نمره قبولی شورای کرج در گروی انتخاب آخر/آیا دوره فرصت‌سوزی‌ها‌ به پایان می‌رسد؟

خبرگزاری فارس یکشنبه 17 مهر 1401 - 13:33
نمره قبولی شورای کرج در گروی انتخاب آخر/آیا دوره فرصت‌سوزی‌ها‌ به پایان می‌رسد؟

خبرگزاری فارس-مریم آقانوری؛ ماده 71 قانون تشکیلات، وظایف وانتخاب شوراهای‌اسلامی‌کشور و انتخاب شهرداران در بند یک، انتخاب شهردار برای مدت چهار سال را به عنوان اولین وظیفه شورا تعریف کرده و در تبصره یک آن شورا موظف شده بلافاصله پس از رسمیت یافتن نسبت به انتخاب شهردار واجد‌ شرایط اقدام کند.

این امر اهمیت انتخاب شهردار را بیش از پیش روشن می‌کند. چرا که شهردار باید به عنوان بازوی اجرایی شورا، امور شهر را مدیریت کند و سیاست‌های مجموعه شورا را به اجرا برساند. یعنی حتی یک شورای منسجم، همدل و قدرتمند هم بدون یک شهردارِ کارآمد و بازوی اجرایی موثر، به مانند شیر بی‌یال‌و‌دُمی است که کار چندانی از دستش بر‌نمی‌آید.

شورای ششم کرج، که نام انقلابی را یدک می کشد و قرار بود رویکردی جهادی را سرلوحه امور خود قرار دهد، در اولین و اصلی ترین وظیفه اش از ابتدا تا کنون نتوانسته نمره قبولی کسب کند. فرصت سوزی هایی که نه در ویژگی جهادی و نه انقلابی می‌گنجد!

انتخابِ اول

اعضای ششمین دوره شورای‌ اسلامی‌ شهر‌ کرج ۷ روز پس از نشستن برکرسی نمایندگی، از بین کاوه حدادپور، سید علی آقازاده، مجید رمضانی، سید علی میروکیلی، مصطفی سعیدی سیرائی و امیرسریزدی به سه گزینه رسیدند که در نهایت مصطفی سعیدی سیرایی با کسب ۸ رای موافق، شهردار کرج شد و سریزدی و میروکیلی با یک رای از گردونه رقابت حذف شدند.

 این در حالی بود که بسیاری از منتقدان، سریزدی را شایسته این پست دانسته و وجود دست‌های پشت پرده و فشارهای خارجی، حضور برادر شهردارِ منتخب در جمعِ شورا‌نشینان و رابطه‌بازی را علت این انتخاب دانستند؛ نه صلاح و منفعت شهر و شهروندان.

اما انتخابِ حاشیه‌دار شورا بیش از ۱۰ ماه دوام نیاورد و به دلیل عملکرد ضعیف در حوزه قطارشهری، تحقق بودجه، انتصابات و غیره و در نهایت عدم پاسخگویی به سوالات اعضای شورا در ۲۹ خرداد۱۴۰۱ با ۱۱ رای موافق استیضاح و از سمت خود عزل شد.

انتخابِ سرپرست

با عزل مصطفی سعیدی سیرایی، شورا منوچهرغفاری شهردار سابق فردیس و مدیر منطقه ۶ شهرداری کرج را به عنوان سرپرست شهرداری کرج انتخاب کرد و دوباره به تلاطم انتخاب شهردار افتاد واین روند تا ۳۷ روز بعد به طول انجامید.

انتخاب دوم

در ۴ مرداد ۱۴۰۱ پس از انصراف مازیار حسینی و علی سلطانی مقدم، از بین منوچهر غفاری و مجید حاجی غلام سریزدی، سریزدی با کسب ۷ رای، شهردار منتخب کرج شد. اما این انتخاب هم نتوانست برای شورا نمره قبولی کسب کند وبه نوعی بی تدبیری شورا را در این انتخاب نمایان کرد.

و اما پس از ۵۴ روز انتظار، صلاحیت دومین شهردارِ منتخبِ شورای ششم، از سوی وزارت‌کشور احراز نشد. این در حالی است که مجید سریزدی، در سال ۹۷ و دوره دولت اصلاح طلبِ روحانی هم توسط شورای پنجم به عنوان شهردار کرج انتخاب شد و نتوانست از وزارت‌کشور تایید صلاحیت بگیرد!

بنابراین در شرایط فعلی اگر هم بخواهیم در مورد احتمال انتخاب تحت فشار یا رابطه‌ای او، خودمان را به آن راه بزنیم، بازهم نمی‌توانیم بگوییم که پیش بینی رد‌صلاحیت سریزدی برای شورای ششم محرز نبوده است!

حال سوال اینجاست؛ اگر شورا با علم به احتمال رد‌صلاحیت سریزدی، او را انتخاب کرده، دلیل این انتخاب چه بوده است؟! فرصت سوزی و معطل کردن شهر برای یک مهره از پیش سوخته چه دلیلی دارد؟!

