به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، اسدالله عباسی امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به دیدار مقام معظم رهبری با پوتین، رئیس جمهور روسیه و تاکید بر نقش راه آهن رشت– آستارا در تکمیل کریدور شمال-جنوب اظهار کرد: راه آهن همواره برای کشور نقش موثر و با اهمیتی دارد، لذا گیلان میتواند با تکمیل راه آهن رشت - آستارا دروازه پیشرفت کشور باشد و اقتصاد استان و ایران را در مسیر توسعه به ویژه در حوزه آسیای میانه و قفقاز قرار دهد.
وی با بیان اینکه تکمیل این خط ریلی به شکوفایی اقتصادی منجر میشود، افزود: تکمیل راه آهن رشت – آستارا و راه آهن رشت – کاسپین میتواند گیلان را به قطب اقتصادی کشور تبدیل کند و مزیتهای اقتصاد دریا، کشاورزی و گردشگری را به نقطه مطلوب برساند.
به گفته نماینده عالی دولت در گیلان راه آهن رشت به آستارا که تکمیل کننده حمل و نقل ریلی است، برای کشورهای اروپای شمالی حائز اهمیت است.
تأکید رئیس جمهور در خصوص تکمیل راهآهن رشت-آستارا
عباسی با اشاره به تأکید رئیس جمهور در خصوص تکمیل راهآهن رشت-آستارا بیان کرد: رئیس جمهوری بنا به اهمیت موضوع راهآهن رشت-آستارا، دستور پیگیری ویژه دادهاند و فردا طی سفری به تهران در جلسه با جمعی از هیات دولت آخرین اقدامات گزارش میشود.
وی از پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد قطعه اول راه آهن رشت به کاسپین خبر داد و افزود: راه آهن رشت به کاسپین نیز در دو قطعه در حال پیگیری بوده و قطعه اول ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی و قطعه ۱۸ کیلومتری دوم نیز حدود ۷۵ درصد پیشرفت دارد.
استاندار گیلان با بیان اینکه اعتبار خوبی در خصوص تکمیل راهآهن رشت-کاسپین به استان گیلان تعلق گرفته است، گفت: در سفر رئیس جمهوری به گیلان، ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نقدی به راهآهن رشت-کاسپین اختصاص یافته و در بندر کاسپین نیز خطوط ریلی آماده شده است.
عباسی با بیان اینکه محل تلاقی بخش حمل و نقل ریلی و دریایی در گیلان مستقر است، بیان کرد: بخشی از کالاها که از هند صادر میشود ۴۰ روز به طول میانجامد که با راه اندازی این خط ریلی این زمان به ۱۸ روز کاهش مییابد که باعث کاهش هزینهها میشود و به این دلیل بسیاری از کشورها برای سرمایه گذاری در این حوزه مشتاق هستند.
پیشرفت ۸۶ درصدی آزادراه رشت – قزوین
وی در خصوص تکمیل هشت کیلومتر باقیمانده آزادراه رشت – قزوین تصریح کرد کرد: بخش اول تکمیل این آزادراه که از منجیل در حال انجام است ۹۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، قطعه دیگر به دلیل اینکه بین دو تونل قرار گرفته و در حال ساخت است حدود ۸۶ درصد پیشرفت دارد که در سفر رئیس جمهور به استان حدود ۱۱۵ میلیارد تومان اعتبار به این امر اختصاص یافت که بخشی پرداخت شده و بخش دیگر آن در مرداد ماه جاری پرداخت میشود، تلاش میشود بر اساس تعهدات هرچه سریعتر به بهرهبرداری برسد.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به افزایش سفر هیأتهای سیاسی به گیلان گفت: جلسهای به ابتکار وزارت کشور و وزات امور خارجه در اوایل قبول مسؤولیتم در وزارت خارجه داشتیم که با حضور سفرای جمهوری اسلامی ایران و استانداران استانهای مرزی برگزار شد، ظرفیت استانها مطرح شد و از سفرا خواستیم که ارتباط استانها را با کشورهای همسایه که امکان صادرات و واردات و بازرگانی در آنها فراهم است، برقرار کنند.
عباسی با بیان اینکه کشورهای منطقه نیز پیگیر پروژه خطوط ریلی هستند تا هرچه سریعتر راهاندازی شود و ترانزیت کالا داشته باشند، گفت: در این قسمت برای جذب سرمایه گذاران علاوه بر فراخوان، در بخش صادرات کالا به ویژه تولیدات کشاورزی نیز اعلام آمادگی کردیم و اقداماتی هم صورت گرفته است.
