محمدرضا قربانی، روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در این مدت ۱۷ هزار و ۲۹۵ تن بار از طریق این ناوگان ریلی وارد کشور شده است در حالی که میزان بار وارد شده در فرودین سال گذشته از طریق این ناوگان هشت هزار و ۱۹٨ تن بود.
وی با بیان اینکه میزان صادرات ناوگان ریلی منطقه آذربایجان نیز در فروردین سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱ درصد رشد یافته است، اظهار داشت: در این مدت ۳۰ هزار و ٨۲۹ تن بار از مبدا تبریز به مقصد ترکیه صادر شده در حالی که میزان بار صادر شده در مدت مشابه سال گذشته ۲۷ هزار و ۷۳۱ تن بوده است.
مدیرکل راه آهن منطقه آذربایجان گفت: میزان جابجایی مسافر از طریق ناوگان ریلی این منطقه نیز در فرودین سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ٨۶ درصد افزایش یافته است.
قربانی، ادامه داد: در این مدت ۱۷۱ هزار و ۴۶۵ مسافر از طریق ناوگان ریلی منطقه آذربایجان جابجا شده است در حالی که این تعداد در مدت مشابه سال گذشته ۲ هزار و ۱۲٨ مسافر بود.
وی یادآوری کرد: این تعداد مسافر جابجا شده از طریق ناوگان ریلی این منطقه شامل ۱۴۹ هزار و ۱۵۵ مسافر بین شهری و ۲۲ هزار ۳۱۰ نفر مسافر حومه ای است.
قربانی، افزود: میزان افزایش تعداد مسافران بین شهری و حومه ای جابجا شده در فروردین امسال از طریق ناوگان ریلی منطقه آذربایجان نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ٨۳ و ۱۱۰ درصد افزایش داشته است.
به گزارش ایرنا، نخستین خط راه آهن ایران ۱۰۶ سال قبل در حد فاصل تبریز تا بندر شرفخانه دریاچه ارومیه توسط روس ها ساخته شد.
راهآهن آذربایجان به عنوان یکی از نواحی نوزدهگانه راهآهن ایران در محورهای تبریز - میانه، تبریز- جلفا، تبریز- رازی، مراغه - ارومیه و در آینده نزدیک میانه - بستان آباد فعال است و خطوط ریلی این ناحیه به حدود یک هزار و ۱۰۰ کیلومتر می رسد.
راهآهن آذربایجان به استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل خدمترسانی میکند.