نگاهی به ظرفیت های برنامه های تلویزیونی کودک و نوجوان برای ترویج کتابخوانی در «کتاب بان»

خبرگزاری برنا یکشنبه 01 اسفند 1400 - 11:13
برنامه «کتاب بان» یکشنبه اول اسفند، با نگاهی به ظرفیت های برنامه های تلویزیونی کودک و نوجوان در ترویج کتابخوانی از رادیو فرهنگ پخش می‌شود.
نگاهی به ظرفیت های برنامه های تلویزیونی کودک و نوجوان برای ترویج کتابخوانی در «کتاب بان»

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ علی اکبر زین‌العابدین کارشناس مجری برنامه«کتاب بان» این هفته میزبان سید مجتبی ظریفیان (عمو مهربان) است و به بررسی ظرفیت های برنامه های تلویزیونی کودک و نوجوان در ترویج کتابخوانی می پردازد.

از گذشته دور، کتاب به عنوان یکی از ابزارهای آموزشی مورد توجه بوده است. مطالعه و بهره‌گیری از تازه‌های علمی، در روح ‌آدمی مؤثر است و سبب پیشرفت و تعالی خواهد شد. تجربه جهانی نشان می‌دهد که رشد و توسعه تمدن‌ها، در رشد فکری و فرهنگی هر جامعه ریشه دارد و بدون رشد فرهنگ کتاب‌خوانی در جوامع نمی‌توان به تعالی هیچ تمدنی دل خوش کرد. بدون شک، ترویج فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی موجب رشد فرهنگی و علمی هر کشوری خواهد شد.

در عصر حاضر که آن را «عصر اطلاعات» می‌خوانند، به بهره‌گیری از منابع گوناگون اطلاعاتی به عنوان منابع مختلف تغذیه بشر توجه شده است. جوامع اطلاعاتی برای آنکه شهروندانی فرهیخته و باسواد داشته باشند، باید از راه‌های مختلف، اطلاعات مناسب و لازم را در اختیار آنان قرار دهند. با این روش، افراد در زمینه‌های گوناگون رشد می‌کنند و علاوه بر داشتن تخصص‌های مورد نیاز جامعه، از بینش و دانشی برخوردار می‌شوند که برای هر شهروند و برای گذران یک زندگی متفکرانه لازم است. کودکان معمولاً در یادگیری مطالب آموزنده و مفید، سرعت بالاتری دارند و در دوران نوجوانی و جوانی نیز علاقه به دانستن در آنها شکوفا می‌شود. پس بهترین راه گسترش فرهنگ مطالعه در جامعه، سرمایه‌گذاری برای کودکان و نوجوانان و نسل جوان است.

فرهنگ کتاب‌خوانی بسیار ارزشمند است و باید کودک را از همان زمان طفولیت، با مطالعه و کتاب آشنا کرد. از همان زمان که مادر برای کودک لالایی می‌خواند، باید ذهن او را از طریق کتاب‌های مصور با تصویرخوانی آشنا ساخت و خاطره‌ای از کتاب در ذهنش به وجود آورد. نبودن کتاب در سبد مصرفی خانواده‌ها به هر دلیلی که باشد، نشانه‌ای از نبود فرهنگ کتاب‌خوانی در جامعه است و باید با شناخت موانع کتاب‌خوانی و رفع آنها کاری کرد که کتاب در فهرست نیازهای ضروری خانواده‌ها قرار گیرد. از سوی دیگر، همان گونه که کتاب‌ها، مجله‌ها و فرم‌های چاپی، افراد را در معرض اطلاعات متنوع قرار می‌دهند، رسانه‌های دیگری چون تلویزیون، رادیو و اینترنت به ما کمک می‌کنند دانش خود را در زمینه‌های گوناگون افزایش دهیم.

تلویزیون، یکی از وسایل ارتباطی جذاب و نیرومندی است که معمولاً سرگرمی جالب توجهی برای گروه‌های سنی کودک و نوجوان است. آنها به دلایلی چون تفریح و سرگرمی، کسب آگاهی و مهارت یافتن در برقراری ارتباط اجتماعی، به تماشای برنامه‌های تلویزیون می‌پردازند. وسایل ارتباط جمعی به ویژه تلویزیون در تغییر ارزش‌ها، سنت‌ها، باورها، اعتقادات و نگرش افراد جامعه به ویژه کودکان و نوجوانان نقش بسزایی دارند. اگر بتوان از طریق وسایل ارتباط جمعی، تغییر و تحول فرهنگی مناسبی به وجود آورد و جامعه را به سوی ارزش‌ها و اعتقادات و باورهای صحیح هدایت کرد، می‌توان گفت زیربنای توسعه و پیشرفت فرهنگی و اجتماعی فراهم آمده است. بر این اساس، رسانه‌های یاد شده در زندگی کودکان و نوجوانان نقش مهمی ایفا می‌کنند.

 همچنین؛ شنوندگان این هفته با مروج فعال ترویج کتابخوانی؛ زهرا مومن آبادی از روستای مومن آباد استان سمنان آشنا می شوند و وی درباره تجربیات خود در این زمینه سخن می‌‌گوید.

برنامه «کتاب بان» را فریده گودرزی با اجراکارشناسی علی اکبر زین العابدین برای گروه کتاب رادیو فرهنگ تهیه می‌کند که یکشنبه ها  از ساعت ۱۲:۳۰ به مدت ۳۰ دقیقه می‌شنوید.

انتهای پیام//

منبع خبر "خبرگزاری برنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

بیشتر بخوانید