فرماندار خاش: اطلس اجتماعی براساس شناسایی آسیب‌های محلات تدوین شود

ایرنا دوشنبه 29 فروردین 1401 - 09:09
زاهدان- ایرنا-  فرماندار خاش در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: اطلس اجتماعی این شهرستان باید براساس شناسایی پراکندگی آسیب‌های اجتماعی در محلات و مناطق توسط ادارات متولی تدوین و به فرمانداری ارسال شود.
فرماندار خاش: اطلس اجتماعی براساس شناسایی آسیب‌های محلات تدوین شود

صاحب گل صالحی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر نگاه ویژه دولت به موضوعات مرتبط با کاهش آسیب‌های اجتماعی از طریق مشارکت‌های بین‌بخشی و همراهی مردم اظهارداشت: معضل آسیب‌های اجتماعی دغدغه و نگرانی جدی دولت، جامعه و خانواده‌ها بوده و برای کنترل موضوعات مرتبط، پیشگیری و کاهش معضلات مخرب آن همه ارکان جامعه، دستگاه‌های اجرایی با تمامی اختیارات، دانشگاه‌ها و مدارس، سمن‌ها و تشکل‌های مردم نهاد باید در انجام این رسالت خطیر احساس مسوولیت کنند.
وی افزود: کمیته‌های تخصصی ششگانه پیشگیری و کنترل آسیب‌های اجتماعی با محوریت ادارات مرتبط و ارگان‌های زیرگروه، تدوین شرح وظایف و چارچوب عملکرد، صدور ابلاغ جهت هر کمیته تشکیل و دستور کار کمیته‌ها براساس داده‌های جمع‌آوری شده واقعی و به تفکیک باشد.
فرماندار خاش ادامه داد: هم‌اینک فقر، بیکاری، اعتیاد، قاچاق موادمخدر، سوخت و انسان، زنان بد سرپرست و بی‌سرپرست، کودکان کار و بازمانده از تحصیل، طلاق، معتادان متجاهر جزو اولویت‌های ما در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است.
وی اظهارداشت: برنامه‌های متنوع و مفرح فرهنگی و اجتماعی جهت تقویت روحیه نشاط و شادابی در خانواده‌ها و آیین بزرگداشت شخصیت‌های برجسته، فرهیخته و نامدار بومی باید در خاش اجرا شود.
صالحی گفت: شناسایی و ریشه‌یابی معضلات اجتماعی در محلات مختلف، بررسی و تحلیل کارشناسی شده توسط کمیته‌های ششگانه و گزارش در کارگروه بعدی و برنامه‌ریزی راهبردهای مدون عملیاتی و اجرای سند جامع توسعه اجتماعی در قالب محوریت محلات پرخطر به شکل پژوهشی، تحلیلی و تخصصی توسط این کمیته‌ها و ادارات متولی و مداخله میدانی مورد توجه قرار گیرد.  
وی افزود: ادارات و نهادهای دولتی موظفند در کنار پرداختن به ماموریت‌های اصلی خود به مباحث فرهنگی و اجتماعی نیز توجه داشته باشند و از نظرات کارشناسان و دانشگاهیان در برنامه‌ریزی‌های این حوزه استفاده کنند.
فرماندار خاش بیان کرد: حضور کارشناسان امور مربوط به آسیب‌های اجتماعی، اساتید و صاحبنظران این حوزه در کارگروه بعدی جهت ارائه راهکار و اقدامات مورد نیاز برای کاهش آسیب‌های اجتماعی در محلات باید در اولویت باشد و حاشیه‌نشینی یکی از مباحثی است که در صورت عدم توجه به وضعیت آن و عدم خدمات‌دهی در حوزه‌های مختلف؛ می‌تواند منشاء آسیب‌های اجتماعی برای بسیاری از ساکنان آن باشد.
وی خاطرنشان کرد: عدم وجود اطلاعات کامل و جامع در حوزه آسیب‌های اجتماعی یکی از مشکلات بزرگ عدم موفقیت در این بخش است و جمع‌آوری اطلاعات دقیق در رده‌های مختلف، افزایش آگاهی و مشارکت ساختارمند و فعالانه افراد به برون رفت از این معضلات کمک می‌کند.
صالحی اظهارداشت: مهارت‌آموزی، تقویت روحیه خوداتکایی و اشتغال‌زایی در آسیب‌دیدگان اجتماعی به ویژه معتادان متجاهر، کودکان کار و بانوان بدسرپرست و بی‌سرپرست در کنترل آسیب‌های اجتماعی موثر خواهد بود.
وی افزود: مهارت‌آموزی در زندان شهرستان و کمپ‌های ترک اعتیاد و نیز آموزش پرده‌دوزی جهت ۳۰ نفر از بانوان بی‌سرپرست و بدسرپرست در حال انجام است.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.