از ظرفیتهای مختلف بر اساس زیست بوم هر منطقه استفاده شود
وی با اشاره به اینکه از سرمایه گذاران در حوزه کشاورزی و تولیدات گلخانهای فراخوان کردیم که پیرو این فراخوان شهرک گلخانهای در انزلی در حال احداث است، بیان کرد: سرمایهگذارانی هم برای بستهبندی و سورتینگ محصولات کشاورزی در خمام، تالش و آستارا اعلام آمادگی کردهاند.
استاندار گیلان با تأکید بر لزوم توجه به سرمایهگذاری در بخش دانش بنیان تصریح کرد: اگر سعی داریم رونق اقتصادی ایجاد کنیم، با ظرفیتهای مختلف بر اساس زیست بوم هر منطقه این امکان فراهم است که باید شکوفا شود، لذا بر اساس نامگذاری امسال تحت عنوان تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین، بسترهای لازم فراهم است.
عباسی از برقراری پرواز رشت به آستراخان در فرودگاه سردار جنگل رشت خبر داد و افزود: در راستای تحقق این بسترها، با سفرای کشورهای مختلف چین، فنلاند، روسیه و آذربایجان به صورت حضوری و وبیناری جلساتی برگزار شده است.
ذخیره آبی برای سال زراعی جاری، کمتر از ۸۵۹ میلیون مترمکعب بوده است
وی با اشاره به اهمیت نقش کشاورزی در توسعه استان گیلان بیان کرد: بنده در خانوادهای رشد کردم که حرفه و زندگیشان با کشاورزی و دامداری عجین بوده و تمام خاطرات کودکی من با چای و برنج رقم خورده است.
استاندار گیلان با بیان اینکه میانگین دخیره آبی سالیان گذشته کمتر از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب نبوده است، گفت: ذخیره آبی برای سال زراعی جاری، کمتر از ۸۵۹ میلیون مترمکعب بود یعنی ۵۰ درصد کاهش ذخیره آبی داشتیم.
عباسی یکی از راههای کنترل کمآبی در سال زراعی را استفاده بهینه از ظرفیت نخبگانی دانست و تصریح کرد: با وجود اینکه با ذخیره آبی موجود به بخشهایی اصلا آب نمیرسید و ۶۰ هزار هکتار اراضی وابسته به سد سفیدرود با تنش آبی مواجه میشدند اما با تشکیل قرارگاه جهادی مدیریت آب و برنامه ریزی و آبگذاری شرایط مدیریت شد.
پیشبینی افزایش ۲۰ درصدی تولید شلتوک در گیلان
وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با مسؤولان شهرستانی در استان گیلان گفت: پس از تشکیل قرارگاه جهادی، جلسات ویژه با متولیان، فرمانداران، بخشداران، دهیاران تشکیل شد و هرجا لازم بود لایروبی انجام گرفت و آببندانها آماده شدند.
به گفته نماینده عالی دولت در گیلان، در مسیر آبرسانی به مزارع همه پای کار آمدند و حتی برخی دهیاران و بخشداران خودشان میراب شدند تا بین مردم درگیری به وجود نیاید.
عباسی با بیان اینکه از ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان، کمتر از یک درصد دچار تنش آبی شدند، گفت: امسال با وجود چنین شرایطی حدود ۲۰ درصد افزایش تولید محصول در شلتوک پیشبینی شده و ارقام جدید برنج هم رونمایی خواهدشد.
وی با تأکید بر رفع تنش آبی در استان گیلان در سال زراعی جدید افزود: هیچ سالی مانند امسال تنش آبی نداشتیم، حتی ماشینهای آتشنشانی و شهرداری را در حال آماده باش قراردادیم که حاضر باشند تا کشاورزان دچار مشکل نشوند، لذا از الان برای سال زراعی آینده اعلام میکنم در مناطقی که تنش آبی داشتیم آسیبشناسی صورت گیرد تا در صورت نیاز، اصلاح شبکه و آببندانها را داشته باشیم.
استاندار گیلان در خصوص مدیریت خاموشیها و صرفه جویی در مصرف برق تصریح کرد: با ابتکار کم کردن ساعات کاری ادارات توسط دولت، صرفه جویی در مصرف انرژی را شاهد بودیم و این موضوع از خود استانداری اجرا و بخشی از برقی که به استانهای دیگر منتقل میشد هم ذخیره شد و قطع برق صنایع سنگین پر مصرف را به یک روز در هفته رساندیم و خوشبختانه تاکنون نارضایتی در این بخش نداشتیم.
