به گزارش خبرنگار مهر، ابوالحسن عالی بعدازظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: از این میزان ۸۷ هزار متر مکعب در قالب ۶ سایت شامل بوشهر ۲ بوشهر ۴، سیراف، آبپخش، سعدآباد و عسلویه در دست ساخت است که تا پایان سال ۳۵ هزار مترمکعب آن مورد بهره برداری قرار میگیرد.
وی اظهار کرد: همچنین ۹ هزار و ۵۰۰ مترمکعب آب شیرین کن نیز در قالب سه سایت سه هزار متر مکعبی دیر، پنج هزار و یک هزار و ۵۰۰ مترمکعبی عسلویه نیز در آستانه آغاز عملیات اجرایی هستند.
عالی بیان کرد: افزون بر این یک سایت آبشیرینکن ۷۰ هزار مترمکعبی نیروگاه نیز در حال انعقاد قرار داد با سرمایه گذار هستیم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: در زمان حاضر روزانه ۵۰ هزار مترمکعب آب از طریق هفت سایت آبشیرینکن شامل آبشیرینکنهای بوشهر، کنگان، اخند، شیف، گلستان در حال تولید است.
ساخت ۱۶۶ هزار مترمکعب آبشیرینکن
وی ادامه داد: در زمان حاضر ۱۲.۵ درصد آب مورد نیاز استان بوشهر از طریق آبشیرینکنها تأمین میشود که با توجه به پروژههای در دست اجرا این میزان باید به ۵۰ درصد افزایش یابد.
وی با بیان اینکه استان بوشهر دارای چهار منبع تأمین آب آشامیدنی شامل سد کوثر، خط آبرسانی کازرون، آبشیرینکن و چاههای درون استانی است افزود: در فصل گرما با افزایش مصرف آب مشکلاتی ایجاد میشود که نیاز به مدیریت مصرف آب و صرفهجویی برای گذر از بحران است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر تصریح کرد: استاندارد مصرف آب برای هر نفر ۱۵۰ لیتر در شبانهروز تعیین شده و مصرف بیش از آن به عنوان مازاد مصرف تلقی میشود بر این اساس اگر در چارچوب الگوی تعیین شده حرکت کنیم در تابستان مشکل و تنش آبی در استان نخواهیم داشت.
عالی اضافه کرد: از ۳۰۰ لیتر سرانه آب در شبانه روز به ازای هر نفر ۶۷ درصد آن در کنتور مشترکین ثبت میشود ادامه داد: بررسیها نشان میدهد ۱۰۰ لیتر از آب مصرفی در استان بهصورت غیرمجاز برداشت میشود و در این راستا تاکنون با کمک پلیس آب هزار انشعاب غیرمجاز در استان جمعآوری شده که از این شمار ۵۰۰ مورد در دشتستان بوده است.
۱۰ هزار انشعاب غیرمجاز
وی شمار انشعابهای غیر مجاز آب در استان بوشهر را ۱۰ هزار انشعاب اعلام کرد و یادآور شد: از این شمار انشعاب آب غیر مجاز ۳۰ درصد در شهر بوشهر، ۵۰ درصد در دشتستان و ۲۰ درصد تنگستان هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: برخی از مشترکان غیر مجاز آب در استان بوشهر در مناطق حاشیهای و برخی دیگر نیز جز مشترکان مجاز هستند اما استفاده غیر مجاز میکنند به این معنی که از آب آشامیدنی برای آبیاری درختان و یا دام استفاده میکنند.
وی با تاکید بر اینکه اگر مساله آب مدیریت نشود آب به خشنترین صورت ما را مدیریت میکند ادامه داد: در شرایط خشکسالی آنچه باید انجام شود پیاده سازی ساز و کار نظام جامع شایسته و حکم رانی مؤثر بر منابع آب در کشور است تا با اقلیم سازگار شویم.
عالی اظهار کرد: در استانی مانند بوشهر که دچار فقر تاریخی منابع آب است که با ایجاد سه هزار کیلومتر خط انتقال و هفت هزار کیلومتر شبکه توزیع که آب از فاصله یک هزار و ۲۰۰ تا هزار و ۳۰۰ کیلومتری به استان منتقل میشود امکان ایجاد خانه باغ، کاشت مرکبات و تنباکو نیست و به جای جنگیدن با اقلیم باید با آن سازگار شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر حفر و کف شکنی ۳۰ حلقه چاه و اصلاح و نوسازی ۲۰۰ کیلومتر خط انتقال را از جمله پروژههای در دست اجرای این استان اعلام کرد.
نوسازی شبکه آبرسانی
عالی ادامه داد: همچنین ۱۵۰ کیلومتر شبکه آبرسانی در تمامی شهرستانهای استان بوشهر در حال نوسازی و ۳۵ هزار مترمکعب مخزن ذخیره آب در حال احداث است.
وی اجرا طرح آبرسانی جم را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: در این طرح خط انتقال آب و برق آن به طول ۴۰ کیلومتر در حال اجرا است که برای تکمیل آن به ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است
عالی مناطق ارم و بوشکان و شهرستان جم استان بوشهر به دلیل دسترسی نداشتن به خطوط انتقال را از پروژههای اولویت دار استان اعلام کرد و گفت: در همین ارتباط در بخش ارم ۱۵ کیلومتر خط انتقال آبرسانی از سد تنگ ارم و احداث یک مخزن پنج هزار مترمکعبی برای تأمین آب آشامیدنی روستاها و شهر تنگ ارم، همچنین در بوشکان نیز یک مخزن ۲ هزار مترمکعبی و ۱۵ کیلومتر خط انتقال آب احداث میشود که آب را از چاهها و سد ارغون به این بخش منتقل میکند.
وی افزود: شهرستان جم به دلیل دسترسی نداشتن به خطوط آبرسانی و افت و کسری آبهای زیرزمینی یکی از کلیدی ترین شهرستانهای استان بوشهر به شمار میرود.
عالی اظهار کرد: آب شیرین کنی در سیراف به ظرفیت ۲۸ هزار مترمکعب در دست احداث است که قابل توسعه به ۵۰ هزار مترمکعب در شبانه روز است که در زمان حاضر ۴۰ کیلومتر طول خط آبرسانی آن در حال تکمیل است اسناد تکمیلی آن آماده شده و منتظر ابلاغ اعتبار برای انجام مناقصه هستیم.
وی تصریح کرد: خط انتقال برق خط انتقال آبرسانی سیراف - جم نیز به طول ۴۰ کیلومتر است که در طی چندین فاز اسناد آن آماده شده و منتظر ابلاغ اعتبار هستیم که اگر ابلاغ اعتبار انجام و فرایند مناقصه انجام شود انتظار میرود تا پایان سال آب به جم منتقل شود.
وی با بیان اینکه در فاز نخست ۱۰ هزار مترمکعب آب منتقل میشود گفت: این پروژه ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.