پالایشگاه بیدبلند، نشان از شکست تحریم و فشار حداکثری

صدا و سیما پنج شنبه 02 بهمن 1399 - 12:41
وزیر نفت گفت: افتتاح ابرپروژه پالایشگاه گاز بیدبلند، از یک سو، نشان از شکست تحریم و فشار حداکثری و از سوی دیگر بیانگر توانمندی و استقامت ملی ما است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای بیژن زنگنه در مراسم افتتاح بزرگترین پالایشگاه گازی منطقه افزود: طرح عظیم بیدبلند خلیج فارس با درآمد سالانه ۱/۵ میلیارد دلار احداث شده است.

وزیر نفت افزود: تیم ترامپ با تحریم می‌خواستند ما بمیریم، اما ما نمردیم و آن‌ها نابود شدند، ما زنده‌ایم و طرح‌هایمان را پیش بردیم.

زنگنه گفت: اگرچه حجم سرمایه‌گذاریمان کم شد، اما هیچ طرحی بخاطر فناوری و تجهیزات معطل نماند و ما همچنان کارمان را جلو بردیم و امروز امید در دلمان بسیار بیشتر از گذشته است.

وزیر نفت در خصوص جزئیات بیشتر از ابرپروژه پالایشگاه گازی بیدبلند خلیج فارس گفت: تعهد ما در ابتدای سال ۱۳۹۹ این بود که ۱۷ طرح پتروشیمی با سرمایه گذاری ۱۱/۴ میلیارد دلار و ظرفیت ۲۵ میلیون تن به بهره برداری برسانیم و امروز خوشحالم که شاهد افتتاح یازدهمین طرح از این مجموعه هستیم.

وزیر نفت با بیان اینکه این طرح در شهر بهبهان که از قدیمی‌ترین مراکز تمدنی خوزستان و با فرهنگ و ریشه‌ای کهن است، احداث شده، خطاب به رئیس جمهور گفت: جای شما واقعا در این مراسم خالی است و من می‌دانم شما شخصا تمایل داشتید در این مراسم حضور داشته باشید، اما بخاطر ملاحظات بهداشتی از این کار منع شدید.

وی با بیان اینکه مبدا صنعت گاز ایران، پالایشگاه بیدبلند یک است گفت: این پالایشگاه با ظرفیت ۲۵ میلیون متر مکعب به همراه خط لوله سراسری، اول سال ۱۳۵۰ به بهره برداری رسید و بدین ترتیب صنعت گاز کشور شکل گرفت.

آقای زنگنه با بیان اینکه همین مقدار گاز نیز آن زمان در داخل مصرف نمی‌شد و بیشتر آن از طریق خطوط انتقال به آستارا منتقل و به شوروی سابق صادر می‌شد افزود: در اوایل سال ۱۳۸۰ مطالعات جامعی در مورد بهره‌برداری بهینه از ظرفیت‌های نفت و گاز استان خوزستان انجام شد و به این نتیجه رسیدیم که لازم است تاسیسات متمرکز بزرگی برای فراورش گاز در این استان ایجاد کنیم.

وزیر نفت در خصوص اهمیت جمع آوری گاز‌های همراه نفت به خصوص آن بخشی که در مشعل‌ها می‌سوزند گفت: گاز‌های مشعل یا همان فلر از مسائل تاریخی در صنعت نفت است و سال‌ها بود که این مسئله مطرح بود، اما به دلایل متعددی اجرا نشده بود.

وی با بیان اینکه پالایشگاه گازی بیدبلند بزرگترین گام در تحقق این هدف است گفت: طوری برنامه‌ریزی کرده‌ایم که تا پایان سال ۱۴۰۱ دیگر هیچ گاز همراه نفتی در مشعل‌ها نسوزد و بیش از ۹۵ درصد گاز‌های همراه نفت، جمع آوری و مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

وزیر نفت در بیان جزئیات بیشتر طرح آماک گفت: بخشی از این گاز‌ها با اجرای طرح NGL۳۲۰۰ که سال بعد به بهره برداری می‌رسد جمع آوری خواهند شد و با این طرح گاز‌های همراه نفت در میادین غرب کارون جمع آوری و پس از فراورش به عنوان خوراک به پتروشیمی بندر امام منتقل خواهد شد.

آقای زنگنه افزود: NGL۳۱۰۰ نیز در ایلام داریم که سال ۱۴۰۱ به بهره برداری می‌رسد و یک پتروشیمی عظیم یک میلیون تنی در دهلران احداث می‌شود که مسئولیت جمع آوری و بهره برداری از گاز‌های منطقه خارک را بر عهده خواهد داشت.

