فتحعلی چراغی روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: ۵۳۱ توتونکار در ۲۴۰ هکتار اراضی کشاورزی تالش به کشت توتون مشغول هستند و اغلب این اراضی در سه دهستان بخش مرکزی قرار دارد و چند مزرعه توتون در سال های گذشته در اثر سیلاب و خشکسالی خسارت دیده بود.
وی افزود: طبق تفاهم نامه صندوق کارآفرین امید و شرکت دخانیات گیلان، تسهیلات اشتغال با چهار درصد سود جهت خرید ادوات کشاورزی و لوازم ساخت و تجهیز گرمخانه به توتونکاران اختصاص یافته و با توجه به نوع طرح پرداخت می شود.
وی ادامه داد: دریافت نکردن وام اشتغال، کارمند نبودن و داشتن کارت پایان خدمت و شرط سنی زیر ۶۰ سال از شرایط دریافت وام است و توتونکاران بصورت نوبتی پس از تایید مجتمع دخانیات گیلان، به صندوق کار آفرین امید تالش معرفی شده و پرونده تشکیل می دهند و با توجه به نوع طرح، تا سقف ۳۰۰ میلیون ریال تسهیلات دریافت می کنند.
سید بابک نوری مدیر صندوق کار آفرین امید تالش نیز در این خصوص گفت: اداره دخانیات، افراد مشمول تسهیلات اشتغال را با توجه به اعتبار اعلام شده، طی سه مرحله به صندوق معرفی خواهد کرد و اسامی ۲۲ نفر برای تشکیل پرونده ارسال شده و در مرحله ضمانت گیری هستند و تسهیلات آنان در صورت تکمیل مدارک در ماه جاری پرداخت خواهد شد.
شهرستان تالش با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت و با بخش های مرکزی، اسالم، حویق و کرگانرود در ۱۱۰ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع شده است.