به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی و امور رسانه حفاظت محیط زیست گیلان، سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان لنگرود با اعلام این خبر افزود: یگان حفاظت محیط زیست شهرستان لنگرود حین گشت وکنترل در رودخانههای حوزه شهرستان با ادوات دستگاههای متعلق به یکی از شهرداریهای شهرستان مواجه شدند که در حال برداشت غیرمجاز از بستر رودخانه بود.
حسین جهش عنوان کرد: ضمن توقف عملیات غیرمجاز و تشکیل پرونده تخلف شهردار به مرجع قضایی معرفی شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، گیلان دارای ۵۴ رشته رودخانه دائمی است که تعداد ۱۸ مورد آن بنامهای سفیدرود، پلرود، شفارود، شلمان رود، زرجوب، گوهررود، پیربازار، پسیخان، سیاه درویشان، ماسوله رودخان، مرغک، دیناچال، لیسار، لمیر، حویق، لوندویل، آستاراچای و آچیرود از لحاظ بیولوژیکی و اکولوژیکی و زیست محیطی از اهمیت ویژه ای برخوردارند.
از سال ۱۳۹۰ و جدیتر ۱۳۹۵ به بعد رودخانه های استان هرساله بر اساس دستور العملها و بخشنامههای سازمان حفاظت محیط زیست به صورت فصلی توسط آزمایشگاه این اداره کل، نمونهبرداری و پارامترهای فیزیکوشیمیایی آن آنالیز و با استفاده از نرم افزار شاخص کیفیت رودخانهها (شاخص کیفیت منابع آب سطحی ایران IRWQsc) در پایان سال گزارش کیفی آن تهیه و نتایج به تفکیک هر رودخانه به سازمان مذکور و دستگاههای ذیربط اعلام میشود.
طول رودخانههای گیلان حدود ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتر است که ۱۰ رشته رودخانه مهم برای رهاسازی تولیدات شیلات گیلان در استان وجود دارد که در آنها امکان مهاجرت انبوه ماهیان استخوانی از جمله ماهی سفید است.
به گفته کارشناسان زیست محیطی، برداشت شن و ماسه از رودخانهها دخالت در اکوسیستم منطقه و تغییر ماهیت در یک اکوسیستم حوزه آبخیز است؛ این حوزه آبخیز مجموعهای از جنگل، مرتع، رودخانه، خاک و اقلیم منطقه می باشد که وقتی در یکی از این فاکتورها تغییر ایجاد می شود دیگر فاکتورها را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.
آنان معتقدند: وقتی یک پارامتر را تغییر میدهیم دیگر پارامترها را نیز تحت تاثیر قرار میگیرند، یکی از مشکلاتی که رودخانهها در چند سال اخیر پیدا کردهاند برداشت شن و ماسه بصورت غیر مجاز است که باعث میشود، بستر رودخانه حالت عادی خود را از دست داده و باعث اختلال در بالادست و پائین دست خویش شود.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان لنگرود همچنین از معرفی چهار نفر به اتهام آتش زدن کاه و کلش در لنگرود به دادگاه خبر داد.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است، سالانه ۲۳۸ هزار هکتار از شالیزارهای استان به زیرکشت برنج میرود، برنج مهمترین محصول استراتژیک گیلان است. این خطه رتبه نخست کشور از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را داراست. ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقمهای کیفی و گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود. بیشترین رقمهای کشت شده در این استان، ارقام کیفی هاشمی و علی کاظمی است.
سوزاندن ضایعات کشاورزی از جمله کاه و کلش جرم محسوب شده و بدلیل ایجاد آلودگی هوا و مشکلات تنفسی برای شهروندان و تهدید علیه بهداشت عمومی مطابق با ماده ۲۰ قانون هوای پاک ماده و همچنین ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی با متخلفین برخورد می شود.