به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، جلال رحیم زاده مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی، با اعلام اینکه اولین بار در این استان سورگوم دانهای رقم فومن در سال ۱۴۰۱ کشت گردیده است، گفت: کاشت سورگوم دانهای از اردیبهشت ماه آغاز شده و تا اواخر مرداد ماه در سطح ۱۲۰ هکتار کشت شده است.
رحیم زاده، هدف از کشت این محصول را جایگزین کردن مصرف دانه سورگوم به جای دانه ذرت در مصرف خوراک دام و طیور در شهرستانهای استان اعلام کرد و گفت: معمولاً سورگوم فرآوری شده در تغذیه طیور مورد استفاده قرار میگیرد و واریتههای جدید سورگوم منابع خوب پروتئین و انرژی در تغذیه جوجههای گوشتی و سایر گونههای مختلف پرندگان است که میتوان در جیره جوجههای گوشتی و مرغان تخمگذار بیش از ۷۰ درصد و در خوراک بوقلمون ۵۵ درصد از ذرت را با سورگوم جایگزین کرد.
مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی تصریح کرد: سورگوم دانهای مقاوم به شوری بوده و حدود ۴۰ درصد نیاز آبی کمتری نسبت به ذرت دانهای مصرف میکند و دارای دوره رشد ۱۰۰-۹۰ روزه بوده که از مزایای کاشت زراعت مذکور نسبت به ذرت دانهای است که توسعه این محصول و استفاده در جیره غذایی دام و طیور میتواند در کاهش واردات ذرت دانهای از خارج از کشور نقش اساسی داشته باشد.