۴۱ هزار میلیارد تومان برای تکمیل ده‌ها طرح توسعه ای و عمرانی، رهاورد سفر هیات دولت به آذربایجان شرقی

ایرنا سه شنبه 17 خرداد 1401 - 23:24
تبریز-ایرنا- استاندار آذربایجان شرقی گفت: ده‌ها طرح توسعه‌ای و عمرانی با تخصیص ۴۱ هزار میلیارد تومان اعتبار در سفر استانی رییس جمهور به استان تکمیل می‌شود.
۴۱ هزار میلیارد تومان برای تکمیل ده‌ها طرح توسعه ای و عمرانی، رهاورد سفر هیات دولت به آذربایجان شرقی

به گزارش ایرنا، عابدین خرم روز سه شنبه در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: ۲۳ هزار میلیارد تومان از اعتبار یاد شده به صورت نقدی و از اعتبارهای سازمان برنامه و بودجه بوده ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی و ۶ هزار میلیارد تومان قرض الحسنه در حوزه جمعیت و مسایل اجتماعی در نظر گرفته شده است.

وی گفت: دستور استقلال مس آذربایجان، تامین زمین برای ۴۰ هزار واحد مسکونی در هر سال، ۶ خطه کردن آزاد راه شهید کسایی تبریز، تکمیل آزاد راه زنجان- تبریز و روکشی که این آزادراه نیاز دارد، تفویض اختیار برای تعیین تکلیف منطقه کجاباد تبریز که کالاهای قابل صادرات تولید می کند از جمله دستاوردهای های بیست و سومین سفر استانی رییس جمهور است.

استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: اختصاص اعتبار برای همکاری شانگهای چین و تبریز به عنوان شهرک دانش بنیان استان به عنوان نماینده ایران در قالب برنامه ۲۵ ساله، فروش اراضی علوم پزشکی که مجوز فروش تا سه هزار میلیارد ریال آن داده شده، تامین بسته های سرمایشی برای سه هزار خانوار مددجو، تامین بسته های گرمایشی برای هشت هزار خانوار، ۶ هزار سری جهیزیه برای مددجویان و سرپرستان خانوار، خوابگاه متاهلین علوم پزشکی، اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان برای تهیه نردبان بلند مرتبه در تبریز از جمله دیگر مصوبات سفر آیت الله رئیسی به آذربایجان شرقی است.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه در این سفر برای طرح های فاضلاب سهند، ورزقان، بناب،کلیبر و هادی شهر و آبرسانی به کلیبر، بستان اباد، سد ایثار اهر تبصره ۲۳  اخذ شد، پوشش اینترنتی ۳۰۰ روستا، توسعه  بی تی اس های مرزی،  تبدیل مدارس سنگی و کانکسی در استان که ۴۰۰ واحد داشتیم، تامین ۱۵۰۰ دستگاه ویلچر و حمایت از مبتلایان صعب العلاج، کمک به ساخت ۲۵۰۰ واحد مددجوی بنیاد مسکن را از دیگر مصوبات هیات دولت در آذربایجان شرقی برشمرد.

وی خاطرنشان کرد: تکمیل مجموعه مقبره الشعرا، تالار تبریز، تملک خانه باقرخان و تکمیل ورزشگاه یادگار امام تبریز طرح هایی بوده که مورد تصویب قرار گرفت.

خرم یادآور شد: برای تکمیل طرح توسعه مقبره الشعرای تبریز با ۱۲۰ میلیارد تومان و تملک خانه باقرخان با ۳۰ میلیارد تومان اعتباراتی است که اختصاص پیدا کرد.

وی با اشاره به اینکه در حوزه معدن رئیس جمهور شخصاً از معادن مس و طلا ورزقان بازدید کرد و دستورات لازم را نیز در خصوص این معادن صادر کرد، گفت: موضوع استقلال مس آذربایجان و مس سونگون که از مطالبات عمومی بود از دستاوردهای این بازدید و سفر به آذربایجان شرقی است.

سفر آیت الله رئیسی به آذربایجان شرقی کوتاه ولی کاربردی و راهبردی بود

استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه سفر رئیس جمهوری به آذربایجان شرقی کوتاه ولی کاربردی و دارای تصمیم های راهبردی بوده است، گفت: توسعه مس سونگون و افزایش ظرفیت مس کاتد از ۲۰۰ هزار تومان به ۴۰۰ هزار تن، ایجاد فاز چهار تغلیظ و افزایش ۲۰۰ هزار تن در سال به یک میلیون تن کنسانتره مس برای کارخانه ذوب مس و تکمیل زنجیره مس از برکات سفر دولت سیزدهم به استان است.

وی یادآور شد: هدف ما از تکمیل زنجیره مس ایجاد شهرک مس بوده چون در اهر، ورزقان و مرند معادن مس داریم و امکان افزایش ارزش افزوده وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: سفر رئیسی به آذربایجان شرقی یکی از مهمترین سفرهای هیات دولت حتی نسبت به دولت های قبل به استان بوده و در کشور نیز جزو سفرهایی بوده است که بالاترین مصوبات و اعتبارات را داشته است.

فاینانس طرح انتقال آب ارس به تبریز توسط چین قطعی شده است

وی با اشاره به انتقال آب ارس به تبریز یادآور شد: این طرح قبل از سفر هیات دولت به آذربایجان شرقی به آن پرداخت شده بود و جزو اولویت طرح های هیات دولت به شمار می آمد اما اعتبارات آن خارج از اعتبارات سفر به آذربایجان شرقی بوده و اکنون نیز با ترک تشریفات، قرارگاه خاتم الانبیا اجرای آن را آغاز کرده است.

