یداله سلطانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: از ابتدای سال تا کنون برای بیش از سه هزار آحاد واحد مسکونی در شهر خوی انشعاب فاضلاب نصب شده است و بر اساس برنامه تا پایان سال انشعابات جدید به شبکه فاضلاب متصل میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوی به پروژههای مهم و فعال شرکت آب و فاضلاب استان اشاره کرد و یادآور شد: در بخش فاضلاب در خوی روستای وار عملیات کارهای باقیمانده این تصفیه خانه در حال انجام است.
وی با بیان اینکه آب شرب شهرستان از ۱۰۲ حلقه چاه و ۵۵ دهنه چشمه آب شرب تأمین میشود، اظهار کرد: همچنین یک باب تصفیه خانه آب در شهر ایواوغلی فعالیت دارد.
سلطانی با بیان اینکه در شرایط کنونی یکی از مهمترین مسائلی که در ابعاد امنیتی، اجتماعی، و اقتصادی باید در نظر گرفته شود، مسئله آب است، گفت: انتظار است همه مسئولان در تصمیم گیری ها، منابع آبی را مورد توجه قرار دهند و در سرمایه گذاری ها، تنها سرمایه، انرژی و نیروی انسانی را مورد توجه قرار ندهند و آب به عنوان یک مؤلفه اصلی لحاظ گردد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوی با تاکید بر اهمیت تعادل برداشت از سفرههای آب زیرزمینی، افزود: آب محدود در دسترس محدود میباشد و میبایست در جایی استفاده شود که ارزش آن را داشته باشد.
سلطانی به رد پای آب و اهمیت آب مجازی نیز اشاره کرد و یادآور شد: به عنوان مثال برای تهیه و تأمین هر کیلوگرم گوشت گاو ۱۵ مترمکعب آب مورد نیاز است همچنین برای تولید یک کیلو شیر ۵۳ لیتر آب مصرف میشود و این نشان دهنده این مطلب است که میبایست در تنظیم الگوی تغذیهای و مصرف نیز به موضوع آب توجه کنیم.
وی در ادامه به تعرفه پایین آب بها و اختلاف بین قیمت تمام شده و فروش آب شرب اشاره کرد و یادآور شد: تعرفه کنونی آب، چه در کشاورزی و چه در آب شرب بزرگترین حراج قرن است که در کشور انجام میشود چرا که آب به صورت رایگان در اختیار کشاورزان قرار میگیرد و وقتی قیمت آب واقعی نباشد سازمانهای خدمات رسان در این زمینه با مشکل مواجه میشوند و سرمایه گذاری در بخش آب نیز توجیه ناپذیر میشود و عملاً طرحهای توسعه بخش آب در آینده توان تأمین نیازها را نخواهند داشت و در ارائه خدمات باید ارزش واقعی آب برای مردم توسط مسئولین تبیین و تعرفه مناسب در بخشهای مختلف برای پایدارسازی خدمات تعیین شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوی تأمین کمی آب، ارتقای کیفی، استمرار خدمات آب و فاضلاب و پوشش حداکثری خدمات در سطح همه شهرها و روستاهای شهرستان خوی که در حال حاضر ۱۰۰ درصد مشترکین در بخش شهری و ۷۷ درصد در بخش روستایی میباشد و رضایتمندی مردم را از جمله اهداف این شرکت عنوان کرد و یادآور شد: همچنین در بخش فاضلاب نیز در حال حاضر ۷۷ درصد جمعیت شهر خوی، تحت پوشش خدمات فاضلاب قرار دارند و جا دارد دراین خصوص نیز اهتمام ویژه برای رسیدن به متوسط کشوری توسط مسئولین ملی و استانی صورت گیرد.
سلطانی در مورد میزان هدررفت آب از شبکههای توزیع تصریح کرد: ۳۳ درصد شبکههای توزیع آب شهرها، عمر بالای ۳۰ سال دارند در حالی که بر اساس استانداردهای فنی، عمر شبکههای توزیع به صورت متوسط ۲۵ سال است و باید حجم زیادی از شبکهها به صورت سالانه تعویض شود ولی با توجه به محدودیت اعتبارات، این مهم میسر نمیباشد.