به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ ابراهیم مبارک قدم، مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۴۳هزار و ۶۰۹واحد مسکونی در شهر قزوین خالی از سکنه است.
او ادامه داد: در سال۹۰, ۲۲هزار و ۲۰۵واحد مسکونی خالی از سکنه بوده، اما در سال۹۵ این میزان به ۴۳هزار و ۶۰۹واحد رسیده یعنی در طی ۵سال ۹۶درصد رشد داشته است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان خانههای خالی را از علل افزایش قیمت مسکن دانست و در ادامه با تشریح دیگر عوامل موثر گفت: التهاب در بازارهای سرمایه همچون ارز، طلا و سکه و سهام در گرانی مسکن موثر است و بخشی از این التهابات ناشی از هیجانات روانی افراد برای حفظ ارزش پول در جامعه است.
مبارک قدم همچنین افزود: کاهش عرضه و تولید آپارتمان از دیگر فاکتورهای تاثیر گذار است بطوری در ۵ سال اخیر شاهد رکود در ساخت وساز هستیم.
او با ابراز تاسف گفت: در بخش قیمت گذاری مسکن شاخص یا ضابطه ایی نداریم و این موضوع مربوط به بخش خصوصی است و قیمت براساس شرایط عمومی بازار اعلام میشود.
به گفته مدیرکل راه و شهرسازی استان؛ برخی از افراد با خرید مسکن به دنبال سرمایه گذاری در این حوزه هستند نه اینکه قصد استفاده و بهره برداری از آن را داشته باشند.
مبارک قدم با اشاره به قیمت مصالح، زمین و دستمزد که در قیمت تمام شده مسکن تاثیر دارد گفت: همه این موضوعات به نرخ تورم وابسته است.
او توضیح داد: در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷, قیمت مصالح ساختمانی بین ۲۰ تا ۳۰درصد افزایش و طبق قانون کار دستمزد کارگران هم ۲۰ تا ۲۵درصد رشد داشته است و باید قیمت مسکن حدود ۴۰درصد رشد می کرد اما در برخی از موارد شاهد رشد ۱۰۰درصدی بوده ایم که ناشی از التهاب بازار است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان در ادامه اعلام کرد: بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا حداکثر سقف افزایش قراردادهای اجاره در شهرها از جمله قزوین ۱۵درصد است.
مبارک قدم گفت: ضمانت اجرایی این موضوع بر اساس قانون مصوب ستاد ملی مبارزه با کرونا برای آحاد جامعه و دستگاه ها لازم اجرا است و دولت با اعمال این بسته سیاستی از حرکت های بدون منطق و التهابی که به صورت کاذب در حوزه مسکن رخ داده و از هیچ منطقی تبعیت نمی کند؛ جلوگیری کرده است.
او همچنین از اعطای تسهیلات به مستاجران برای اجاره بهای منزل مسکونی خبر داد و گفت: اعطای این ودیعه با نرخ ۱۸درصد برای مستاجران مقرون به صرفه است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان در ادامه از راه اندازی سامانه ملی املاک و اسکان با هدف شناسایی خانههای خالی سخن گفت.
مبارک قدم گفت: هدف این است که با راه اندازی این سامانه سوداگردی در بخش مسکن مهار شود تا سرمایه در گردش برای تولید و عرضه مسکن صدمه نبیند.
این مقام مسئول ابراز امیدواری کرد که تمام دستگاههای اطلاعاتی، اطلاعات لازم را به این سامانه بدهند تا سازمان امور مالیاتی بتواند تکلیف قانونی خود را به موقع و به آسانی انجام دهد.
46