منصور شیشهفروش امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان با اشاره به اینکه در حال حاضر حجم سد زایندهرود ۱۸۲ میلیون مترمکعب است، اظهار داشت: حجم سد زایندهرود بیش ۶۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده و بارندگیهایی که در بالادست ایستگاه شاخص زایندهرود اتفاق افتاده از اول مهر تاکنون ۴۱۶ میلیمتر است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه ایستگاه کوهرنگ میانگین بلند مدت آن در سال گذشته ۵۶۲ میلی متر بوده است، افزود: میانگین بارش استان اصفهان از ابتدای سال تاکنون حدود ۷۳ میلیمتر بوده است که نسبت به بلندمدت ۲ درصد کاهش داشته است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۶۹ روستا در سطح استان با تانکر آبرسانی میشود، بیان کرد: بسیاری از چاههای حریم رودخانه خشک شدهاند و بیشتر چاههایی که از رودخانه آب داشت در حال حاضر به علت خشکی رودخانه آب ندارند؛ بخشی از تأمین آبهای شرب از طریق چاههای فلمن بود که با خشک شدن رودخانه چاههای فلمن هم آبدهی ندارد.
طرح آبرسانی اصفهان ۵۶ شهر و ۳۳۰ روستا را در بر میگیرد
شیشهفروش با بیان اینکه طرح آبرسانی اصفهان حدود ۵۶ شهر و ۳۳۰ روستا را در بر میگیرد که در این طرح در کل ۳.۲ مترمکعب آب کم است، بیان کرد: شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان امسال در اقدامی ۷۰ روستا را تا آخر سال با اجرای طرحهای مطرح شده از آبرسانی خارج میکند و هدف از این طرح حذف آبرسانی سیار روستا و اتصال روستاها به منابع آب پایدار، تکمیل مجتمعهای آبرسانی روستایی و استفاده از ظرفیت مشترک تأسیساتی و تحت پوشش درآوردن روستاها است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: در تابستان تعداد روستاهایی که با تانکر به آنها آبرسانی شده ۲۹۸ روستا بوده که در حال حاضر به ۱۶۹ رسیده که این تعداد هم خوب نیست.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به تالاب گاوخونی گفت: وسعت این تالاب حدود ۴۷ هزار هکتار است و در سالهای پُر آبی ۱۵۰ هزار قطعه پرنده به این منطقه مهاجرت و زمستانگذرانی میکردند اما امسال کمتر از ۲ هزار قطعه شناسایی شده است.
۹۶ درصد از تالاب گاوخونی خشک شده است
شیشهفروش با بیان اینکه تالاب بینالمللی گاوخونی زیستگاههای متنوعی از تالاب، نیزار، تپههای شنی و کوهستانی و شوره زار است، بیان کرد: منبع تأمین آب تالاب از رودخانه زایندهرود بوده که از شهرهای اژیه و ورزنه میگذرد و به تالاب میرسد اما از سال ۱۳۶۶ جریان آبی از سمت رودخانه زایندهرود به سمت گاوخونی نرفته است و به خشکی تالاب دامن زده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به تخریب خاک و پوشش گیاهی تالاب گاوخونی ادامه داد: در سال ۱۳۷۷ در استان فارس سدی به نام ایزدخواست ایجاد شد که حقآبههای گاوخونی را از آن رودخانه ندادند.
وی با بیان اینکه در سال ۱۹۷۵ تالاب تحت پوشش تالابهای بین المللی کنوانسیون رامسر قرار گرفته است، عنوان کرد: تالاب گاوخونی به صورت یک پیکره بزرگ و منحصر به فرد است به این علت که تغذیه آبهای زیرزمینی و کنترل سیلاب را انجام میدهد.
شیشهفروش با اشاره به اینکه تالاب گاوخونی در حال حاضر حدود ۴ درصد آن آب دارد و ۹۶ درصد آن خشک شده است، خاطرنشان کرد: احیا تالاب در راستای حفاظت از اکوسیستمها، تقویت پناهگاههای گونههای گیاهی و جانوری با ارزش در حال انقراض از جمله گیاهانی مثل اشنان، جارو سفید، قیچ، خارشتر، ارمک، گز باید انجام شود.
انتهای پیام/۶۳۱۰۱/ج۲۰/و