تحصیل بی‌سابقه 1220 دانشجوی فرهنگیان چهارمحال و بختیاری؛ فضای فیزیکی پاسخگو نیست

خبرگزاری تسنیم یکشنبه 21 دی 1399 - 06:57
گروه استان‌ها - مدیر دانشگاه فرهنگیان چهارمحال و بختیاری با اشاره به تحصیل بی سابقه ‌1220 دانشجوی فرهنگیان در استان، گفت: علی‌رغم پذیرش حداکثری دانشجو، فضای فیزیکی دانشگاه پاسخگوی نیاز استان نیست.

تیمور نظری‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، با بیان اینکه هر استان دارای دو دانشگاه فرهنگیان است، اظهار داشت: در استان چهارمحال و بختیاری دانشگاه بحرالعلوم برای برادران و دانشگاه شهید باهنر برای تحصیل خواهران در نظر گرفته شده است. مرکز آموزش عالی شهید رجایی فرخشهر نیز با عنایت به افزایش پذیرش دانشجو، احیا‌، بهسازی و با حداکثر ظرفیت ذیل پردیس بحرالعلوم شهرکرد در حال فعالیت است. 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر187 دانشجو در دانشگاه فرهنگیان استان پذیرش شدند، افزود: در این دانشگاه سه رشته‌ در دوره کارشناسی پیوسته و یک رشته در دوره کارشناسی ارشد تدریس می‌شود، رشته‌های زبان و ادبیات فارسی‌، آموزش ابتدایی و مشاوره و راهنمایی در دوره پیوسته و زبان و ادبیات فارسی در دوره کارشناسی ارشد تدریس می‌شود. 

مدیر دانشگاه فرهنگیان چهارمحال و بختیاری بیان داشت: دانشجویان براساس تقاضای داوطلب پس از طی فرایند مصاحبه و گزینش در صورت دارا بودن حداقل نمره تراز علمی 6 هزار و 500 و معدل‌کل 14 پذیرش می‌شوند. از ابتدای دولت یازدهم تا شهریور امسال حدود هزار و 100 نیروی تازه‌نفس وارد سیستم آموزش و پرورش استان شده است.

نظری‌فرد‌ عنوان داشت: علیرغم پذیرش حداکثری دانشجو، فضای فیزیکی دانشگاه پاسخگوی نیاز استان نیست که در همین راستا 23 هکتار زمین مناسب جهت احداث دانشگاه فرهنگیان جانمایی شده و شروع عملیات احداث آن نیازمند صدور مجوز از دفتر گسترش آموزش عالی وزارت‌خانه است.

وی تصریح کرد: با توجه به اعلام دفتر برنامه‌ریزی منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش تا سال 1404 بالغ‌بر 70 درصد نیروی انسانی موجود در این وزارتخانه به مرحله بازنشستگی می‌رسند که ضروری است برنامه‌ریزی برای تامین نیروی انسانی مورد نیاز انجام شود.

وی اضافه کرد: براساس اساسنامه دانشگاه فرهنگیان در حال حاضر دو روش پذیرش دانشجو از طریق آزمون سراسری و مهارت‌آموزان ماده 28 از طریق آزمون استخدامی در دستور کار قرار دارد که پس از درخواست وزارت آموزش و پرورش از سازمان امور اداری و استخدامی، توزیع ردیف براساس وضعیت نیروی انسانی ادارات‌کل آموزش و پرورش استان‌ها و پیگیری مربوطه انجام می‌شود، دانشگاه فرهنگیان هیچ دخالتی در تعداد ردیف‌های توزیع‌شده توسط وزارت آموزش و پرورش ندارد و متولی آن دفتر برنامه‌ریزی منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش است.

 مدیر دانشگاه فرهنگیان استان چهارمحال و بختیاریخاطرنشان کرد: در حال حاضر بالغ‌بر هزار و 220 دانشجوی کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد و مهارت‌آموز ماده 28 در دانشگاه فرهنگیان استان در حال تحصیل هستند. این تعداد دانشجو در دوره 63ساله دانشسراها، مراکز تربیت‌معلم و دانشگاه فرهنگیان استان چهارمحال و بختیاری بی‌سابقه است.

وی با اشاره به تحصیل540 دانشجوی زن و 680 دانشجوی مرد در این دانشگاه توضیح داد: با توجه به تمهیدات اتخاذ شده در بستر سامانه lms فرایند آموزش در دوران کرونا ادامه دارد و کمبود فضای فیزیکی، کمبود شدید هیأت علمی و نیروی انسانی، فقدان اجماع در بین متولیان تعلیم و تربیت و نظام آموزش عالی در راستای تقویت زیرساخت‌های دانشگاه فرهنگیان از مهم‌ترین مشکلات این دانشگاه است.

نظری‌فرد یادآور شد: عدم پیش‌بینی نیاز نیروی انسانی یا فقدان چشم‌انداز ترسیم شده و وضعیت منابع انسانی در دوره‌های گذشته از طرفی و فشارهای غیرمتعارف و تصمیم‌های گاهاً غیرکارشناسی و مقطعی تصمیم‌گیران از طرف دیگر عامل بازدارنده در اتخاذ سیاست‌های اصولی در زمینه تامین نیروی انسانی آموزش و پرورش است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش به‌عنوان اصلی‌ترین دستگاه در نیل به توسعه پایدار و منابع انسانی و ارزشمندترین سرمایه‌ در تحقق این امر نقش‌آفرین است و با در نظر گرفتن اسناد بالادستی به‌ویژه طرح تحول بنیادین نظام تعلیم و تربیت کشور، تربیت معلمان به‌عنوان رکن اساسی توسعه در این مجموعه تاثیرگذار انجام می‌شود. 

انتهای پیام/7540/ش

منبع خبر "خبرگزاری تسنیم" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.