به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری، در دیدار اعضای هیئت امنای انجمن موسیقی ایران با محمود سالاری معاون اموری هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آلبوم «آوای سرخ هامون» و نماهنگ اربعینی «با تو میمونیم» رونمایی و همچنین آلبوم «شهادتنامه عشاق» بازنشر شد.
در این دیدار محمد الهیاری، مدیرکل دفتر موسیقی گفت: با توجه به تأکیدی که وزارتخانه و معاون محترم امور هنری نسبت به این ایام داشتند و معتقد بودند که باید ادای دینی نسبت به این دریای بیکران عشق و علاقه مردم به سیدالشهدا (ع) شود، از ابتدای ماه محرم در انجمن موسیقی برنامههای مختلفی برنامهریزی شد. از میان برنامههایی که درنظر گرفته شد، شاهد رونمایی دو آلبوم و نماهنگ «با تو میمونیم» مرتبط با اربعین هستیم.
او ادامه داد: همانطور که آقای ستایشگر گفتند آلبوم «شهادتنامه عشاق» سالها پیش منتشر شده بود، ولی ما فکر کردیم شاید در آن زمان توجه کافی به این آلبوم نشده و بازنشر آن میتواند منجر به این شود که به این آلبوم رنگ جدیدی زده شود. بخش دیگری از برنامه هم به رونمایی از آلبوم تصویری «آوای سرخ هامون» اختصاص دارد که سال گذشته به همت برادر خوبم، آقای هوشنگ جاوید شکل گرفت و برخی آیینهای سوگ مناطق مختلف ایران در سالن رودکی به صورت برخط برای مخاطبان به تصویر کشیده شد و حالا تبدیل به یک آلبوم شده است.
هوشنگ جاوید، پژوهشگر موسیقی نواحی و آیینی ایران درخصوص آلبوم «آوای سرخ هامون» و آیینهایی که در این آلبوم استفاده شده است گفت: یکی از آیینهایی که در این آلبوم کار کردیم، آیین «علمبندی» است. علمبندی امام حسین (ع) در هر نقطه از ایران به یک شکل متفاوت برگزار میشود که تاکنون نه رسانهای شدهاند و نه آنها را روی صحنه نشان دادهایم.
وی اضافه کرد: آیین دیگری که در این آلبوم آوردهایم، مربوط به منطقه گلستان است. مردم گلستان تحت تأثیر بسیاری از آیینهای مذهبی نیاکانشان یک آیینی به نام «سرخ سینه» دارند. آیین دیگر، «نقل مختار» و «غزلخوانی» است که در این آلبوم آمده است.
محمود سالاری، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با قدردانی از زحمات تولیدکنندگان این آثار گفت: زحمت این آثار را دیگران کشیدهاند و اجر آن نیز برای هنرمندانی است که این آلبومها و نماهنگ اربعین را تولید کردهاند و ما فقط آمدهایم از این آثار غباررویی کنیم.
سالاری با اشاره به اهمیت جایگاه مداحان حسینی، بیان کرد: چه هنری بالاتر از اینکه یک مداح چندین ساعت یک مجلس را اداره میکند و در هر لحظه آن نیز یک نغمه میخواند. مداحی مانند استاد حاج علی انسانی، کدام غزل را خوانده که خارج از گامهای موسیقی و دستگاههای آوازی بوده است.