رسیدگی به شکایت خانواده شهدای هسته‌ای از امریکا؛ فروردین

صدا و سیما دوشنبه 22 دی 1399 - 18:54
نخستین جلسه رسیدگی به پرونده شکایت خانواده دانشمندان شهید هسته‌ای ۲۱ فروردین در مجتمع قضایی شهید بهشتی تهران برگزار می‌شود.

رسیدگی به شکایت خانواده شهدای هسته‌ای از امریکا؛ فروردینبه گزارش خبرگزاري صدا و سيما ، وکیل این پرونده در نشست خبری تبیین جزئیات شکایت از امریکا بابت حمایت از رژیم صهیونیستی در ترور شهدای هسته‌ای در هتل آزادی پارسیان گفت: پرونده دادخواست ترور دانشمندان هسته ای، دیروز در شعبه ۵۵ این مجتمع علیه روسای جمهور امریکا که در این جنایات نقش داشته اند و نیز برخی مسئولان این کشور به ویژه وزرای خارجه و خزانه داری ثبت شد.

خانم افضلی نیکو افزود: این دادخواست ۱۱ خواهان و ۳۲ خوانده دارد و خوانده اصلی در این دعوا دولت امریکا و مسئولان این کشور به علت حمایت همه جانبه از رژیم اشغالگر قدس هستند.

وی گفت: ارتکاب جنایات سازمان یافته علیه بی گناهان و هر دلیل، اقدام تروریستی محسوب می‌شود و قابلیت تعقیب دارد.

این وکیل دادگستری افزود: کشورمان پس از انقلاب اسلامی بیشترین آمار ترور علیه زنان، سالخوردگان و شهروندان را دارد و از یک دهه پیش دانشمندان و پژوهشگران کشورمان نیز به فهرست ترور‌ها افزوده شدند.

خانم افضلی نیکو گفت: این ترور‌ها ماهیت مشمئز کننده‌ای دارد که سبب وحشت مردم می‌شود و هدف تروریست‌ها جلوگیری از ادامه حرکت علمی کشورمان است.

وی افزود: این ترور‌ها کاملاً برنامه ریزی شده و هدف دار است که نه فقط مردم کشورمان بلکه ملت‌های جهان از آن متضرر می‌شوند، زیرا دانشمندان، سرمایه جامعه بشری محسوب می‌شوند.

خانم افضلی نیکو تاکید کرد: به همین علت این جنایات نباید بدون پاسخ بماند و عاملان و آمران آن باید به سزای اعمالشان برسند و پیگیری‌های ما باید از تکرار این جنایات بازدارندگی ایجاد کند.

این وکیل دادگستری با تبیین روند تشکیل پرونده شکایت علیه امریکا گفت: با پیگیری خانواده شهدای هسته‌ای از یک سال پیش اقدام به تنظیم دادخواست کردیم و مستندات لازم در این خصوص با کمک ضابطان قضایی گردآوری شد.

وی افزود: پس از آن، عوامل سیاستگذار، مجری و عوامل ترور مشخص شد و در ادامه تصمیم گرفتیم دادخواست را تنظیم و ثبت کنیم.
خانم افضلی نیکو گفت: قانون صلاحیت جمهوری اسلامی ایران برای رسیدگی به دعاوی مدنی علیه دولت‌های خارجی به ما اجازه داد که علیه امریکا طرح دعوا کنیم و خوانده اصلی ما در این پرونده این کشور است که حمایت‌های مستمر و همه جانبه‌ای از رژیم صهیونیستی می‌کند.

وی با اشاره به مستندات این پرونده افزود: بخشی از این مستندات بر گرفته از اذعان مقامات رژیم صهیونیستی است که طراحی ترور دانشمندان ما طبق اسناد خود آنان است.

این وکیل دادگستری گفت: البته این ترور‌ها بدون کمک برخی در داخل ممکن نبود که شماری از آنان بازداشت و محاکمه شدند.
وی افزود: پرونده جنایات رژیم صهیونیستی برای جهانیان مشخص است به ویژه جنایات پرشماری که علیه ملت مظلوم فلسطین مرتکب شدند.

خانم افضلی نیکو گفت: دادخواست ما با این شرایط تکمیل شد و اقامه دعوا کردیم و دولت امریکا و مقامات این کشور به علت جنایاتی که مرتکب شدند، اقداماتشان تروریستی محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر لزوم تعهد امریکا به کنوانسیون‌های حقوقی بین المللی افزود: طبق این معاهدات دولت‌ها متعهد به پیشگیری از ترور و مبارزه با تروریست‌ها هستند، اما مقامات امریکا خلاف آن عمل می‌کنند.

این وکیل دادگستری با اشاره به حمایت‌های همه جانبه امریکا از رژیم صهیونیستی گفت: ۲۴ قطعنامه در شورای امنیت تصویب شده که تعهدات متعددی برای دولت‌ها به منظور پیشگیری از ترور و مبارزه با تروریست‌ها ایجاد می‌کند.

وی تاکید کرد: طبق این معاهدات و مصوبات، ترور دانشمندان هسته‌ای ما اقدام کاملاً تروریستی است و دولت امریکا به علت حمایت از رژیم متجاوز صهیونیستی نقش مؤثری در ارتکاب این جنایات دارند.

خانم افضلی نیکو یکی از مصادیق حمایت‌های همه جانبه امریکا از رژیم اشغالگر قدس را کمک‌های سالانه صد‌ها میلیون دلاری از این رژیم غاصب و وتو کردن قطعنامه‌های شورای امنیت علیه آنان دانست.

