به گزارش ایرنا، مسئول نمایندگی کمیته امداد امام خمینی(ره) فیروزآباد در آیین بهره برداری از یک طرح دانش بنیان(پنل خورشیدی) در روستای سیف آباد بخش فیروزآباد، اظهار داشت: احداث نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس یا پنل خورشیدی با هدف تامین درآمد پایدار برای مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) و تولید انرژی در شهرستان هدفگذاری شده است.
آزاد حسنوند با بیان اینکه استفاده از پنلهای خورشیدی ، خودکفایی در تولید برق را به دنبال دارد، افزود: این طرح یک تفاهم نامه سه جانبه بین کمیته امداد امام خمینی(ره)، بانک و مددجو است، گفت: بر اساس تفاهمنامه دیگری بین شرکت توزیع نیروی برق و کمیته امداد امام خمینی(ره)، برق تولیدی این نیروگاهها به صورت تضمینی به مدت ۲۰ سال خریداری میشود و از محل درآمد نیروگاههای خانگی، مددجوی کمیته امداد به درآمدزایی میرسد.
حسنوند ظرفیت تولید نیروگاه خورشیدی را پنج کیلو وات برق در ساعت بیان کرد و ادامه داد: مزایای این طرح از سوی شرکت توزیع نیروی برق برای مسوولان کمیته امداد امام خمینی(ره) تشریح شده و بانکهای عامل هم طبق ابلاغ دولت تسهیلات یک میلیارد ریالی به هر مددجو اختصاص میدهند.
وی خاطرنشان کرد: شرکت توزیع نیروی برق به صورت ماهانه برق تولیدی را از مددجویان خریداری میکند که پس از تسویه تسهیلات در هشت سال مددجو مالک نیروگاه میشود و کل سود حاصل از فروش انرژی به دولت را، ماهانه دریافت میکند.
حسنوند گفت: امیدواریم با اجرای طرح نیروگاههای خورشیدی، در زمینه اشتغالزایی نیز بتوانیم گام موثری در تقویت رفاه مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) برداریم.
در حال حاضر بیش از سه هزار و ۵۰۰ خانوار با بیش از هفت هزار نفر جمعیت تحت پوشش کمیته امداد شهرستان سلسله بوده و از خدمات این نهاد حمایتی بهره می برند.
به گزارش ایرنا سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا)از سال ۱۳۹۴ تاکنون طرحی موسوم به ( خرید تضمینی ۲۰ساله نیروگاههای خورشیدی) را با عاملیت شرکتهای توزیع برق کشور اجرا کرده است.
سامانههای پنل خورشیدی میتوانند انرژی خورشید را دریافت و آن را به الکتریسیته تبدیل کنند که برای مصرف تجاری و مسکونی قابل استفاده باشد. سامانههای فتوولتائیک معمولا شامل یک پنل و ماژولهای صفحات خورشیدی، اینورتر، و گاهی اوقات یک باتری یا ردیاب خورشیدی و سیمکشی اتصالات هستند.