عمار ایزدیار، سخنگوی شورای اسلامی شهر کرج در خصوص انتخاب سریزدی به عنوان شهردار کرج، می‌گوید: اینکه بخواهیم فرد خاصی را مقصر بدانیم درست نیست. ۷ نفر از اعضای شورا به این جمع بندی رسیدند که آقای سریزدی می‌تواند شرایط شهر را تغییر دهد.

همچنین قبل از انتخاب مجید سریزدی، ۷ عضو شورا از مرجعی استمزاج کرده بودند که فکر می‌کردند می‌تواند حکم وی را بگیرد. در جلسه دفاع از برنامه‌ها در صحن علنی شورا هم علت وجود پرونده قضائی توسط همکاران از آقای سریزدی سوال شد که فیلم آن هم موجود است.

 مجید سریزدی در صحن علنی با ارائه مستندات، رای دادگاه در خصوص حکم بدوی در شعبه ۶۸ دادگاه کارکنان دولت را روی صفحه مانیتور نشان داد که اتهامی علیه ایشان در خصوص پروژه ساخت باشگاه میلاد مطرح شده بود؛ مبنی بر اینکه چرا قبل از عقد قرارداد، پروژه آغاز شده‌ است؟ ایشان هم پاسخ داده که آغاز پروژه قبل از مسؤولیت ایشان بوده و دادگاه هم درخواست تجدید‌نظر را پذیرفته‌است که مستندات آن به شورا ارائه شد. بنابراین شورا به حل مسئله و احتمال تایید‌صلاحیت سریزدی دلگرم شد.

علت انتخاب سریزدی و رد صلاحیت 

سخنگوی شورای اسلامی شهر کرج در مورد علت انتخاب سریزدی، می‌گوید: ما در پایان مسیر دو گزینه داشتیم؛ آقایان غفاری و سریزدی. با توجه به اینکه امروز شهرما نیاز به توجه ویژه به حوزه اقتصادی دارد و مجید سریزدی یک نابغه در حوزه اقتصادی است، علیرغم اینکه این کاندیدا به لحاظ جریانی با جریان انقلابی شورا سنخیتی نداشته و انتخابش برای مجموعه شورا هزینه داشت، اما همه همکاران حاضر شدند این هزینه را به جان بخرند تا شاید شهر به لحاظ اقتصادی دچار تحول شود.

در دوره مسؤولیت سریزدی به عنوان شهردار کرج، تحول در حوزه اقتصادی و پروژه‌های عمرانی را شاهد بودیم. پروژه‌های بزرگی از جمله باشگاه میلاد، تالار نژادفلاح، نشتارود و غیره در زمان ایشان به نتیجه رسیده‌است.

پس از رد‌صلاحیت ایشان هم با توجه به اینکه روند پرونده قضائی ونتیجه کارشناسی در حال ابلاغ به شعبه دادگاه کارکنان دولت بود، ۱۰ روز هم فرصت دادیم تا گزارش کارشناسی به شعبه دادگاه برسد و کار جمع شود؛ اما به هر دلیلی که بود، ایشان نتوانست حکم دادگاه را بگیرد. به نظر می رسد جریان سیاسی در حکم نگرفتن سریزدی بی تاثیر نبوده‌است.

انتخاب سوم

در روز ۱۰ مهر و پس از گذشت بیش دوماه از انتخاب مجید سریزدی و رد صلاحیت او، شورای شهر کرج برای انتخاب سومین شهردار آماده شد.

به گفته علی قاسمپور رییس شورای اسلامی شهر کرج، شورای شهر در تاریخ ۴ مرداد ۱۴۰۱شهردار خود را انتخاب و مدارک جلسه را در تاریخ هشتم مرداد به وزارت کشور ارسال کرد. وزارت کشور در تاریخ ۲۰ شهریور ۱۴۰۱ نامه ای به شورا ارسال کرد مبنی بر اینکه در فرآیند انتخاب شهردار باید تجدید‌نظر شود که برابر اختیارات قانونی در اولین فرصت جلسه ای تشکیل و‌ با استفساریه مدت ۱۰ روزه چون جوابی حاصل نشد، نسبت به انتخاب شهردار جدید اقدام شد.

و بالاخره در روز ۱۲ مهر ماه پس از گذشت ۳ ماه‌ونیم از عزل شهردار و معطلی شهر، مهرداد کیانی از بین پنج گزینه نهایی محمدرضا رضاپور، علی اکبر میروکیلی، علی سلطانی مقدم و کاوه حدادپور به عنوان شهردار کرج انتخاب شد.

دلایل انتخاب کیانی

عمار ایزدیار سخنگو و نایب رئیس شورای‌اسلامی‌شهر‌کرج در این خصوص می‌گوید: ما در طول مهلت ۱۰ روزه برای حکم سریزدی هم بیکار ننشستیم و گزینه‌های مختلف را بررسی کردیم و جلساتی را با کاندیداهای شهردار داشتیم.

