پیشرفت ۳۰ درصدی ساخت شهرک بازیافت زباله در شهرکرد

خبرگزاری ایسنا دوشنبه 06 بهمن 1399 - 10:07
سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری شهرکرد با بیان اینکه طی دو سال گذشته تاکنون پیشرفت ساخت شهرک زباله متوقف شده است، گفت: با توجه به این وقفه پیش آمده و طی تصمیمات صورت گرفته، پروژه مربوطه به شهرداری واگذار شده است.
پیشرفت ۳۰ درصدی  ساخت شهرک بازیافت زباله در شهرکرد

داوود مومنی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه سایت دفن زباله در اراضی رحمتیه شهرکرد نرسیده به کوه پنجه واقع شده است، اظهار کرد: این سایت با مساحت ۲۲ هکتار در اختیار شهرداری قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه تمامی زباله‌های شهرکرد شامل زباله‌های عمرانی، بیمارستانی، پزشکی، خانگی و تا حدودی صنعتی به این مکان انتقال داده می‌شود، افزود: به جز زباله‌های شهرکرد، زباله‌های شهر کیان، طاقانک و بهرام‌آباد نیز در این مکان دفن می‌شوند.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری شهرکرد با بیان اینکه ۸۰ درصد زمین‌های واگذارشده به شهرداری ویژه زباله طی ۳۰ تا ۴۰ سال گذشته استفاده شده است، یادآور شد: روزانه تمامی زباله‌ها با حجم ۱۵۰ تن به سایت زباله انتقال داده شده و طبق محاسبات صورت‌گرفته، نیاز است سایت از ۲۲ هکتار به ۸۰ هکتار افزایش پیدا کند و مکاتبات لازم برای این واگذاری صورت گرفته است.

مومنی، میزان زباله خانگی شهرکرد را به‌صورت روزانه ۱۳۵ تن اعلام و اضافه کرد: این مقدار زباله به انضمام دیگر زباله‌ها به روزی ۱۵۰ تن می‌رسد.

وی سرانه تولید زباله را در شهرکرد طبق محاسبات انجام‌شده طی سنوات گذشته به ازای هر فرد روزانه ۷۲۵ گرم عنوان و بیان کرد: این رقم در سطح کشور ۶۵۰ گرم است و با توجه به اینکه رقم زباله تولیدشده در استان از متوسط کشوری بیشتر است، تقاضا برای ۳۰ سال آینده برای اختصاص زمین بیشتر باید در نظر گرفته شود.

مومنی یکی از راه‌های کاهش دفن زباله در سایت و ممانعت از آلودگی زمین و خاک را بازیافت یا تفکیک از مبدا دانست و ادامه داد: این مسئله توسط شهرداری طی قراردادی با شرکت برنده مزایده منعقد شده و در حال انجام است.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری شهرکرد یکی از ملزومات موفقیت تفکیک زباله را همکاری همه‌جانبه مردم عنوان و خاطرنشان کرد: در صورت همکاری مردم تا ۲۴ درصد از زباله روزانه به بازیافت تبدیل و کاهش هزینه جمع‌آوری، حمل و دفن زباله را در پی خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه یکی از امور لازم راه‌اندازی شهرک بازیافت در شهرکرد است، افزود: تقریبا تمامی مراکز استان‌ها و شهرهای بالاتر از ۱۰۰ هزار نفر دارای شهرک بازیافت بوده و از جمله اقدامات صورت‌گرفته واگذاری ۱۰ هکتار زمین به شرکت سرمایه‌گذار و انعقاد قرارداد توسط دستگاه ذیربط و شروع به کار است که این شهرک تاکنون ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که از دو سال گذشته تاکنون این پیشرفت متوقف شده است.

مومنی با بیان اینکه با توجه به قانون پسماندها، پردازش و مدیریت پسماندها بر عهده شهرداری است، اظهار کرد: با توجه به این وقفه پیش آمده و طی تصمیمات صورت گرفته، پروژه مربوطه به شهرداری واگذار شده است.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری شهرکرد گفت: به منظور مدیریت، جمع‌آوری، حمل و دفن پسماندها، سازمانی به نام مدیریت پسماندها راه‌اندازی شده و اینک بنا به تصمیمات شهرداری، پیش‌بینی پروژه‌های دفن اصولی زباله، سایت دفن زباله، دفن استاندارد زباله‌های بیمارستانی، بهسازی ورودی دفن زباله، راه‌اندازی باسکول در ورودی سایت دفن زباله و دیگر پروژه‌های دفن اصولی زباله را در بودجه آینده پیش‌بینی کرده‌ایم که در صورت اختصاص اعتبار به این موراد پرداخته خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: حدود ۳۲ میلیارد تومان تقاضای اعتبار برای جمع‌آوری، حمل و دفن اصولی به انضمام اجرای پروژه‌ها در سایت دفن زباله صورت گرفته است.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.