آماده‌باش دستگاه‌های استان چهارمحال و بختیاری برای بارش‌های پیش رو / مرخصی‌ها لغو شدند

خبرگزاری تسنیم چهارشنبه 05 مرداد 1401 - 21:53
در جلسه مدیریت بحران استان چهارمحال و بختیاری، آخرین آمادگی‌های نیروهای امدادی، راهداری و ... جهت پیشگیری از وقایع احتمالی برای فعالیت سامانه بارشی این استان اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، مهران چراغپور امروز عصر در جلسه مدیریت بحران استان چهارمحال و بختیاری، در خصوص بارش‌های احتمالی پیش‌رو، اظهار داشت: جریانات اقیانوس هند از قسمت جنوبی کشور وارد می‌شود و قسمت‌هایی از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس، کرمان و یزد، اصفهان و استان چهارمحال و بختیاری را فرا می‌گیرد، این بارش‌ها چون در فصلی اتفاق می‌افتد که زمین خشک بوده و نفوذ آب به داخل خاک کمتر است، موجب ایجاد سیل و رواناب در سطح مناطق می‌شود.

وی بیان داشت: طبق گزارشات از اول هفته، پیش آگاهی صادر شده است. آخرین بررسی‌ها نشان می‌دهند که هم اکنون رطوبت وارد استان شده است و امشب شمال استان را درگیر خواهد کرد که میزان آن امشب کم است و از فردا بیشترین بارش‌ها در منطقه بروجن(5 تا6 میلی‌متر) و امام قیس(حدود ده میلی‌متر) و بخشی از کیار اتفاق می‌افتد.

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری افزود: بقیه مناطق استان در روز پنج شنبه بارندگی زیادی ندارند اما در روز جمعه بارش‌ها کل استان را به غیر از قسمت‌های جنوبی استان همچون مناطق خانمیرزا و لردگان، فرا می‌گیرد. بین 20 تا 40 میلی متر بارش در این مناطق اتفاق می‌افتد که در ادامه روز شنبه برای مناطق جنوبی استان بارش‌ها تقویت می‌شود و برای خانمیرزا و بروجن بالغ بر 50 میلی‌متر بارندگی تا روز شنبه پیش‌بینی شده است.

وی بیان داشت: در روز یکشنبه بارش‌ها به صورت هسته‌ای و نقطه‌ای عمل خواهد کرد و منطقه بروجن بیشتر درگیر می‌شود، در واقع استان تا روز دوشنبه با این سیستم بارشی مواجه است و با توجه به کم بودن نفوذ پذیری خاک ممکن است با یک بارش رگبار، روانآب و سیل به جریان افتد که اطلاعیه زرد ونارنجی صادر شده است.

چراغپور در پایان خاطرنشان کرد: باید این مسئله به همه افراد ابلاغ شود، با توجه به اینکه عشایر در مناطقی همچون کف رودخانه‌ها هستند باید اطلاع‌رسانی‌ها صورت گیرد تا مورد آسیب واقع نشوند، در زمینه کشاورزی به جمع آوری محصولات توصیه می‌شود و در بخش شیلات نسبت به تنظیم آب ورودی، اقدامات لازم صورت گیرد.

محمد حیدری، رئیس اورژانس و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز اظهار داشت: 56 پایگاه اورژانس پیش بیمارستانی و تمامی بیمارستان‌ها در حال آماده باش هستند، اورژانس هوایی فعال است که اگر شرایط جوی اجازه دهد در صورت نیاز مورد استفاده قرار می‌گیرد، 400 نیروی عملیاتی اورژانس در حال آماده باش هستند.

روح‌الله غلامی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان نیز گفت: اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای پس از اطلاعیه‌ها، آماده باش است، کشیک‌ها فعال و کلیه مرخصی‌ها لغو شده است، 13 اداره کاملا فعال و آماده خدمات رسانی هستند.

یحیی حسین‌پور، مدیرکل امور عشایر استان بیان داشت: عمده وظایف امور عشایر در این زمینه، اطلاع‌رسانی است که امروز صبح و عصر 10 هزار پیامک در خصوص بارش‌های پیش رو ارسال شد، مرخصی‌ها لغو شده است و حدود 130 نفر رابط وجود دارد که حکم دهیار را دارند و با آن‌ها در این خصوص برای اطلاع رسانی تماس حاصل شد.

وی با بیان اینکه اطلاع رسانی حضوری هم صورت گرفته است، افزود: همکاران حضوری برای اطلاع‌رسانی رفتند اما نقاط صعب‌العبوری وجود دارد که نیاز است صدا و سیمای استان به طور گسترده اطلاع رسانی‌های لازم را انجام دهد. با بیشترین اطلاع رسانی می‌شود جلوی خسارت‌ها را گرفت.

حسین برزگر سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان نیز اظهار داشت: اکنون فصل برداشت محصولات کشاورزی بوده که اطلاع‌رسانی‌ها انجام شده است، در دیناران و آلونی دو مرکز خرید گندم رو باز وجود داشت که حدود 350 تن گندم داشتند که بارگیری آن‌ها دیشب شروع شده است و نزدیک 210 تن آن جمع آوری شده است.

برزگر خاطرنشان کرد: امید است با اقدامات صورت گرفته تا فردا علوفه‌ای در صحرا استان باقی نماند و گشت‌زنی‌ها برای اطلاع رسانی انجام می‌شود، برای 450 شیلات دار استان نیز در دو مرحله ارسال پیامک صورت گرفت.

انتهای پیام/7540

منبع خبر "خبرگزاری تسنیم" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.