به گزارش تسنیم ازاصفهان، شامگاه امروز 26 خرداد در حاشیه سفر یک روزه رئیس جمهور به اصفهان جلسه شورای اداری رئیس جمهور با حضور هیئت وزیران، نماینده ولی فقیه در اصفهان، استاندار اصفهان و نمایندگان اصفهان مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
نماینده گلپایگان در مجلس شورای اسلامی با حضور در این جلسه اظهار داشت: ما مشکلات زیادی داریم اما مردم بحث خشکسالی و تحریم و کرونا و خساراتی که به کشور وارد کرد، هزینههای درمان و واکسیناسیون، بحران غذایی که در همه جهان شکل گرفته را میفهمند.
وی با بیان اینکه موضوع آب چه در بخش شرب و چه در بخش کشاورزی در استان و شهر اصفهان بزرگترین مشکل است، افزود: در گلپایگان آبی که از سد ذخیره کردهاند و با آن آب شرب بسیاری از شهرها را تامین میکند و حقابهای به شهرستان تخصیص دادهاند اما هیچوقت این حقابهای که خودشان مشخص کردهاند را اختصاص ندادند.
سید مسعود خاتمی با اشاره به پیگیری مخلصانه و جهادی رئیس جمهور و هیئت وزیران گفت: آب متعلق به هیچ استان و شهرستانی نیست و حاکمیت باید تدبیری برای آن بیاندیشد و عادلانه آن را توزیع کند تا در این وضعیت کمبود و خشکسالی آب با حساب و کتاب به همه شهرستانها اختصاص پیدا کند.
وی با اشاره به سخنان یکی از نمایندگان مجلس در بهارستان ادامه داد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودهاند موضوع آب را نباید به میان مردم کشید و باید در سطح حاکمیت حل شود و به نظر من کشاندن بحث آب از تریبون مجلس به میان مردم به فتوای آقا حرام شرعی است.
نماینده گلپایگان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باید فرمان رهبر را رعایت کنیم. در شرایطی که جامعه تاب دارد و نباید مردم را تحریک کنیم. برای اینکه این ماجرا به میان مردم کشانده نشود استدعا دارم دولت و وزرای مربوطه این موضوع را بهطور جدی پیگیری کنند و با عدالت سهمها تخصیص پیدا کند.
اعتبارات قطرهچکانی مشکل را حل نخواهد کرد
نماینده فریدن، فریدونشهر، چادگان و بویین و میاندشت در ادامه گفت: استان اصفهان به غیر از مشکل آب، مشکلات دیگری هم در شهرستانها دارد.
وی به نمایندگی از شهرستانهای محروم استان ادامه داد: در استان اصفهان نزدیک به 500 کیلومتر راه خاکی روستایی در فریدن، خور و بیابانک و سمیرم وجود دارد که تامین نفت و آرد، مسکن، درمان و مایحتاج مردم را با هزینههای بسیار مواجه کرده است.
حسین محمدصالحی بیان کرد: احداث جاده داران ازنای اصفهان پس از دو دهه راه دسترسی شهرها و روستاهای ما را مختل کرده و موجب تصادفات بسیاری شده است. ورودیهای شهرهای داران، بویین و میاندشت و روستاهای مسیر را به نقاط حادثهخیز تبدیل کرده و هرسال تعدادی کشته و مجروح بر دست مردم میگذارد.
وی افزود: جاده چادگان به اصفهان، جاده رزوه داران با ترافیک بالا و با پیشرفت بیش از 50 درصد معطل مانده است. بسیاری از طرحهای بیمارستانی و ورزشی با پیشرفت بالای 50 درصد بلاتکلیف ماندهاند. بیمارستان سطح دو اجرای شهید رجایی داران با طرحهای نیمهکاره و ناتمام پاسخگوی شهرستانهای غرب نیست و نیاز به توجه جدی دارد و تامین بخش امآرآی این بیمارستان بخشی از آلام و هزینههای مردم را کاهش خواهد داد.
نماینده فریدن در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مردم شهرستانهای داران، فریدن، چادگان، فریدونشهر، بویین و میاندشت آب شرب سالم ندارند، بیان کرد: طرح تامین آب این شهرستانها یک سال و نیم است ردیف ملی دارد و نیازمند تامین اعتبار ویژه است و اعتبارات قطرهچکانی مشکل را حل نخواهد کرد.
وی افزود: احداث سد بلطاق را با تمام مجوزهای قانونی معطل گذاشتهاند و جز آه و حسرت نصیب مردم تشنهکام نیست این درحالی است که این منطقه آبخیز بزرگ فلات مرکزی است اما دست ما کوتاه است.
محمدصالحی تصریح کرد: 50 روستای فریدونشهر و بسیاری از روستاهای خور و بیابانک در غرب و شرق استان از نعمت گاز طبیعی محروماند و تامین نفت و کپسول گاز امان مردم را بریده است.
وی ادامه داد: تاسیس بخشداری مسیر در پشتکوه دوم فریدونشهر هزینه زیادی برای دولت ندارد اما بسیاری از مشکلات مردم را در این مسیر صعبالعبور حل خواهد کرد.
نماینده فریدن در مجلس شورای اسلامی گفت: تونل کلوسه هنوز مجوز ماده 23 ندارد و مردم 7 روستا در بیشتر ایام زمستان پشت برف گیر میکنند و گاهی مواقع از استان لرستان با بالگرد به داد مردم میرسند.
وی افزود: عشایر با مشکلات ایل راهها، آب رسانی و توسعه انرژی خورشیدی روبرو هستند و تامین این موراد در این مناطق بسیار ضروری است.
انتهای پیام/163