تخصیص۱۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار در خصوص ساماندهی پسماند در گیلان
عباسی نقش مردم در کاهش خاموشیها و صرفهجویی در مصرف برق را بسیار مؤثر دانست و بیان کرد: مردم نیز در مدیریت مصرف برق به خوبی همکاری داشتند و خوشبختانه رسانهها به ویژه صدا و سیما هم با اطلاع رسانی گسترده به صرفه جویی در مصرف انرژی کمک کردند.
وی با بیان اینکه از وضع موجود مدیریت پسماند راضی نیستم و با این وضعیت کار کردن نمیتوان گذشته را اصلاح کرد، گفت: طی ۳۸ سال، زبالهها در سروان تخلیه و انباشته شده و بی تفاوت از کنار آن گذشتند که منجر بروز مشکلاتی برای مردم منطقه شده است، به این منظور در همان هفته اول کاری بازدیدی از سایت سراوان داشتم که خطوط تعطیل و نیمه تعطیل بود، ساخت سولهها متوقف و تاسیسات شیرآبه نیمه کاره رها شده بود.
نماینده عالی دولت در استان گیلان با اشاره به اینکه در سفر رئیس جمهوری به استان، یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار در خصوص ساماندهی پسماند در نظر گرفته شده است، افزود: از این میزان اعتبار ۶۰۰ میلیارد سهم دولت و ۶۰۰ میلیارد سهم شهرداری بوده و ۱۰۰ میلیارد تومان قبل از اتمام سال ۱۴۰۰ به حساب شهرداری واریز و اطلاع رسانی شد.
با وضعیت کنونی معضل پسماند در گیلان برطرف نمیشود
عباسی با بیان اینکه متولی اصلی مدیریت پسماند در همه شهرها، شهرداری و شورای شهر است و استانداری و فرمانداران نقش نظارتی دارند، تصریح کرد: علیرغم این موضوعات، شخصاً به مسئله پسماند ورود و مشکلاتی که دو پیمانکار داشتند را برطرف کردیم و الان حدود ۷۰ درصد تجهیزات و سولهها آماده شده و در حال راهاندازی است که یک خط در مرداد ماه جاری و یک خط در شهریور ماه به بهره برداری میرسد.
وی با دستور به سرپرست شهرداری رشت در خصوص حل معضل پسماند سراوان افزود: سرپرست شهرداری رشت باید پای کار باشد تا پروژه با سرعت دنبال و سریعا یکهزار و ۱۰۰ تن زباله انباشته شده پردازش و تبدیل به کودآلی شود و محل لندفیل جدید هم به سرعت مشخص شود.
استاندار گیلان با بیان اینکه پیشرفت پروژه پسماند خوب بوده اما سرعت کار راضی کننده نیست، گفت: باید به صورت جهادی با موضوع پسماند برخورد شود چراکه رئیس جمهور و وزیر کشور، مستقیما پیگیر موضوع هستند.
عباسی با بیان اینکه برای استخراج گاز متان و شیرآبهها دستگاه راهاندازی شده و به صورت آزمایشی در حال کار است، افزود: آب استخراج شده نیز آزمایش شد که برای مصارف کشاورزی کاربرد دارد.
وی با اشاره به اینکه قول دادیم تا در سال ۱۴۰۱ سراوان را به طبیعت بازگردانیم، بیان کرد: صبر مردم در این حوزه به پایان رسیده و باید هرچه زودتر گوهررود و زرجوب را احیا کنیم.
به گفته استاندار گیلان، آنچه وظیفه من بوده در خصوص شیرآبه یا پسماند زندان لاکان، مسکن مهر، شهرصنعتی و بیمارستانها انجام شده و میطلبد که شهرداری و شورای رشت هم گامهای مؤثرتری در جهت اجرای پروژه و بخش تفکیک زباله از مبدا بردارند.
عباسی یکی از وظایف شهرداری را آزادسازی حریم رودخانهها دانست و بیان کرد: از طریق آب و فاضلاب، اعتبار ۵۰ میلیاردی را به بیش از ۵۰۰۰ میلیارد رساندیم.
وی با اشاره به آخرین وضعیت اقدامات ثبت جهانی ماسوله گفت: در این راستا ۱۳ گزینه در ایران وجود داشته اما با اهتمام صورت گرفته تلاش شد تا استاندارهای لازم به عنوان یک شهر تاریخی با قدمت بیش از ۷۰۰ سال حفظ و احیا شود.
انتهای پیام/۸۴۰۰۷/ی