آغاز بکار سومین کنگره بین المللی گل و گیاهان زینتی

صدا و سیما سه شنبه 07 بهمن 1399 - 16:56
سومین کنگره بین المللی و چهارمین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی با حضور محققان داخلی و پنج کشور خارجی از امروز به مدت سه روز به صورت مجازی گشایش یافت.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از وزارت جهاد کشاورزی، این کنگره با هدف تبادل یافته‌ها و دانش فنی در حوزه گل و گیاهان زینتی برپا شده است.

برپایه این گزارش، موضوعاتی همچون اصلاح و تغییر رقم گل و گیاهان زینتی، صنعت صادرات، توسعه کسب و کار‌های گل و گیاهان زینتی، ژرم پلاس‌ها و ذخایر ژنتیکی داخل کشور، محور‌های این کنگره را تشکیل می‌دهد.

در نخستین روز از این کنگره راهکارها، آموزش و ترویج در حوزه گل و گیاهان زینتی میان محققان داخلی و خارحی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور در این کنگره از کشت بافت ۸۵ هزار اصله نهال آناناس در سال جاری توسط پژوهشکده گل و گیاهان زینتی وابسته به این موسسه خبر داد و گفت: این نهال‌ها با تاکید بر دو جنبه زینتی و محصولی، بومی سازی و تحویل بخش خصوصی شدند.

آقای شکراله حاجی وند، تولید پایه‌های تکثیری عاری از ویروس گل میخک را از دیگر دستاورد‌های این موسسه تحقیقاتی عنوان کرد.

وی همچنین به ایجاد ارقام و ژنوتیپ‌های امیدبخش گل‌های داودی و شیپوری به عنوان دستاورد‌های موسسه تحقیقات علوم باغبانی اشاره کرد و اذعان داشت: ما بیش از ۷۰۰ ژنوتیپ گل امید بخش داودی و تعداد زیادی ژنوتیپ امید بخش گل شیپوری را بدست آورده ایم و کار‌های تحقیقاتی در این بخش ادامه دارد.

راه اندازی چهار پایانه تخصصی صادراتی

رئیس موسسه تحقیقاتی علوم باغبانی نیز در حاشیه این کنگره گفت: ایران به علت چهار فصل بودن و شرایط اقلیمی جزو ۱۵ کشور برتر جهان در حوزه تولید گل و گیاهان زینتی است.

وی با بیان این که در سال‌های گذشته در حوزه گل و گیاهان زینتی بیش از ۱۱ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری توسط بخش دولتی و خصوصی انجام شده است، افزود: با سرمایه گذاری‌های دولتی چهار پایانه تخصصی صادراتی گل و گیاهان زینتی ایجاد شده است.

حاجی وند اضافه کرد: این پایانه‌های صادراتی در شهر‌های محلات، تهران، دزفول و تنکابن راه اندازی شده اند.

وی ایجاد شهرک‌های گلخانه‌ای در کشور که بخشی از آن به گل و گیاهان زینتی اختصاص دارد را از دیگر سرمایه گذاری‌های در این حوزه نام برد.

حاجی وند همچنین بر توسعه زیرساخت‌های صادراتی در حوزه گل و گیاهان زینتی و افزایش کیفیت و استاندارد‌های تولید و نگهداری تاکید ورزید.

وی گفت: در حال حاضر ۱۰۰ هزار نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم در زمینه گل و گیاهان زینتی در کشور فعالیت می‌کنند.

آغاز بکار سومین کنگره بین المللی گل و گیاهان زینتی

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.