به گزارش خبرنگار مهر، امیر کرم زاده بعد از ظهر دوشنبه در نشست هم اندیشی فعالان حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شاهرود به میزبانی سالن آمفیتئاتر پارک علم و فناوری استان سمنان (شاهرود) ضمن بیان اینکه ثبت جهانی مجموعه تاریخی بسطام ۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، ابراز داشت: برای پیشبرد بهتر روند ثبت جهانی مجموعه تاریخی بسطام آن را به صورت استانی و ملی مطرح کردیم و موضوع در دستور کتبی اولویت ثبت جهانی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه وزیر دستور دادند که زیرساختهای لازم برای ثبت جهانی نیز فراهم شود، افزود: باید کارها را طوری پیگیری کنیم که به نتیجه برسد موضوع ثبت جهانی مجموعه تاریخی بسطام به صورت علمی با سازمان جهانی یونسکو صحبت شد نظر رسمی کارشناس دادگستری گرفته و قرار شد با حضور وزیر میراث، نماینده مجلس و استاندار مبلغ مورد نیاز جمع و دستگاههای متولی نیز سهم خود را ادا کنند.
۷.۵ میلیارد تومان بودجه استانی میراث
مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان با بیان اینکه پرونده ثبت جهانی مجموعه تاریخی بسطام در نوبت ثبت قرار دارد، ابراز داشت: تا زمانی که موارد درخواستی یونسکو انجام نگیرد هیچ گونه ثبتی اتفاق نخواهد افتاد و این مطالبه مردم هست که در دست پیگیری است.
کرم زاده با بیان اینکه بودجه کل میراث فرهنگی استان سمنان از منابع استانی سال گذشته ۷.۵ میلیارد تومان بود، تصریح کرد: حال تصور کنید استانی با هشت شهرستان و ۲۳ شهر و بسیاری بناهای تاریخی چه طور میتواند تقسیم بندی مناسب داشته باشد که این میزان اعتبار بتواند پاسخگویی به آن دهد.
وی افزود: جالب که بدانید از ۳۰ کاروان سرا شش مورد برای میراث فرهنگی است و مابقی متعلق به اوقاف و ستاد اجرایی فرمان امام هستند و اینها هم باید سهم خود را ادا کنند. علیرغم اینکه برای کاروانسراهایی که برای میراث نبودند هزینه شد اما از سویی سیاست دولت نیز بر اینکه اگر بنایی مرمت شد باید مورد بهره برداری قرار گیرد.
هزینه کرد ۱۲ میلیارد تومانی در بافت تاریخی شاهرود
مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان با بیان اینکه بر این موضوع اذعان داریم که در حق بافت تاریخی شاهرود ظلم و جفا شده است، ابراز داشت: ظرفیتهای خوبی در داخل شهر از جمله حمامها بودند که بنا به دلایل مختلف احیا نشدند تصویب ضوابط بافت تاریخی شاهرود در وزارت خانه حالت استند بای است که باید ظرف یک ماه آینده دستور آن گرفته شود.
کرم زاده با بیان اینکه این آمادگی وجود دارد که ۱۲ میلیارد تومان برای بافت تاریخی شاهرود هزینه کنیم، تصریح کرد: طی نشستی مقرر شد شهرداری نیز برای این موضوع ۱۲ میلیارد تومان آورده داشته باشد تا بازار و بافت را احیا و کار انجام دهیم.
وی با بیان اینکه از پارک علم و فناوری استان سمنان در خواست میشود به عنوان مشاور اقتصادی سرمایه گذاران حوزه گردشگری همکاری لازم را داشته باشد، افزود: برخی سرمایه گذاران به دلیل بلد نبودن قانون و مقررات به بن بست خوردند و اکنون شهری نیست در استان سمنان که سرمایه گذاران در آن مشکلات عدیده نداشته باشند.
کمیتههای تخصصی در راه هستند
مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان با بیان اینکه کارگروههای میراث قرار نیست برای کسی تصمیم گیرند، ابراز داشت: یک نفر متولی مسئول دبیرخانه میشود و کارگروههای تخصصی را راه اندازی، نظرات را جمع بندی و سپس ارسال میکند به دنبال ایجاد هم افزایی در حوزه گردشگری هستیم یعنی میخواهیم افراد دیگری که علاقه مند هستند را به همکاری دعوت کنیم.
کرم زاده با بیان اینکه در حوزه گردشگری ۲۰ کمیته تشکیل و ۲۰ کمیته دیگر قرار هست اضافه شود، تصریح کرد: میخواهیم افرادی که علاقه مند هستند و رایگان میخواهند کار کنند به مجموعه اضافه کنیم در حوزه صنایع دستی از بازاریابی، دسته بندی، برندینگ و غیره دوباره کارگروههای تخصصی باید ایجاد شود.
وی افزود: امروز با کمبود شدید نیروی انسانی در اداره کل مواجه هستیم امکانات و توان ما کم است میخواهیم شبکههای انسانی درست کنیم اگر خواهان این هستیم که در جامعه ارتباط مستقیم بگیریم باید افراد زیادی را در قالب کارگروهها و کمیتهها به کار گیریم.
مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان با بیان اینکه کمیته میراث فرهنگی هنوز در استان سمنان تشکیل نشده است، اضافه کرد: در مجموع ۶۰ الی ۷۰ کمیته کارگروه تخصصی را درست میکنیم و اینکه اینها بخواهند به بودجه شما و سایر مسائل کار داشته باشند اینجوری نیست. باید دنبال هم افزایی باشید نه اختلافات، میبایست از ظرفیت همه افراد بتوانیم استفاده کنید.