اشتغال ۱۵ هزار زندانی بیرون از زندان/ تولید سه هزار و ۶۰۰ کالا توسط زندانیان

خبرگزاری فارس چهارشنبه 13 مهر 1401 - 10:34
اشتغال ۱۵ هزار زندانی بیرون از زندان/ تولید سه هزار و ۶۰۰ کالا توسط زندانیان

رحیم مطهرنژاد امروز در حاشیه سفر استانی خود به آذربایجان شرقی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار فارس اظهار داشت: بنیاد تعاون زندانیان حدود ۷۰ سال است که در کشور ما فعالیت دارد و طبق اساسنامه خود دو وظیفه اساسی آن، مهارت آموزی و اشتغال زندانیان است.

 

مهارت آموزی ۷۰ هزار زندانی

وی با بیان اینکه حرفه آموزی طبق قراردادی به صورت مشترک با سازمان زندان‌ها و سازمان فنی حرفه‌ای انجام می‌‍گیرد، افزود: سالی در حدود ۷۰ هزار زندانی در ۲۰۰ رشته فنی حرفه‌ای تحت آموزش قرار می‌گیرند.

مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان ادامه داد: مددجوها بعد از گذراندن دوره آموزشی مدرک فنی حرفه‌ای دریافت میکنند که هیچ اسمی از زندانی در مدرک شان قید نمیشود. 

۱۵ هزار زندانی بیرون از زندان مشغول به کار هستند

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۳۳ هزار زندانی شاغل حقوق بگیر در کشور وجود دارد؛ از این تعداد ۱۵ هزار نفر به صورت اعزام به کار هستند.

مطهرنژاد به تولید دوچرخه توسط زندانیان تبریز اشاره کرد و گفت: امروز بازدیدی از کارگاه تولید دوچرخه توسط زندانیان در خسروشهر داشتم؛ حدود ۲۳۰ مددجو در حال تولید و مونتاژ دوچرخه برای کودکان و نوجوانان بودند.

 

دوچرخه، فرش و کفش های ساخت زندانیان زیر پای مردم ایران

وی افزود: در آذربایجان شرقی یکی از فعالیت های شاخص تولید فرش دستبافت ابریشم، پوشاک و کفش و مصنوعات برای شهرداری اعم از سطل زباله است.

مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان تعداد انواع اشتغال در زندان های کشور را چهار مورد برشمرد و گفت: گروه اول اشتغال نشسته ساخت کار دستی در همان محل استراحت، گروه دوم اعزام زندانیان به کارگاه ها در کارخانجات حامی، گروه سوم نیز مددجویان رای نیمه باز است که بیرون از زندان می آیند و در واحدهای مرتبط با بنیاد تعاون کار می‌کنند و گروه آخر نیز اعزام به کار است که تحت عنوان قرارداد با شهرداری، کارخانجات، کارخانه ها و غیره به زندانی اجازه داده می‌شود تا کسب درآمد کنند.

وی یادآور شد: وقتی یک زندانی اجازه خروج از زندانی پیدا می‌کند می‌تواند مشغول به کار شود و به عنوان مددجو شناخته میشود که معمولا زندانیانی که بیم فرار برای آنها وجود ندارد و تضامین لازم گرفته شده است. در حال حاضر ۱۵ هزار زندانی به این شکل در بیرون از زندان مشغول به کار هستند.

پابندهای الکترونیکی بومی

مطهرنژاد با بیان اینکه پابندهای الکترونیکی از جمله برنامه هایی است که از طراحی تا تولید و سرمایه گذازی توسط بنیاد تعاون زندانیان انجام گرفته است، افزود: در حال حاضر ۱۵ هزار زندانی با پابند الکترونیکی وجود دارد و همچنین ۱۰ هزار پابند دیگر تولید شده است و منتظر هستیم تا به دستور دستگاه قضایی این پابندها توزیع شود و برخی از زندانیان به بیرون از زندان بیایند.

 

مدیر عامل بنیاد تعاون زندانیان یادآور شد: این تعداد زندانیان در بیش از هزار واحد تولیدی در واحدهای صنعتی، کشاورزی، دامداری، پرورش آبزیان و گلخانه حرفه آموزی می کنند.

وی با بیان اینکه حرفه آموزی و اشتغال بخش مهمی از اوقات زندانیان را پر می کند گفت: این فرصت ضمن کاهش استرس و دغدغه زندانیان، حقوق و دستمزدی عاید زندانیان و خانواده های آنها می شود که خانواده ها با استفاده از این دستمزد، کمتر در معرض آسیب ها اجتماعی باشند.

مطهر نژاد ضمن تفکیک اشتغال در زندانها به کارمزدی و روزمزدی گفت: در ماه گذشته بنیاد ۴۱ میلیارد و ۷۰۰ میلون تومان در کشور حقوق پرداخت کرده است.

مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان تصریح کرد: در بازدید امروزی که از کارگاه های تبریز داشتم، زندانی با دریافت حقوق ۵ میلیون هم وجود داشت. 

وی گفت: به هیچ وجه اجباری در اشتغال زندانیان وجود ندارد و تمام اشتغال به صورت داوطلبانه می باشد. البته تقاضا برای کار نیز بسیار زیاد است.