بلافاصله پس از اتمام مهلت ۱۰ روزه با برگزاری جلسه، از بین کاندیداها به جمع‌بندی رسیدیم که نسبت به سایر گزینه‌ها، آقای مهرداد کیانی با توجه به شناختش به مجموعه شهرداری‌کرج، ارتباطات برون‌سازمانی بسیار خوب، داشتن روحیه تحول‌گرایی و جوان‌گرایی، همسویی با جریان انقلابی شورا و تعامل مثبت با دستگاه‌های استانی می تواند هرچه سریعتر مدیریت شهری را درمدار خدمت به شهروندان قراردهد.

ضمن اینکه مهرداد کیانی سابقه معاونت پارلمانی وزارت‌کشور را در کارنامه دارد و چهره شناخته شده‌ای در وزارت‌کشور است. همچنین مسوولیت سازمان‌اتوبوسرانی‌ شهرداری کرج را هم عهده‌دار بوده و هوشمندسازی ناوگان از خدمات ایشان است.‌ علاوه بر این در زمان کیانی سازمان بیش از هزار دستگاه اتوبوس داشته و در اوج دوران خود بوده‌است.

آیا مهرداد کیانی گزینه وزارت کشور است؟!

ایزدیار می‌گوید: اینطور نیست. این اولین بار نیست که مهرداد کیانی در بین کاندیداهای شهردار کرج مطرح می‌شود و در مردادماه هم جزو گزینه‌های ما بود و تا مراحل پایانی هم رسید.‌

اما با توجه به بررسی‌ها و استمزاج‌های انجام شده از مراجع مختلف پیش از انتخاب مهرداد کیانی به عنوان شهردار منتخب، با توجه به شناخت کامل وزارت کشور و نهادهای نظارتی و سازمان شهرداری‌ها ازایشان، پیش‌بینی می‌کنیم ظرف کمتر از ۱۰ روز بتواند حکمش را ‌بگیرد. ضمن اینکه موضوع خاص و پرونده‌ای هم ندارد که کارش گیر کند و مشکل‌ساز شود.‌

کمبود منابع مالی مشکل اصلی شهرداری کرج است؛ نه نبود شهردار

ایزدیار سخنگوی شورای شهر کرج می‌گوید: درست است که شهردار به عنوان سکاندار مدیریت شهری حضورش موثر است، اما مجموعه مدیریت شهری در طول روند انتخاب شهردار، کار خدمت‌رسانی به مردم را متوقف نکرده و همه اقدانات توسط سرمرست شهرداری انجام شده است.

موضوع مهم در اجرای پروژه‌های عمرانی وجود منابع مالی است و اینکه چه کسی باشد شهردار یا سرپرست، خیلی مهم نیست. ضمن اینکه فصل پاییز شروع کار شهرداری‌هاست؛ چرا که قراردادها در نیمه اول بسته شده و کار درنیمه دوم سال شروع می‌شود.

موضوع اساسی شهرداری کرج این است که بخش عمده‌ای از درآمد شهرداری صرف حقوق کارکنان می‌شود که شاید چند سال پیش اینطور نبود. حالا هزینه هنگفت پرداخت حقوق کارکنان، شهرداری را زمینگیر کرده و اگر منابع مالی حوزه سرمایه‌گذاری به بدنه مدیریت‌شهری تزریق نشود، اجرای پروژه عمرانی ممکن نیست.با این درآمدها ما فقط می‌توانیم حقوق کارکنان را بپردازیم.

فرصتی که از دست رفت

علیرغم آنچه توسط سخنگوی شورای اسلامی شهر کرج در خصوص انتخاب اخیر گفته شد، به نظر می‌رسد شورا برای این انتخاب، محتاطانه عمل کرده و تلاش کرده کسی را انتخاب کند که بدون چالش با نهادهای نظارتی و حاشیه‌سازی‌های رسانه‌ای بالاخره بتواند بر صندلی شهردار کرج جلوس کند.

با این وصف اگر بخواهیم بنابر آنچه مجموعه شورا برای عملکرد ضعیف شهردار اول بیان کرده، زمان از دست رفته را در نظر بگیریم، باید گفت: شهر کرج تا کنون ۱۴ ماه از عمر شورای ششم برای مدیریت جهادی در شهر را از دست‌داده‌است. فرصتی که می‌توانست پاسوز انتخاب‌های اشتباه نشود و برای خدمت به مردم و توسعه شهر صرف شود.

 امیدواریم انتخابِ سوم، بهترین و آخرین انتخاب شهردار در شورای ششم باشد و مهرداد کیانی بتواند پس از دریافت حکم تایید از وزارت کشور، کشتی شکسته و بی‌پول شهرداری کرج را از ورطه غرق شدن نجات دهد و شورا را از این انتخاب سربلند کند. چنانکه شمارش روزهای از‌دست‌رفته را به فراموشی بسپاریم و به اقدامات جهادی مدیریت شهری آفرین بگوییم که این امر جز با همدلی و انسجام مجموعه شورا و شهرداری و دوری از حاشیه‌ها میسر نیست.

باید نشست و دید آیا مهرداد کیانی می‌تواند برای شورای ششم نمره قبولی بگیرد؟!

انتهای پیام/ج

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.