سرهنگ پاسدار غلامرضا توکل گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: رزمایش جهادی دامپزشکی طرح سردار شهید عبداله اسکندری با شعار خدمت بی منت در کنار عشایر در شهرستان کازرون برگزار شد.
وی با بیان اینکه تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، توجه چندانی به جامعه عشایری صورت نمیگرفت و بر اساس بررسیهای صورت گرفته، در مجموع شاخصهای توسعه در جامعه عشایری بین ۰ تا ۱۰ درصد بوده است، اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با الهام از فرهنگ اسلامی و سیاستهای عدالت محوری و محرومیت زدایی نظام جمهوری اسلامی و با مدیریت جهادی خدمات زیادی به جامعه عشایری در قالب طرح ارائه خدمات به کوچندگان و طرح عملیات اجرایی اسکان در زمینههای زیربنایی، آبرسانی، احداث راه، خدمات رفاهی، بهداشت و درمان، مخابرات و غیره انجام شده است.
سرهنگ توکل افزود: یکی از بخشهای اثر گذار در تحقق اهداف سال جهش تولید، دامداران عشایری هستند که علاوه بر تأمین نیاز جامعه و شهرستان در زمینه اشتغال پایدار نیز نقش مؤثری دارند.
وی با اشاره به اینکه جهاد تبیین یکی از مسائل مهم و ضروری و مورد تاکید مقام معظم رهبری است، گفت: عشایر و طوایف نقش مهم و تأثیر گذاری در جامعه دارند و میتوانند با تأثیر گذاری خود جهاد تبیین را روشنگری کنند.
در ادامه محمد جعفر شفیعی مدیر بسیج مهندسین جامعه کشاورزی سپاه کازرون با اشاره به نهضت سراسری جهش تولید در بخش دامپروری گفت: توجه ویژه به زندگی عشایری در واقع اهمیت دادن به رونق تولید است و امروزه کار جهادی و شبانه روزی لازمه خدمات رسانی مناسب به این قشر مولد جامعه است.
وی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از امنیت غذایی مردم بر عهده جامعه عشایری است، افزود: امروز باید با ارائه خدمات مناسب کاری کنیم که تا حد امکان شرایط سخت زندگی این قشر زحمتکش تسهیل شود.
تحقق جهش تولید نیازمند کار انقلابی و جهادی است
شفیعی یکی از بارزترین ویژگیهای عشایر را کار جهادی و امنیت غذایی دانست و گفت: اگر ما بتوانیم سازوکاری را ایجاد کنیم که عشایر برای فروش محصولات خود دچار زحمت نشوند، بدون تردید شاهد آن خواهیم بود که عشایر حضوری پررنگ و چشمگیر در عرصه تولید و اشتغال خواهند داشت.
وی در ادامه با بیان اینکه تحقق جهش تولید نیازمند کار انقلابی و جهادی است، تصریح کرد: شیوه و سبک زندگی جامعه عشایری در حقیقت پایلوت اقتصاد مقاومتی بوده و در واقع هر سیاه چادر عشایر یک پایگاه اقتصادی است و امروز عشایر در عرصه اقتصاد مقاومتی نیز به عنوان بهترین تولیدکنندگان با کمترین هزینه، بهترین تولید را انجام میدهند و در زمینه تأمین امنیت غذایی، نقش پررنگ و اثرگذاری را ایفا میکنند.
شفیعی با بیان اینکه در این رزمایش گروه جهادی بسیج مهندسین جامعه کشاورزی سپاه کازرون به مدت سه روز به عشایر کوچ نشین مناطق فامور، بالاده و همچنین خشت و کنارتخته خدمات واکسیناسیون، ویزیت، معاینه و درمان رایگان به بیش از ۲۴ هزار رأس دامهای عشایر و همچنین آموزش دامداران ارائه کردند، یادآور شد: گروه جهادی شهدای کشاورزی بسیج مهندسین جامعه کشاورزی سپاه کازرون در ایام عید نوروز سال جاری نیز در رزمایش بهار_خدمت تعداد ۲۲ هزار و ۵۰۰ رأس دام عشایر و در رزمایش جهادگران فاطمی در اردیبهشت ماه سال جاری، تعداد ۲۳ هزار رأس دامهای سبک این شهرستان را به طور رایگان علیه بیماری تب برفکی و ppr واکسینه کردند.