خسارت‌های سیل در گناباد|قنات‌ها مسدود و بندرساها در هم شکست/محصولات باغی 100 درصد آسیب دید

خبرگزاری تسنیم یکشنبه 18 اردیبهشت 1401 - 12:33
گروه استان‌ها- بررسی‌های تسنیم حکایت از آن دارد هم اکنون پرونده سیل سال گذشته گناباد در دادگاه مربوطه در مشهد در حال بررسی است و همچنان حکمی صادر نشده و این در حالی است که دادستان گناباد اعلام کرده برای مقصرین سیل چند روز گذشته پرونده تشکیل می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد ، 11 اردیبهشت ساعت سه بعد از ظهر و بارانی که در گناباد سیل به راه انداخت تا سالگرد سیل اردیبهشت 1400 این شهر تکرار شود.یک سال قبل در اردیبهشت ماه سیلی درگناباد به وقوع پیوست که بعد از آن فرماندار وقت و مسئولین مربوطه دلیل این سیل را شکستن  بند سارهای حوزه آبخیزداری بخش کاخک اعلام و بیان داشتند با مسببین این موضوع برخورد می‌شود.

بررسی‌های خبرنگار تسنیم حکایت از آن دارد هم اکنون پرونده سیل سال گذشته گناباد در دادگاه مربوطه در مشهد در حال بررسی است و همچنان حکمی صادر نشده است.

سیل امسال نیز در اردیبهشت ماه خسارت‌هایی در این شهرستان به بار آورد و باز هم قنوات، زمین‌های کشاورزی و زیرساخت‌ها را تخریب کرد.

مدیر آب و فاضلاب  شهرستان گناباد درباره خسارت سیل  به خبرنگار تسنیم گفت: این سیل به تاسیسات آب شهرستان گناباد 53 میلیارد تومان خسارت وارد کرده و برخی لوله‌ها نیز در حال تعویض و رفع خسارات است.

جواد سالاری خاطرنشان کرد: شکستگی خط انتقال 400 فایبر گلاس و خط انتقال 300 آزبست شبکه توزیع آب و همچنین ورود حجم زیادی از گل و لای به همراه سیل به منهول‌های آب و فاضلاب از جمله خسارات سیل در گناباد بوده است.

خسارت 100 درصدی سیل به محصولات باغی

حسین مرادی بخشدار بخش کاخک گناباد نیز به خبرنگار تسنیم گفت: طی دو روز بارندگی و تگرگ در این بخش به محصولات باغی 100 درصد و به محصولات زراعی نیز بیش از 90 درصد خسارت وارد شده است.

وی ادامه داد: کشاورزان این بخش سال گذشته نیز بر اثر سیل دچار خسارت شده اند که امسال نیز دوباره خسارت به آنها وارد و باید حمایت‌های جدی از کشاورزان کاخکی صورت گیرد.

 مدیرجهاد کشاورزی گناباد نیز درباره میزان خسارت سیل به کشاورزان عنوان کرد: بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد بیش از 279 میلیارد ریال به کشاورزان در حوزه‌های مختلف خسارت وارد شده است.

رمضانعلی قاسمی خاطرنشان کرد: سیل و تگرگ در این مدت 129 میلیارد و 460 میلیون ریال به بیش از 2 هزار و 334 هکتار از باغ‌ها و 171 هکتار اراضی زراعی شهرستان خسارت زد.

وی تصریح کرد: همچنین بi دنبال بارش شدید باران و تگرگ و سیلاب ناشی از آن 133 میلیارد و 800 میلیون ریال به 19 رشته قنات شهرستان گناباد خسارت وارد کرد که از این تعداد چهار رشته قنات مسدود شده است.

بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد مشکلات بند سارها در بالا دست گناباد و بخش آبخوان داری این شهرستان سبب تشدید سیلاب شده است که از همین رو مرتضی امیری دادستان گناباد نیز در نشستی خبری عنوان کرد: بررسی‌ها شروع شده و پرونده ای در همین خصوص تشکیل می‌شود.

بازدید فرماندار و دادستان گناباد از خسارت‌های سیل

در این راستا صبح امروز 18 اردیبهشت ماه دادستان گناباد به همراه فرماندار و مدیران گناباد عازم منطقه آبخوان‌داری شهید سبحانی شدند تا از نزدیک شاهد محل شکسته شدن بند سارها در این بخش باشند.

 فرماندار گناباد نیز در این بازدید عنوان کرد: یکی از دلایل بروز سیل در گناباد شکستگی این بندسارها است که در این بازدید سعی کرده‌ایم این موضوع را بررسی کنیم.

رضا نصیری ادامه داد: جلسه ای برای بررسی جوانب این موضوع برگزارو تصمیمات اجرایی اتخاد می‌شود تا از بروز سیل دیگری جلوگیری شود.یکی از مشکلات شهری نیز در سیل، پل‌های نامناسب در منطقه بهاباد، نوقاب و مند می‌باشد که در سیل امسال سبب بالا آمدن آب و جاری شدن در سطح جاده شده است.

بندرسارها کارایی نداشته باشند را جمع می‌‌کنیم

امیری دادستان گناباد نیز در این بازدید اظهار داشت: در سال 1360 بندهایی در این منطقه احداث شده که متاسفانه آبریز نیز ندارد و از همان زمان به حال خود رها شده‌اند.

وی ادامه داد: امروز در بازدیدی از تک تک این بندها صورت گرفته و نقاطی که دچار شکستگی شده است مورد بررسی قرار گرفته تا تصمیمات لازم اخذ شود. اگر در بررسی‌ها و کار کارشناسی به این نتیجه برسیم که این بندسارها کارایی ندارد و یا خسارت وارد می‌کند آنها را جمع می‌کنیم.

آنچه در این بازدید قابل مشاهده بود شکستگی  بیشتر بندهای خاکی که توسط مرکز تحقیقات ایجاد شده می‌باشد که متاسفانه برخی نقاط که از سیل سال گذشته نیز ترمیم شده مجدد دچار شکستگی شده‌اند.

سیل گناباد در دیدار با رئیس ستاد مدیریت بحران کشور بررسی می‌شود

محمد صفایی، نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌گو با خبرنگار تسنیم در باره سیل اخیر این شهرستان اظهار‌ داشت: سیل سال گذشته خسارت‌های زیادی به این شهرستان وارد کرد که  دو قنات مسدود شد و همچنان ادامه دارد.

وی ادامه داد: تلاش‌های زیادی با مسئولان کشوری داشته ایم تا کمک‌هایی به افراد خسارت خورده از سیل و جبران آن انجام شود که متاسفانه باز امسال هم سیل خسارت وارد کرد.

نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در خصوص پل‌های دارای مشکل رایزنی‌هایی با استاندار داشته‌ام که مقرر شد باکس‌های بتنی را به گناباد اختصاص دهند تا این مشکل برطرف شود.

صفایی ادامه داد: در خصوص خسارت‌های دیگر نیز منتظر گزارش فرمانداری و استانداری هستیم تا در دیدار با رئیس ستاد مدیریت بحران کشور این موضوع بررسی و نحوه کمک به خسارت دیدگان مشخص شود.

انتهای پیام/281/ن

منبع خبر "خبرگزاری تسنیم" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.