استاندار مازندران : مسوولان تا بازگشت زندگی مردم به روال عادی نباید منطقه سیل‌زده را ترک کنند

ایرنا شنبه 08 مرداد 1401 - 13:54
نوشهر- ایرنا -استاندار مازندران تاکید کرد که مسوولان ستاد مدیریت بحران استان و شهرستان باید تا پایان امروز مشکل انسداد راه های روستایی و قطعی برق روستاهای سیل‌زده بخش مرزن آباد چالوس را بر طرف کنند.
استاندار مازندران : مسوولان تا بازگشت زندگی مردم به روال عادی نباید منطقه سیل‌زده را ترک کنند

به گزارش خبرنگار اینا ، سیدمحمود حسینی پور روز شنبه در جلسه مدیریت بحران مازندران در شهرستان چالوس با اعلام ضرب الاجل یک روزه برای رفع انسداد راه اصلی کندوان و راه های ارتباط روستایی و مشکل قطعی برق روستاهای سیل زده افزود: مسوولان استانی تا زمان رفع شدن این مشکلات و بازگشت زندگی مردم به روال عادی نباید منطقه سیل زده را ترک کنند.

وی با اشاره به اتخاذ تدابیر لازم برای ارائه مساعدت و هرگونه خدمات برای ترمیم زیرساخت های آسیب دیده و امداد رسانی در این منطقه سیل زده ادامه داد: هیچ گونه بهانه ای که سبب وقفه در روند خدمات رسانی در این بخش شود ،وجود ندارد و مجموعه استانداری و هیات همراه تا ۲۴ ساعت آینده در این شهرستان حضور خواهند داشت و خدمات مسوولان را  رصد می کنند.

استاندار مازندران گفت : در شرایط بحرانی، ترمیم زیرساخت ها ، ارزیابی خسارت ها ، توزیع اقلام غذایی و دارویی به منظور آرامش بخشیدن از لحاظ روحی و روانی به مردم سیل زده در این منطقه باید اولویت کاری باشد.

بازگشایی راه ارتباطی ۱۷ روستا سیل زده

حسینی پور از تلاش شبانه روزی مسوولان ستاد مدیریت بحران استان و شهرستان در روند خدمات رسانی به سیلزدگان چالوس قدردانی کرد و اظهار داشت: از روز گذشته تاکنون راه ۱۷ روستای بخش مرزن آباد به مرکز بخش باز شده و برق تعدادی از روستاها نیز وصل شد اما آنچه مهم است ایجاد راه دسترسی موقت برای هفت روستایی باقی مانده است که هم اکنون ارتباط آن ها با مرکز بخش مرزن آباد قطع است.

نماینده عالی دولت ایجاد راه دسترسی موقت به هفت روستای باقی مانده را اقدام بسیار ضروری دانست و اظهار داشت: با توجه به لطمه های روحی و روانی که براثر سیلاب به ساکنان این روستاها وارد شده است احتمال دارد برخی از آنان به خاطر این وضعیت دچار بیماری حاد شوند و نیاز به خدمات اورژانسی داشته باشند ، بنابراین برقراری هرچه زودتر راه ارتباطی به این روستاها بسیار مهم است.

انتقاد استاندار از عدم پوشش دهی تلفن همراه و قطعی تلفن در روستاهای سیل زده

حسینی پور از عملکرد شرکت مخابرات استان مازندران به خاطر عدم پوشش دهی آنتن تلفن همراه و نیز قطعی تلفن ثابت در روستاهای سیل زده منطقه انتقاد کرد و گفت : متاسفانه  اعضای ستاد مدیریت بحران با پوشش دهی تلفن همراه در این شرایط بحرانی که برقراری ارتباط برای ارائه خدمات مطلوب در روند امداد رسانی مهم است ، برخوردار نبودند و از سوی دیگر حتی تلفن خانگی روستاهای سیل زده هم نیز کماکان قطع است که این امر بیانگر آن است که مسوولان این شرکت دارای روحیه پشت میز نشینی بوده و تاحالا جهادی عمل نکرده اند.  

