بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، حمید انعامی ظهر امروز در نشست با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه بحث مسکن به عنوان یکی از شعارهای اصلی دولت مطرح شده اظهار داشت: در دولتهای قبل مسکن مغفول باقی ماند و تنها کاری که شد تکمیل واحدهای مسکن مهر بود و طرح جدیدی ابلاغ نشد در پایان دولت قبلی بحث مسکن ملی تصویب شد و در دولت جدید مورد اجرای وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت.
وی افزود: براساس آمایش سرزمینی سهمیه 61 هزارو 127 واحدی برای استان در نظر گرفته شد، در طول 6 ماه 141 هزار نفر از همشهریان در سامانه مسکن ملی ثبت نام داشتند که از این تعداد 40 هزار نفر واجد شرایط اعلام شدند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی تصریح کرد: اداره راه و شهرسازی در طول دو سال گذشته تلاش کرد و 30 هزار واحد را تامین زمین کرد که از این تعداد بین 15 تا 20 هزار واحد مشمول اجرای عملیات هستند همچنین 8 هزار واحد با مشارکت بانک مسکن در استان ساخته میشود.
انعامی ادامه داد: اجرای طرح اقدام ملی مسکن در اراک در 2 مرحله درحال انجام است که در مرحله نخست یک هزار و 920 واحد مسکونی در قالب پروژه انتهای خیابان هپکو و کوی کوثر تعریف شده است.
وی بیان کرد: ساخت طرح اقدام ملی مسکن در خیابان هپکو اراک با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام در قالب دو پیمانکار با یک هزار و 320 واحد مسکونی عقد قرارداد شده و اکنون در مرحله اسکلت است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی عنوان کرد: پروژه 600 واحد مسکونی کوی کوثر اراک توسط کارگزاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در مرحله پایانی اسکلت قرار دارد.
انعامی ادامه داد: مرحله دوم در اراک به تعداد 8 هزار و 100 واحد با 78 بلوک تعریف شده است که یک پروژه عظیم به شمار میرود و سال گذشته طرح آن به شرکت کیسون واگذار شد و قرارداد طراحی، ساخت و آماده سازی منعقد شده است.
وی خاطرنشان کرد: در طرح نهضت ملی مسکن زمین توسط دولت تامین و ساخت زمین با آوردههای مردمی انجام میشود، هر هزینه اضافی که برای ساخت پروژه اضافه تحمیل شود و حذف آن امکان نداشته باشد به مردم تحمیل میشود بنابراین در این راستا در آخرین مصوبه در استان همه ساختمانها نیاز است مجری طرح داشته باشند و نظارت باید توسط عامل بیرونی انجام شود که سازمان نظام مهندسی عهدهدار این کار است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی تصریح کرد: طرح اقدام مسکن ملی در کل استان 35 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در برخی از شهرها با 50 درصد پیشرفت و برخی دیگر 15 تا 20 درصد پیشرفت همراه بوده است، در طرح اقدام ملی مسکن متولی ساخت در شهرهای زیر 100 هزار نفر بنیاد مسکن است.
انعامی اضافه کرد: در شورای مسکن مصوب شد برای هر 87 بلوک باید به صورت مجزا ناظر وجود داشته باشد و در خصوص اخذ هزینه هم تخفیف 50 درصدی به هزینه نظارت اعمال میشود و هم هزینهها طبق سال 1400 محاسبه شود.
وی ادامه داد: در شهر ساوه 2 هزار پروژه در قالب 3 پروژه علوی 384 واحد، پروژه مهر 486 واحد و پروژه بلوار بهشتی 980 واحد توسط سه پیمانکار ذیصلاح با کارگزاری ستاد اجرایی درحال انجام است که در 6 ماهه اخیر 25 درصد رشد داشته و هم اکنون پیشرفت 50 درصدی دارد و امیدواریم با کمک دستگاههای کمکرسان افتتاح حساب در شهر ساوه داشته باشیم.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی در خصوص پروژه پل شهدای سنجان گفت: پروژه در گذشته 35 درصد پیشرفت داشته و الان 70 درصد پیشرفت دارد، 15 پایه و 16 عرشه دارد که از 16 عرشه در دستور کار، یک عرشه باقی مانده است، ماهانه 2.5 عرشه بتنریزی میشود که پیشرفت آن 3 برابر سال گذشته است.
انعامی تصریح کرد: در سنوات گذشته راه استان مغفول باقی مانده و در بحث بزرگراه 20 کیلومتر از مسیر به صورت 4 خطه احداث و بهره برداری شده و برای مابقی مسیر عقد قرارداد با پیمانکار صورت گرفته و در دست اقدام است.
وی خاظرنشان کرد: یکی از اولویتهای زیرساختی استان تکمیل احداث خط 4 کنارگذر ساوه است، این پروژه به طول 30 کیلومتر نیز در یک سال گذشته 5 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و اکنون با 65 درصد پیشرفت درحال تکمیل است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی افزود: محور شازند-ازنا یکی از محورهای پرخطر استان است و با اقدامات صورت گرفته اکنون 10 کیلومتر آن آماده بهرهبرداری است و ابلاغ به موقع اعتبارات سفر میتواند در تکمیل این پروژه موثر باشد.
انعامی عنوان کرد: در حوزه آزادراهی نیز شرکت جهادنصر ساخت 100 کیلومتر آزادراه به صورت دو تا 50 کیلومتر در استان مرکزی در دستور کار خود قرار داده است.
وی تصریح کرد: تکمیل و بهسازی راه اصلی اراک- فرمهین- خنجین- قهاوند- همدان و قهاوند به اتوبان تهران –همدان 45 درصد پیشرفت داشته است طول پروژه 114 کیلومتر است که 38 کیلومتر از 42 کیلومتر حد فاصل اراک- فرمهین انجام شده و درحال بهرهبرداری است.
انتهای پیام/712