وی گفت: امریکا تا سال ۲۰۱۷؛ چهل و سه قطعنامه این شورا علیه رژیم صهیونیستی را وتو کرده است.

خانم افضلی نیکو افزود: ما طبق قانون صلاحیت مان این اجازه را داریم که علیه برخی کشور‌ها و دولت‌ها طرح دعوا کنیم که بر همین اساس دادخواستی با حدود ۴۰۰ صفحه و نیز ۵۰۰ صفحه ضمائم تشکیل دادیم.

وی دستیابی کشور‌ها به فناوری صلح آمیز هسته‌ای را طبق قوانین بین المللی حق ملت‌ها دانست که همه کشور‌ها از سرمایه‌های علمی و دانشمندان شان برای تحقق این هدف استفاده می‌کنند.

این وکیل دادگستری گفت: خواندگان این پرونده با تصور این که حذف دانشمندان هسته‌ای کشورمان می‌توانند مقابل پیشرفت‌های هسته‌ای ما را بگیرند اقدام به جنایت ترور شدند که این اقدام از نظر حقوق بین الملل، نقض اصول بنیادین این حقوق محسوب می‌شود.

وی افزود: این پرونده جنبه مدنی و حقوقی دارد و برای پیگیری و مطالبه خسارت‌هایی که به خانواده شهیدان هسته‌ای تحمیل شده است به ویژه خسارت‌های جسمی، مالی و معنوی صد میلیون دلار غرامت تعیین کردیم و تعیین میزان خسارات تنبیهی به عهده دادگاه گذاشته شده است.

خانم افضلی نیکو از مسئولان کشور به ویژه قوه قضائیه خواست از خانواده شهیدان هسته‌ای برای پیشبرد اهداف این پرونده حمایت کنند.

همسر شهید علیمحمدی نیز در این نشست خبری، تشکیل و پیگیری پرونده شهادت دانشمندان هسته‌ای را یکی از آرزوهایش دانست.
خانم کرمی برای مشارکت در تکمیل این پرونده و ارائه اسناد و اطلاعات به گروه حقوقی که وکالت این پرونده را بر عهده دارند اعلام آمادگی کرد.

همسر شهید شهریاری نیز در این نشست، همزمانی ثبت این پرونده علیه امریکا با یازدهمین سالروز شهادت شهید علیمحمدی را به فال نیک گرفت و افزود: این اقدامی بود که باید سال‌ها قبل انجام می‌شد.

خانم قاسمی گفت: البته من به مجامع بین المللی اعتمادی ندارم و فکر نمی‌کنم که این پرونده به این زودی به نتیجه برسد، اما فارغ از هر نتیجه‌ای موظفیم آن را پیگیری کنیم تا اگر در سال‌های آینده رژیم امریکا تغییر کرد به این پرونده پایه پیگیری و اثبات حقانیت خانواده شهدای هسته‌ای باشد.

وی با تاکید بر پیگیری جهادی و ضربتی این پرونده افزود: ما هم باید مطابق با روحیه، معیار‌ها و استاندارد‌های امریکایی، محکم طلب غرامت کنیم.

خانم قاسمی خطاب به نماینده گروه وکلای مسئول در این پرونده گفت: باید با ابتکار عمل و رایزنی‌های لازم، اذهان دولت‌های همسو با کشورمان مانند چین و روسیه را برای پیگیری این پرونده آماده کنیم تا در عرصه بین الملل تنها نباشیم.

وی همچنین از رسانه‌های کشورمان خواست با برجسته سازی حقوق خانواده شهدای هسته‌ای در افکار عمومی به احقاق حقشان کمک کنند.

همسر شهید داریوش رضایی نژاد در این جلسه گفت: از ابتدای وقوع این ترور‌ها به عنوان خسارت دیده خواهان پیگیری این جنایت بودیم و بار‌ها در جلسات داخلی و خارجی آن را پیگیری کردیم، اما اکنون خوشحالیم که میان خانواده شهدای هسته‌ای در این زمینه هم صدایی ایجاد شده است.

خانم پیرانی افزود: میزان غرامتی که بابت خسارت‌های وارد شده به خانواده شهدای هسته‌ای مطالبه کردیم حداقل خسارت است که حق طبیعی ما محسوب می‌شود و جامعه بین الملل باید در این باره پاسخگو باشد.

وی تاکید کرد: آن چه که از خانواده این شهیدان بر می‌آمد در این مطرح کردند، اما این حق را برای خود محفوظ می‌دانیم که پیگیری دیگر جنبه‌های پرونده را از حاکمیت مطالبه کنیم.

وکیل این پرونده نیز در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به پرسشی در خصوص نقش قوه قضائیه در پیشبرد شکایت از امریکا گفت: این پرونده ماهیت خصوصی و شخصی دارد و خانواده این شهیدان خسارت‌ها را متحمل شدند در نتیجه این رویه حاکم است که خسارت‌ها نیز باید از جانب این خانواده‌ها مطالبه شود.

خانم افضلی نیکو تاکید کرد: البته من همین جا، حمایت قوه قضائیه را از این پرونده طلب می‌کنم به ویژه آن که قرار است محکومیت خواندگان در مجتمع شهید بهشتی تهران انجام شود که همکاری این قوه را می‌طلبد.

وی افزود: پس از این مرحله نیز برای اجرای حکم تقاضای حمایت داریم به ویژه از رئیس انقلابی قوه قضائیه که ما را کاملاً امیدوار کرده است.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.