وی پالایشگاه بیدبلند ۲ یا بیدبلند خلیج فارس را مهمترین طرح از مجموعه طرح‌های جمع آوری گاز‌های فلر عنوان کرد و افزود: این طرح از منظر حجم سرمایه‌گذاری، پیچیدگی فرآیندی، ظرفیت فرآوری و ورودی و خروجی برای جمع آوری گاز‌های همراه نفت، یک مورد بی نظیر است.

آقای زنگنه با بیان اینکه توسعه منطقه نیز در اجرای این طرح دیده شده است گفت: پالایشگاه بیدبلند یک طرح مادر است که فرزندانی در پایین دست خود دارد و در نهایت موجب توسعه منطقه خواهد شد.

وزیر نفت با بیان اینکه این پالایشگاه خوراک پتروشیمی بندر امام را تامین می‌کند افزود: همچنین یک واحد الفین و پلی اتیلن در گچساران داریم که این پالایشگاه یک میلیون تن اتان را به این مجتمع می‌فرستد.

وی افزود: این طرح حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با سرمایه‌گذاری یک و پنج دهم میلیارد دلار در حال اجراست و در کنار آن یک واحد پلی اتیلن با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن و یک واحد پلی پروپلی اتیلن با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن در حال احداث است که البته افتتاح آن به دولت بعد موکول خواهد شد.

وزیر نفت گفت: در ادامه این طرح، دو طرح بزرگ دیگر هم قابل اجراست که یکی احداث یک مینی پالایشگاه با هدف تولید بنزین با ظرفیت ۱۵ هزار بشکه با خوراک پنتان پلاس و یک طرح پلی پروپیلن با ظرفیت ۴۵۰ هزار تن خواهد بود که به دنبال یک سرمایه گذار توانمند هستیم که این طرح‌ها نیز در این منطقه احداث شود.

زنگنه افزود: پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس در مجموع ۳ و نیم میلیون تن اتان، بوتان، پروپان و پنتان پلاس تولید می‌کند و گاز متان خود را نیز به صورت شیرین شده به خط سراسری تزریق می‌کند.

وی با بیان اینکه اجرای یک طرح اضافی نیز به هلدینگ خلیج فارس با سرمایه گذاری ۱/۱ میلیارد دلار واگذار شده است گفت: این طرح شامل جمع آوری انتقال گاز‌های مشعل در شرق کارون است که ۱/۱ میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید به ۳/۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری که تاکنون انجام شده است اضافه می‌شود.

وزیر نفت در خصوص فعالیت‌های توسعه صنعت نفت در شرایط تحریم هم گفت: ما حتی در شرایط تحریم هم که شدیدترین تحریم‌ها متوجه صنعت نفت بود نگذاشتیم فعالیت‌های مرتبط در کل کشور و به ویژه استان خوزستان متوقف شود.

زنگنه با بیان اینکه استان خوزستان یکی از محل‌های تمرکز فعالیت‌های توسعه‌ای صنعت نفت بوده است گفت: در کنار توسعه میادین آزادگان و یادآوران، چهار قرارداد EPS به مبلغ ۴/۶ میلیارد دلار برای توسعه میادین نفتی در استان خوزستان امضا شده و از قرارداد‌های نگهداشت و توسعه میادین نفتی ۱۶ قرارداد با سرمایه‌گذاری ۲/۲ میلیارد دلار مربوط به استان خوزستان است.

وی با بیان اینکه اجرای این طرح‌ها زمینه ساز به کارگیری زنجیره وسیعی از پیمانکاران بومی و اشتغال زایی شده است گفت: پیمانکاران این طرح‌ها را ملزم کرده‌ایم که ۸۰ درصدتجهیزات مورد نیاز خود را از داخل کشور خریداری کنند.

وزیر نفت با بیان اینکه ۹۹ پروژه مسئولیت اجتماعی با اعتباری بالغ بر ۱۸۰۰ میلیارد تومان در حال اجراست گفت: از این میزان تاکنون ۱۲۲۵ میلیارد تومان هزینه شده است که بیش از ۶۵۹ طرح در حوزه آموزشی، بهداشتی، راه، آب، برق، طرح‌های هادی روستایی و خدماتی، تکمیل و به بهره برداری رسیده است.

آقای زنگنه در پایان سخنان خود ضمن تشکر از هلدینگ خلیج فارس و پیمانکاران و سازندگان ایرانی که این طرح را به صورت صد در صد ایرانی پیش بردند گفت: در موفقیت این طرح، صندوق توسعه ملی و کنسرسیومی متشکل از بانک‌های تجارت، پارسیان، ملت، صنعت و معدن با مدیریت بانک سپه نقش داشته‌اند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.