استاندار مازندران تاکید کرد : شرکت مخابرات باید در قالب پدافند غیر عامل در زمان وقوع بحران این پیش بینی های لازم را می کرد و سزاوار نیست ساکنان روستاهای سیل زده علاوه بر قطعی برق از ارتباط تلفنی نیز محروم باشند.

نماینده عالی دولت در مازندران همچنین از نحوه اطلاع رسانی در روند امداد رسانی به مناطق سیلزده گلایه کرد و گفت : اطلاع رسانی دقیق ، گویا و جامع در شرایط بحرانی ضروری است و ستاد مدیریت بحران شهرستان باید فردی را در قالب سخنگو انتخاب می کرد تا بتواند هر ۳۰ دقیقه یکبار آخرین وضعیت میزان خسارت ها و نیز روند امداد رسانی را به مردم و مسوولان  کلان و استانی گزارش کند.

وی ادامه داد: این در حالی بود که در این حوزه ضعیف عمل شد و خبرگزاری ها و رسانه های معتبر نیز باید به امر اطلاع رسانی در این شرایط بحرانی و خاص بیشتر توجه می کردند.

استاندار مازندران : مسوولان تا بازگشت زندگی مردم به روال عادی نباید منطقه سیل‌زده را ترک کنند

برخورد با صادر کنندگان مجوز ساخت وساز در بستر رودخانه ها 

استاندار مازندران خواستار شناسایی و برخورد با صادر کنندگان مجوز ساخت وساز در بستر و حاشیه رودخانه های بخش مرزن آباد چالوس شد و گفت که این اتفاق فرصت بسیار مهمی است که  علاوه بر شناسایی سازندگان متخلف در بستر و حاشیه رودخانه ها، با دستگاه های صادر کننده مجوز نیز برخورد قاطع شود. 

حسینی پور تاکید کرد که تمام ساکنان بناهای مسکونی در حاشیه و بستر رودخانه ها در مرزن آباد باید تخلیه شوند و شرکت آب منطقه ای نیز باید از امروز عملیات ساماندهی و لایروبی این رودخانه ها که مملو از املاح ، گل و لای ، تنه های درختان و نیز سنگ شده را در اولویت قرار دهد.

طبق گزارش اداره کل راهداری ، حمل و نقل جاده ای هم اکنون از مجموع ۲۰ روستای کوهستانی بخش مرزن آباد چالوس در محاصره سیل ، راه دسترسی تعداد ۱۳ روستا از روز گذشته تاکنون بازگشایی شد و ارتباط هفت روستای این منطقه همچنان با راه اصلی کندوان و به تبع آن مرکز بخش مرزن آباد قطع است. 

شرکت توزیع برق غرب مازندران هم در گزارشی اعلام کرد که طی روز گذشته تاکنون شبکه های آسیب دیده ناشی از سیل ترمیم و برق این مسیر حدود ۴۰ کیلومتر محور کندوان وصل شد و در زمان حاضر برق ۱۰ روستای کوهستانی بخش مرزن اباد کماکان به خاطر نداشتن راه دسترسی قطع است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، به دنبال بارندگی های رگباری بامداد پنجشنبه هفته پیش سبب طغیانی شدن رودخانه ها و وقوع سیلاب در مناطق کوهستانی بخش مرزن آباد چالوس شد طبق گزارش ها ازمنابع رسمی در پی بروز این حادثه طبیعی دستکم شش نفر جانباختند و حدود ۱۰ نفر هم ناپدیده شده اند.

سیل متاسفانه خسارت های جبران ناپذیری به زیرساخت ها وتاسیسات زیربنایی از جمله محور چالوس محدوده کندوان و نیز راه های ارتباطی فرعی منتهی به راه های روستایی ، شبکه های آبرسانی،  برق رسانی ، آب و فاضلاب ، مخابرات ، سکونتگاه های نقاط روستایی و دامسراها وارد کرده است. 

بخش مرزن آباد چالوس با برخورداری از ۱۰۰ روستا و نیز یک نقطه شهری در مسیر ارتباطی جاده چالوس - کرج محدوده کندوان قرار دارد.  
 

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.