲۰۰ هکتار و ... ازجمله این نواحی است.
رئیس شرکت شهرکهای صنعتی استان اصفهان ادامه داد: در حال حاضر ۱۱۳۰ هکتار در قالب ۱۵ شهرک را در استان اصفهان در دستور کار قرار دادهایم که ۶ شهرک مصوبات اجرایی خود را گرفته و ۹ شهرک دیگر در دست اقدام است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره محدودیتهای تأمین گاز و برق صنایع و بهخصوص شهرکهای صنعتی، اظهار کرد: باید توجه داشت که مشکل گاز کشور ریشهای و غیرقابلحل نیست و به دلیل تحریمها، توسعه برداشت از میادین گازی کشور فعلاً متوقف است و میزان گاز برداشتی ایران نسبت به کشورهای دیگر بسیار کمتر است.
بگی افزود: بارگذاریهای جدید با توجه به اینکه استعلامها و مجوزها برای ایجاد صنایع داده شده که امکان تأمین گاز آنها وجود دارد، اما اکنون به دلیل محدود شدن برداشت از میادین گازی این مشکل ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه بزرگترین اشتباه کشور ایجاد شبکه مویرگی گازرسانی برای مصارف خانگی است، گفت: هزینهای که برای گازرسانی به دورافتادهترین شهرها کرده بودیم را باید بر روی تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر میکردیم تا امروز در اصفهان مصرف گاز افزایش نیابد تا به دنبال آن شاهد آلودگی هوا و مشکل تأمین گاز صنایع باشیم.
رئیس شرکت شهرکهای صنعتی استان اصفهان ادامه داد: باید با سیاستگذاری درست مردم را تشویق به ایجاد و سرمایهگذاری در نیروگاههای مقیاس کوچک برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر کنیم.
وی تأکید کرد: با این مسیری که امروز در آن حرکت میکنیم، دیگر نه گازی در زمستان میماند و نه برقی در تابستان، اما در صورت توسعه انرژی تجدیدپذیر، موارد گرمایشی از طریق برق انجام میشود و دیگر با کمبود گاز و برق مواجه نخواهیم شد و همچنین آلاینده ناشی از سوختهای مختلف نخواهیم داشت.
بگی یادآور شد: یکی از دلایل آلایندگی کلانشهرهایی مثل اصفهان و شیراز عدم وجود کاتالیستهای مؤثر در اگزوز خودروها است.
انتهای پیام