محمدرضا کلامی در گفتوگوی ویژه خبری افزود: با بررسی حدود ۱۰۰ قلم کالا در سامانه ۱۲۴ سازمان حمایت، حدود ۱۱ قلم از این اقلام شامل کالاهای مصرفی و سرمایهای فاقد افزایش قیمت بوده است.
او ادامه داد: طبق آخرین بررسیها حدود ۳۶ قلم کالا با افزایش ۰ تا ۵ درصد و ۵۳ قلم هم بیش از پنج درصد افزایش را تجربه کردهاند.
این در حالی است که قاسمعلی حسنی دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: در همه اقلام مصرفی شاهد افزایش قیمت هایی بودهایم که از آن میان میتوان به رشد ۱۵ درصدی قیمت روغن و رشد ۱۰۰ درصدی نرخ برنج خارجی اشاره کرد. در خصوص چای هم کماکان با افزایش قیمتهای سود جویانهای روبهرو هستیم، این در حالی است که هیچ گونه کمبود کالایی و اقلام مصرفی در کشور وجود ندارد و دلالان با احتکار کالا قصد سودجویی دارند.
او ادامه داد: برای ۶ ماه آینده کمبود هیچ گونه کالایی در کشور وجود ندارد.
کلامی در ادامه گفت: با توجه به تغییر ارز تخصیصی واردات کالا از دلار ۴۲۰۰ تومان به ارز نیمایی ۱۲ هزار تومان و همچنین افزایش نرخ ارز نیمایی از ۱۲ به ۱۶ هزار تومان درحالحاضر نرخ هر کیلو برنج هندی به طور میانگین کشوری حدود ۱۵ هزار و سیصد تومان است.
حسنی در ادامه در خصوص نرخ شکر گفت: درحالحاضر نرخ شکر در کشور حدود هر کیلو ۸ هزار تومان میباشد در حالی که اگر با دلار ۲۲ هزار تومانی هم شکر وارد کنیم، ارزانتر از ۸ هزار تومان دست مردم میرسد.
کلامی با رد گفتههای حسنی تصریح کرد: با اینکه قیمت جهانی شکر سفید کاهش یافته اما افزایش نرخ دلار در کشورمان این امکان را فراهم نمیکند که نرخ شکر کمتر از ۸ هزار و خردهای باشد.