خرم همچنین از قطعی شدن فاینانس این طرح با کشور چین خبر داد و افزود: کارگاه این طرح تجهیز شده و در حال انجام است.

وی ادامه داد: خط ۲مترو تبریز جزو ۸ پروژه ملی کشور به حساب می آید که فاینانس خارجی داشته و توسط بانک مرکزی تضمین شده است و اعتبارات لازم را نیز در این سفر گرفت.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین با تجلیل و تقدیر از رسانه های آذربایجان شرقی گفت: رسانه ها در سفر و قبل از سفر هیات دولت به استان درخشان عمل کرده و مطالبات مردمی و مسئولان را کارشناسی شده ارائه کردند بر این اساس بعد از این نیز پی گیر تحقق مصوبات سفر رئیس جمهوری از مسئولان استان باشند.

وی همچنین تاکید کرد: دولت سیزدهم به طور قطعی و حتمی در کنار مردم بوده و یکی از مهمترین اهداف آن همین است، بزرگترین شعار دولت صادق بودن در وعده ها با مردم بوده و به این موضوع وفادار است.

وی همچنین یادآور شد: انتظار ما این است که پیگیری مدیران و سازمان مدیریت برای تحقق اعتبارات و مصوبات به موقع و به سرعت انجام شود که اگر این اتفاق بیفتد جهش اقتصادی و توسعه ای را در آذربایجان شرقی شاهد خواهیم بود و با همدلی که در استان سراغ دارم امیدوارم این اتفاق را شاهد باشیم.

خرم یادآور شد: پی گیری های ضعیف دوره‌های قبل موجب عقب ماندگی استان شده است.

اولویت دولت سیزدهم تمام کردن پروژه های نیمه تمام است

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این نشست گفت: اولویت دولت سیزدهم در تمام کردن پروژه های نیمه تمام بوده است.

جواد رحمتی ادامه داد: برای مثال ساخت یک سد استان با ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی زیر هزار میلیارد ریال هزینه داشته ولی اکنون برای اتمام ۳ درصد باقی مانده آن ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار لازم است که البته اختصاص داده شد.

وی ادامه داد: برای تکمیل سد های شهریار و سد شهید مدنی اعتبار تخصیص یافته و در حوزه برق نیز به علت کمبود برقی که در استان وجود دارد و مانع توسعه صنایع می شود توجه ویژه در جهت رفع مشکل برق صنایع به عمل آمده است.

وی با اشاره به طرح‌های عمرانی حوزه راه و آزادراه تبریز- بازرگان گفت: در این سفر ۷۵۰ میلیارد تومان برای آزادراه تبریز- بازرگان اختصاص داده شده است.

کل تخصیص های سفر نقدی است

وی همچنین با اشاره به تفاوت سفر استانی هیات دولت به آذربایجان شرقی با سفرهای دولت های قبلی خاطر نشان کرد: کل تخصیص های سفر نقدی است و این در واقع مشوقی برای پیمانکاران به حساب می آید.

یکهزار و ۳۴۰ میلیارد تومان برای رفع موانع توسعه شهرک های صنعتی استان تصویب شد

معاون اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این نشست گفت: درسایه تدبیر استاندار آذربایجان شرقی نیازهای شهرستان ها قبل از سفر رئیس جمهوری احصا شد بر این اساس با وحدت گفتمانی در استان ایجاد و نتیجه آن این شد که تمام بخش های جغرافیایی و اقتصادی استان از سفر منتفع شدند.

محمد کلامی خاطرنشان کرد: در این سفر به پروژه هایی اولویت دادیم که می توانست اشتغال و زیرساخت‌های اشتغال را ایجاد کند و در واقع با سفر هیات دولت به آذربایجان شرقی در حوزه اقتصادی تحول در اقتصاد استان و بخش خصوصی اتفاق خواهد افتاد.

وی همچنین با بیان اینکه در زیرساخت های صنایع استان مشکل آب برق و گاز وجود داشت، گفت: یکهزار و ۳۴۰ میلیارد تومان برای رفع موانع توسعه شهرک های صنعتی استان تصویب شد که می تواند فعالیت های اقتصادی را شتاب دهد.

کلامی ادامه‌ داد: زمین های شهرک بعثت نیز به ۴۰ هزار هکتار افزایش یافت.

وی افزود: تسهیلات ۱۲ هزار میلیارد تومانی در کنار تبصره های ۱۸ در ۴ حوزه بخش کشاورزی، پارک فناوری و شرکت های دانش بنیان اختصاص پیدا کرد.

کلامی یادآور شد: برای تامین زیرساخت‌ها و تامین نقدینگی در سفر رئیس جمهوری به آذربایجان شرقی توجه ویژه ای شده است.

وی همچنین با اشاره به جایگاه صنعت چرم گاوی تبریز در کشور گفت: در این صنعت رتبه اول کشور را داریم بر این اساس مشکلات این بخش قبل از سفر منعکس شده بود و در واقع دولت با شناخت کافی در این خصوص وارد استان شد بر این اساس توانست مشکلات مربوط به تامین مالی و تامین نقدینگی را درک کند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های بالای کفش و چرم در آذربایجان شرقی گفت: سفیر ایران در روسیه متقاضی کفش ایرانی و در واقع کفش تبریز است.

آیت الله رئیسی و جمعی از اعضای هیات دولت پنجشنبه گذشته / ۱۲ خرداد/ در قالب بیست و سومین سفر استانی به آذربایجان شرقی سفر کردند.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.