به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، اسدالله عباسی عصر امروز در نشست مدیران استان گیلان با اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به دغدغههای پیرامون آب کشاورزی اظهار داشت: بسیاری از آبرسانیها در گیلان هنوز به روش سنتی انجام میشود و هدررفت آب در مسیر هم وجود دارد.
استاندار گیلان با بیان اینکه افزایش تولید اراضی شالیزاری نیاز به همکاری همه دستگاهها دارد خاطرنشان کرد: در استان گیلان از حداکثر ظرفیتها در بخش کشاورزی استفاده نمیشود و از شیوههای نوین در این بخش بهرهگیری نمیشود.
عباسی با اشاره به وضعیت تعرفه ابریشم در سالهای گذشته و همچنین وضعیت توتستانها و مرکز تحقیقات ابریشم و ضرورت بازسازی و احیای این مراکز تصریح کرد: تولید نخ ابریشم باکیفیت باید دنبال شود و این نخ باکیفیت را تحویل فرشبافان دهیم تا بتوانند در جهان رقابت کنند.
نماینده عالی دولت در استان گیلان به وضعیت تولید جوجه یک روزه در این استان اشاره و بیان کرد: اخیراً یک میلیون و 500 هزار جوجه در راستای جلوگیری از معدومسازی بین روستاییان توزیع شد.
وی با اشاره به وضعیت مرکز تحقیقات شیلات سنگر گفت: متاسفانه حدود 30 یا 40 درصد ظرفیت این مرکز استفاده میشود و حین واگذاری، جلوی آن را گرفتیم و اجازه ندادیم بیش از این آسیب ببیند و انتظار می رود از صد درصد ظرفیت این مرکز استفاده شود.
ابراهیم نجفی عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس نیز در این جلسه با اشاره به ضرورت لایروبی آبندانها، پمپاژها و اختصاص خط اعتباری ویژه برای نوسازی کارخانجات شالیکوبی استان اظهار داشت: نوسازی کارخانجات برنجکوبی تاثیر بهسزایی در صرفهجویی از واردات برنج خواهد داشت.
نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به تنوع در بخش تولید و صادرات محصولات کشاورزی در گیلان گفت: محصولات استراتژیکی در گیلان تولید میشود که عمدتاً محصولات راهبردی هستند.
سیدعلی آقازاده با بیان اینکه هنوز آمایش کشاورزی در گیلان نداریم که باید به صورت مشترک توسط مسئولان استانی و کشوری تهیه شود خاطرنشان کرد: باید به زیرساختها بهویژه در حوزه برنج پرداخته شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره معضلات زیست محیطی، رودخانهها و آلودگی تالابها در این استان خاطرنشان کرد: در بخش محیط زیست شاهد مخروبهای در استان هستیم.
انتهای پیام/612