چای کوهی گیاهی از تیره کلازیاسه است که به مقدار زیاد در آمریکا و اروپا میروید و معمولاً به صورت خودرو,
در میان مزارع گندم و ذرت یافت میشود. در این مطلب برخی از خواص این گیاه را بیان میکنیم.
طبع چای کوهی
این گیاه از نظر طب قدیم ایران، طبع (مزاج) گرم و خشک دارد، بنابراین برای درمان بیماریهای ناشی از مزاج سرد ,
و رطوبت زیاد مفید است، ماده قرمز رنگِ هایپریسین که در برگهای این گیاه وجود دارد,
برای التیام زخمها و سوختگیها استفاده میشود.
خواص چای کوهی
این گیاه باعث افزایش اشتها میشود؛ این گیاه در درمان و بهبود سرماخوردگی موثر است؛
این گیاه گرفتگی صدا را باز میکند و خلطآور است؛
افراد برای رفع افسردگی و بیخوابی باید سه روز متوالی از این گیاه استفاده کنند.
این گیاه در درمان برخی از بیماریها مانند فلج، مننژیت، کزاز و سیاه سرفه نقش موثری دارد؛
این گیاه کرم معده و روده را هم برطرف میکند؛ این گیاه ادرارآور و قاعدهآور است.
برای درمان و التیام زخمها، سوختگیها و جای نیش حشرات برگهای چای کوهی را پودر کنید و روی زخمهای عمیق قرار دهید؛
چای کوهی، اسهال خونی را درمان میکند.
این گیاه تاثیر چشمگیری در بهبود درد پشت، گردن و سیاتیک دارد؛ نوشیدن این گیاه ، برای رفع کم خونی مفید است.
این گیاه ویروسها را از بین میبرد و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند؛
مصرف این گیاه در مبتلایان به روماتیسم و درد مفاصل ضروری است؛ جوشانده سرشاخههاى این گیاه
مجارى ادراری را ضدعفونی و سردرد و میگرن را رفع میکند؛ این گیاه خاصیت ضدسرطانی هم دارد.
طرز تهیه دمنوش و جوشانده چای کوهی
برای تهیه دمنوش چای کوهی یک قاشق مربا خوری از این گیاه را در یک لیوان آب جوش بریزید و با قاشق هم بزنید،
سپس روی آن را با یک نعلبکی بپوشانید و بگذارید به مدت ۲۰ دقیقه بماند تا دَم بکشد.
آن را صاف و با کمی عسل میل کنید.
برای تهیه جوشانده این گیاه باید حدود یک قاشق چایخوری برگ و گل خشک این گیاه را در ۲ فنجان آب جوش بریزید
و این ترکیب را آنقدر بجوشانید تا یک فنجان از آن باقی بماند.
چه کسانی نباید چای کوهی بخورند؟
زنان باردار و همچنین افرادی که قرصهای ضد بارداری، آسم، سرماخوردگی و حساسیت استفاده میکنند ,
باید از مصرف این گیاه پرهیز کنند.استفاده زیاد از این گیاه برای افراد گرم مزاج مضر است
و موجب خونآلود شدن ادرار میشود.
باشگاه خبرنگاران