وحید محمودی فرد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شمار کارگاه های تولیدی سمنوی دَرَق نیز امسال با افزایش ۲۰ کارگاه کوچک و ۱۰ کارگاه بزرگ به ۲۵۰ کارگاه تولید سمنو افزایش یافته است.
وی افزود: اکنون دیگر بازار سمنوی تولیدی دَرَق فقط منحصر به خراسان شمالی نیست بلکه این سمنوی با کیفیت به تمام کشور و حتی به بازارهای کیش نیز راه یافته است.
وی خاطر نشان کرد: کارگاههای بزرگ سمنوی این شهر هم اکنون ماهانه ۲ تن سمنو به کیش می فرستند و بازارهای همه استانهای کشور نیز مشتری سمنوی درق است.
محموی فرد افزود: در سال جاری ۴۰ کارگاه تولید سمنو از محل بنیاد برکت تسهیلات دریافت کرده و فضا و تجهیزات خود را ارتقا داده اند.
وی با بیان این که تولید روزانه کارگاه های بزرگ در پاییز و زمستان افزایش دارد خاطرنشان کرد: تولید کارگاههای بزرگ حتی به هفته ای یک تن و کارگاه های کوچک به ۵۰۰ کیلوگرم نیز می رسد.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گرمه افزود: امسال جشنواره سمنو علاوه بر این که نوزدهم اسفند در دَرَق برگزار میشود فردا در مرکز استان و بیست و سوم ماه جاری در شهرستان گنبد نیز برگزار خواهد شد.
به گزارش ایرنا؛ پخت سمنو در خراسان شمالی با اجرای یک سری آداب و رسوم برگزار میشود که این امر موجب شده که پخت سمنوی شهردَرَق در شهرستان گرمه، به عنوان میراث فرهنگی ناملموس در سال ۹۴ به ثبت ملی برسد.
دانش فنی پخت این غذا از مهمترین ویژگی های آن است، به طوری که ماندگاری سمنویی که در دیگر نقاط کشور پخت میشود به بیش از ۲ تا سه ماه نمیرسد، اما
سمنوی دَرَق ، بدون استفاده از یخچال تا ۲ سال هم قابل نگهداری است.
سمنو از گندم جوانه زده به همراه آرد با پخت طولانی درست می شود و بیشتر به عنوان نذری یا در ایام عید نوروز مصرف می شود.
دَرَق با دارا بودن ۷ هزار نفر جمعیت شهری در بخش مرکزی شهرستان گرمه استان خراسان شمالی ایران است و در جنوب غربی این استان قرار دارد.
شهر دَرَق به دلیل تولید صدها تُن سمنو در سال به عنوان پایتخت سمنوی ایران شناخته شدهاست.
پخت سمنو در شهرهای دَرَق و بجنورد به صورت موروثی، از پدر بزرگها و مادر بزرگها به فرزندان منتقل شده است.
بیش از ۲۵۰ کارگاه خانگی و بزرگ در این شهر به تولید سمنو مشغول هستند.
شهر دَرَق در شهرستان جاجرم در نقطه تلاقی سه استان خراسان شمالی، سمنان و گلستان واقع شدهاست.