مطهرنژاد با بیان اینکه طبق اساسنامه جامعه هدف ما خود زندانیان هستند، افزود: همه ساله مبلغی به انجمن حمایت از زندانیان توسط بنیاد تعاون پرداخت می‌شود که الزاما به حساب خانواده زندانیان پرداخت می‌شود.

وی تاکید کرد: طبق الزام دیگر تمام زندانیان متاهل شاغل باید ۵۰ درصد حقوق خود را به خانواده‌های خود پرداخت کنند.

 

بدهی همه زندانی‌ها زیر پنج میلیون تومان را پرداخت می‌کنیم

مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان با اشاره بر اینکه در طی ۱۰ سال گذشته هر زندانی با بدهی زیر پنج میلیون تومان را بدون سئوال آزاد کردیم، گفت: امروز چند مورد در خود تبریز وجود داشت و در این چند روز گذشته نیز در حدود ۱۰ نفر درخواست پرداخت بدهی زیر پنج میلیون داشتند که با همگی مساعدت شده است.

وی ادامه داد: البته اگر وضع مالی بنیاد تعاون خوب باشد میزان رقم پرداختی بدهی ها نیز افزایش خواهد یافت.

مطهرنژاد با بیان اینکه بنیاد تعاون زندانیان با ۲ فعالیت درآمد ۵۰۰ میلیارد تومان در سال دارد، گفت: هر زندانی که کار می‌کند از ۴ آسیب اعم از آسیب از خود، از هم بندی های خود، آسیب خانواده ها و آسیب جامعه دور می ماند.

وی اضافه کرد: در چهره تمام زندانیان شاغل می‌توانید نشاط و شادابی و اعتماد بنفس را ببینید. زیرا خود را یک فرد مثبت می‌بیند.

مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور با درخواست از همه خبرنگارها در نقش آفرینی مثبت در اذهان عمومی گفت: شما خبرنگارها می‌توانید نقش مثبت ایفا کنید چراکه در کشور ما افراد زیادی برای گلریزان پای کار می آیند ولی هیچ کسی برای بعد آزادی زندانیان برنامه ای ندارد.

وی ادامه داد: باید جامعه به زندانی آزاد شده اعتماد کند و به چشم شهروند عادی ببیند و کارفرما باید دست این افراد بگیرد زیرا این افراد جزو بهترین گروه شغلی در کشور ما هستند.

مطهرنژاد متذکر شد: در حال حاضر ۱۵ هزار زندانی در بیرون از زندان و با آبرو در حال اشتغال است و گاها از بنده سوال می‌شود که نمی‌ترسید این افراد فرار کنند که پاسخ می‌دهم به کجا باید فرار کنند وقتی جمهوری اسلامی ایران به آنها اعتماد کرده است و اشتغال برای آنها ایجاد کرده است و حتی اجازه میدهد تا بعد از کار به خانه خود برود.

وی اذعان داشت: در ۱۰ سال گذشته حتی ۵ مورد فرار در کل کشور وجود نداشت.

مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور با تاکید بر اینکه اگر به زندانی آزاد شده، اعتماد شود و شغلی بدهیم قطعا میزان آسیب از ۲۵ درصد به یک درصد کاهش می یابد، گفت: هر چقدر زندانی های آزاد شده کار پیدا کردند، میزان بازگشت به زندان کاهش یافته است.

کارفرمایان به زندانیان آزاد شده اعتماد کنند

وی افزود: رسانه ها باید در همه اخبار خود و در ارتباط با جامعه از همه اقشار بخواهد که به زندانیان آزاد شده اعتماد کنند و به آنها شغل بدهند زیرا در این صورت میزان آسیب در جامعه کمتر شده و هزینه ها پایین می آید.

مطهرنژاد در ادامه به اهمیت اشتغال زنان زندانی اشاره کرد و گفت: ما به شدت به این موضوع اهمیت ویژه‌ای می‌دهیم و هر جا که تجمع زنان زندانی بیشتر باشد قطعا اولویت اشتغال با آنهاست.

وی گفت: بنیاد تعاون زندانیان نیز همانند سایر اقشار با چالش تامین مواد اولیه، فروش، تولید، گرانی و غیره روبه‌رو هستیم؛ برای مثال در خود آذربایجان شرقی فرش‌های دستبافتی توسط زندانیان تولید میشود که باید فضایی برای عرضه این تولیدات فراهم شود.

مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان خاطرنشان کرد: در حال حاضر در ۳۰ نقطه فروش در کشور داریم که به صورت استاندارد باید این رقم به یک هزار نقطه برسد.

وی افزود: سه هزار و ۶۰۰ کالا توسط زندانیان تولید می‌شود و این ارزش را دارد تا فضایی مناسب برای فروش این کالاها فراهم شود.

مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور ادامه داد: همچنین با کمک قوه قضاییه موفق شدیم برای 25 هزار نفر از زندانیان کشور پس از آزادی‌شان اشتغال ایجاد کرده که این موضوع اهمیت ویژه‌ای در کاهش نرخ بازگشت زندانیان به کشور دارد.

انتهای پیام/۶۰۰۲۷

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.