محسن داوری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون فعالیت هزار واحد صنفی بازیافتی و ضایعاتی در مشهد و به ویژه در روستاهای حاشیه نشین این کلانشهر شناسایی شده است.
وی ادامه داد: واحدهای صنفی بازیافتی فاقد مجوز در مشهد مهر و موم می شود و برنامه ریزی شده تا واحدهای دارای مجوز فعالیت نیز به یک مکان مجزا شبیه شهرک صنفی بازیافت منتقل شوند.
فرماندار مشهد ۲ هفته پیش در جریان بازدید از روستاهای حاشیه شهر مشهد گفت: موضوع ضایعاتیها و ساماندهی افراد فعال در حوزه خرید و فروش ضایعات در حاشیه شهر مشهد به خصوص در روستاهای جاده سیمان مطالبه مردم و دغدغه مسوولان استانی است.
داوری افزود: مساله ضایعاتی ها مورد پیگیری ویژه نماینده ولی فقیه در استان آیت الله علم الهدی و مسوولان استانی قرار دارد و اگر مسائل مربوط به ضایعاتی ها حل شود زنجیره ای از مشکلات مرتبط نیز رفع خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر مساله ضایعاتی ها در مناطق حاشیه شهر رفع شود علاوه بر این که مسائل بهداشتی و آلودگی های محیطی کنترل می شود بر روی مساله سرقت در کلانشهر مشهد نیز تاثیر خواهد داشت.
محمد عباسی، معاون وزیر کشور و رییس سازمان امور اجتماعی نیز ۲۶ خرداد ماه در جریان بازدید از حاشیه کلانشهر مشهد با حضور در روستای پرجمعیت همت آباد از نزدیک خیابان طالقانی، محل اصلی صنایع و کارگاههای مجاز و غیر مجاز بازیافت و خرید و فروش ضایعات پلاستیکی و فلزی در مشهد را مورد بررسی قرار داد و در جریان فعالیت گسترده اتباع افغانستانی در این صنعت و آسیبهای اجتماعی این حوزه و تاثیر آن بر پدیده کودکان کار قرار گرفت.
شهرستان مشهد با سه شهر مشهد، رضویه و مُلک آباد، ۴۰۰ روستا و آبادی و حدود چهار میلیون نفر جمعیت دارد و در مجموع حدود ۱.۳ میلیون حاشیه نشین در ۱۲۸ روستای حریم مشهد و بافت های شهری نامتقارن و در هم تنیده با بافت روستایی آن زندگی می کنند.