به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، احمد وحیدی دقایقی قبل در نشست ستاد مدیریت بحران استان یزد با اشاره به اینکه قرار نیست بحرانها هر روز به وقوع بپیوندند اظهار داشت: فاصله زمانی که بین بحرانها هست نباید سبب بیتوجهی ما به آن شود.
وی با بیان اینکه بحث مسیلها به معنای عبور آب سیلابهاست و اینکه مسیر رودخانه گرفته شود و در آن ساختوساز انجام گیرد گفت: در مسیل یزد ساخت و سازهایی که صورت گرفته حتی اگر به صورت رسمی هم انجام شده غیرقانونی بوده و باید هرچه سریعتر نسبت به رفع آن اقدام شود.
وزیر کشور با اشاره به اینکه امسال بخشی از مباحث مربوط به رودخانه ها در داخل شهرها به شهرداری ها واگذار شده گفت: در هر صورت چه وزارت نیرو و چه شهرداری ها باید اقدامات لازم برای رفع مسدودی های مسیل یزد را انجام دهند.
وحیدی با بیان اینکه قنوات از دیرباز نشان دهنده فناوری برتر برای بهرهبرداری آب بوده گفت: اینکه امروز قنوات خشک شده و جلوی آن بسته شده اصلا خوب نیست و در شرایطی الان آبرسانی زیرسطحی در جهان به عنوان بهترین راه انتقال آب مطرح است که ما از هزاران سال قبل این تکنولوژی را در کشور داشتیم و باید برای احیای آن تلاش شود.
وی خاطرنشان کرد: مسئله بعدی در ارتباط با سیل یزد ضرورت تقویت سیلبندها است که نه تنها جلوی بحران را بگیرد بلکه زمینه بهرهمندی از این نعمت خداوند هم فراهم شود و سیلبندها را تقویت کنیم.
وزیر کشور ادامه داد: با توجه به اینکه باز شدن مسیل فعلی یزد بسیار سخت است باید مطالعات لازم انجام شود که در صورت امکان مسیل جدیدی برای سیلابها ایجاد شود و به این صورت زمینه جلوگیری از بحران به وجود آید.
وحیدی در ارتباط با سرمازدگیهای محصولات باغی و زراعی استان یزد گفت: با توجه به پیشرفت علم راهکارهای گستردهای برای جبران این مشکل به وجود آمده و میتوان جلوی این مشکلات به خوبی گرفته شود.
وی افزود: برای خسارت سرمازدگی امسال کشاورزان باید تمهیدات لازم اندیشیده شود اما از سالهای بعد لازم است که با استفاده از تکنولوژیهای کارآمد جلوی سرمازدگی و از بین رفتن محصولات گرفته شود.
وزیر کشور در ارتباط با جبران خسارتهای صورت گرفته به شهروندان در اثر سیل اخیر یزد گفت: لازم است که این خسارت در کوتاهترین زمان ممکن انجام شود تا فشار ناشی از این خسارتها کاهش پیدا کند.
وحیدی با بیان اینکه شهر یزد یک شهر با تمدنی بسیار عظیم است گفت: اینکه در شهری با این تمدن مشکل فاضلاب وجود داشته باشد مناسب نیست و لازم است که طرح اجرای فاضلاب هرچه سریعتر انجام شود.
وی به زمان 4 ساله اعلام شده از سوی آبفا یزد برای اجرای این پروژه اشاره کرد و گفت: این زمان کمی زیاد است و علاوه بر پیگیری برای اجرای زودتر پروژه انجام شود، بخشی از پساب حاصله هم برای فضای سبز شهری یزد مورد استفاده قرار گیرد.
انتهای پیام/781/ش