تخم مرغ یکی از بهترین منابع پروتئینی است که خوردن آن به میزانی در طول هفته نیاز است. بهترین شکل مصرف تخم مرغ آبپز شده آن است که بسیار توصیه می شود. افراد رزیمی می توانند آن را در سالاد مصرف کنند. طرز تهیه سالاد تخم مرغ آب پز را در پرشین وی بخوانید.
این سالاد برای افرادی که رژیم پروتئینی دارند یا به عنوان گزینه ای در کنار غذای اصلی بسیار عالی است
و طعم خوبی دارد.
بدون شک اگر یک بار آن را تهیه کنید، از طرفداران همیشگی آن خواهید شد.
مواد لازم (۱۲ عدد)
۱۲ عدد تخم مرغ
۱ قاشق چایخوری نمک
۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه
نصف پیمانه گوجه فرنگی خرد شده
نصف پیمانه مرغ خرد شده
نصف
پیمانه ژامبون سرخ شده
۳ قاشق غذاخوری مایونز
۲ قاشق غذاخوری سس خردل
نصف پیمانه آووکادوی خرد شده
تخم مرغ ها را آب پز
کنید تا کاملا سفت شوند.آن ها را سریعا درون آب یخ بگذارید تا پوست کندنشان راحت شود.پوست تخم مرغ ها
را گرفته و آن ها را از وسط دو نیم کنید.زرده را از داخل تخم مرغ ها بیرون آورده و
درون کاسه بریزد.سفیده ها را نیز درون یک سینی بزرگ در کنار هم بچینید.روی زرده های تخم مرغ، نمک، فلفل
سیاه، گوجه فرنگی، مرغ، ژامبون، مایونز و خردل بریزید و هم بزنید تا یکدست شوند.سپس آووکادو را اضافه کنید.داخل هر
کدام از سفیده ها را با مخلوط زرده پر کنید.در آخر نیز با پنیر و ژامبون، تزئین و سرو کنید.
کلوئین مادهای حاوی ویتامینهای B برای ساخت غشاهای سلولی به کار میرود و در تولید مولکولهای سیگنالی در مغز همراه با توابع دیگر مختلف نقش دارد.
نشانههای کمبود کلوئین جدی هستند، اما خوشبختانه کم و نادر هستند. تخم مرغ کامل یک منبع عالی از کلوئین است. یک تخم مرغ حاوی بیش از ۱۰۰ میلی گرم از این ماده مغذی مهم را دارد و با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی در ارتباط هستند.
کلسترول LDL یا بد را کاهش میدهد
مشهور است که داشتن سطوح بالای LDL به خطر افزایش بیماریهای قلبی مرتبط است. حتی اگر تخم مرغ به طور خفیف کلسترول LDL را در برخی از افراد افزایش دهد، مطالعات نشان میدهند که ذرات از کوچک و متراکم به LDL بزرگ تغییر میکنند که یک بهبود است.
تخم مرغ حاوی لوتئین و زاکسانتین است
این آنتی اکسیدانها فواید زیادی برای سلامت چشم دارند. یکی از پیامدهای سالخوردگی، این است که بینایی ضعیف میشود و تخم مرغ یکی از موادی است که میزان آن را کاهش خواهد داد.
مواد غذایی متعددی وجود دارند که به مقابله با برخی از فرآیندهای فاسد کننده که میتوانند بر چشمان ما تاثیر بگذارند، کمک میکنند. دو مورد از اینها لوتئین و زاکسانتین نام دارند.
روزیاتو ـ صدا و سیما