دهیاری نسبت به پاکسازی روستای کلپورگان اقدام کند

ایرنا یکشنبه 21 دی 1399 - 13:56
زاهدان- ایرنا- رییس اداره حفاظت محیط زیست سراوان در جنوب شرق سیستان و بلوچستان گفت: دهیاری‌ها با همکاری بخشداری نسبت به جمع‌آوری و پاکسازی زباله‌های روستاهای حومه بخش مرکزی و مسیر جاده دسترسی به کلپورگان این شهرستان به عنوان روستای هدف گردشگری هر چه سریعتر اقدام کنند.
دهیاری نسبت به پاکسازی روستای کلپورگان اقدام کند

به گزارش ایرنا بهزاد دهواری روز یکشنبه در نشست کارگروه مدیریت پسماند سراوان اظهارداشت: شهرداری موظف است حداکثر طی مدت یک ماه نسبت به تکمیل و راه‌اندازی بارانداز زباله و همچنین جابجایی و پاکسازی سایت قدیم زباله اقدام فوری انجام دهند.
وی افزود: مرداد سال ۹۶ ارزیابان سازمان یونسکو به منظور بررسی ظرفیت‌های روستای کلپورگان به عنوان نخستین روستای نامزد شده ایران برای ثبت جهانی وارد این روستا شدند که پس از گذشت یک ماه این روستا به عنوان دهکده جهانی سفال به ثبت رسید.

رییس اداره حفاظت محیط زیست سراوان ادامه داد: در آذر همان سال رییس منطقه‌ای شورای جهانی آسیا و اقیانوسیه لوح ثبت روستای سفالگری کلپورگان به عنوان نخستین روستای جهانی منطقه آسیا و اقیانوسیه را به مسوولان و مردم سیستان و بلوچستان تحویل داد.
وی با بیان اینکه تمام مراحل ساخت این سفال را زنان انجام می‌دهند ادامه داد: از ویژگی دیگر سفال کلپورگان این است که طرح‌ها و نقش‌های آن انتزاعی بوده و نسل به نسل منتقل شده است.

به گزارش ایرنا سفال کلپورگان شاهکار هفت هزار ساله زنان و مردان دیار نخل و آفتاب سراوان با شهرت جهانی و منحصر به فرد در میان سفالینه های تاریخی است.
کلپورگان با سفالینه های تاریخی و منحصر به فرد و شهرت جهانی شاهکار اندیشه، ذوق، فرهنگ و هنر زنان بلوچ در سرزمین ایران است، زنان بومی منطقه یگانه خالقان سفال کلپورگان هستند و این هنر ارزشمند را نسل به نسل و سینه به سینه از مادران به دختران منتقل کرده اند و گذشت زمان و حوادث تاریخ نیز نه تنها از اصالت آن کم نکرده بلکه بیش از پیش بر ارزش های هنری آن افزوده است.
آنچه توجه جهانیان را به سفال کلپورگان جلب کرده استفاده نکردن از چرخ سفالگری در تهیه سفال است به گونه ای که تمام سفالینه ها با روش های سنتی ابتدایی، بدیع و به کمک دست انجام می شود.
طرح ها و نقش های سفال کلپورگان نیز کاملا هندسی است و تداعی نقشهای باستانی است تــزیینــات روی سفالینه ها با نمادهای تجریدی است که از نسلی به نسل دیگر به یادگار مانده است و حکایت از راز و رمــز و خواهش های روحی و درونی هنرمند از محیط اطراف و اعتقادات و باورهای او دارد و اغلب نمادها شبیه به نقوش سفالهای ما قبل تاریخ و آغاز دوره تاریخی است.
استان سیستان و بلوچستان با ۱۹ شهرستان زاهدان، زابل، هیرمند، زهک، هامون، نیمروز، میرجاوه، خاش، سراوان، سیب سوران، مهرستان، ایرانشهر، دلگان، فنوج، قصرقند، نیکشهر، سرباز، کنارک و چابهار و داشتن صدها اثر باستانی، تاریخی، فرهنگی و مکان های تفریحی و دیدنی، سواحل زیبا، بازارهای متعدد با کالاهای داخلی و خارجی، منطقه آزاد و کوه سرافراز تفتان و از همه مهمتر مردمی مهربان و میهمان نواز میزبان مسافران و گردشگران در تمامی فصول سال است.
وجود مرزهای طولانی زمینی و دریایی و سدها و رودخانه های متعدد، باغ های میوه های گرمسیری و صنایع دستی منحصر به فرد از دیگر توانمندی ها و جاذبه های پهناورترین استان کشور است.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.