در فصل سرد سال باید برای وعده صبحانه غذاهایی را مصرف کنید که به گرم شدن بدنتان کمک کند. ما در این مطلب از پرشین وی قصد داریم، ایده هایی برای صبحانه های زمستانی و خواص تخم مرغ برای صبحانه را به اشتراک بگذاریم.
یک متخصص تغذیه با تاکید بر لزوم مصرف صبحانه، گفت: پس از صرف یک صبحانه کامل، میان وعدههایی مانند میوه
یا شیر، نیاز کودکان را در زنگهای تفریح به بهترین نحو برطرف میکند.
دکتر سید علی کشاورز، متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد:
همه افراد به ویژه کودکان باید صبحانه را به طور کامل بخورند؛ زیرا تمام فعالیتهای فکری و جسمی افراد از
ابتدای صبح آغاز میشود.
به عبارت دیگر خوردن صبحانه نقش موثری در انجام فعالیتهای روزانه دارد.
وی افزود: یکچهارم از انرژی و پروتئین روزانه ما از طریق وعده صبحانه تامین میشود.
بنابراین باید به این وعده غذایی توجه بیشتری شود؛ بهترین نوع صبحانه در فصل بهار و تابستان نان، پنیر و
مغز گردو همراه با یک لیوان شیر یا تخم مرغ با کره برای کودکان لاغراندام است.
در فصل پاییز و زمستان عدسی و لوبیای پخته بهترین نوع صبحانه برای کودکان است.
این متخصص تغذیه به والدین توصیه کرد: حتما والدین صبحانه را به طور کامل بخورند، زیرا آنها برای فرزندانشان الگو
هستند، به خواب کودکان توجه کنند، بهترین زمان خواب ساعت ۸ شب برای کودکان است؛ زیرا بیخوابی سبب میشود کودکان
از خوردن صبحانه خودداری کنند.
این رفتار اشتباهی است که پدر و مادرها ایجاد میکنند.
دکتر کشاورز درباره نوع میان وعدههای مناسب برای دانشآموزان گفت: بهتر است در میان وعده کودکان میوههایی مانند سیب، پرتقال
یا نارنگی و نان و پنیر، بیسکویت، کیک با شیر گنجانده شود.
چون مصرف لبنیات در جامعه بسیار پایین است و به علاوه در رشد قدی کودکان تأثیر بسزایی دارد.
وی درخصوص کودکانی که تا دیروقت در مدارس میمانند، گفت: در اینگونه موارد دانشآموزان باید به طور کامل ناهار را
صرف کنند.
مهمترین منابع غذایی در این وعده میتواند شامل گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ باشد که حاوی پروتئین هستند.
پژوهشها نشان میدهد که خوردن تخممرغ در صبحانه باعث افزایش حس سیری شده، دریافت کالری را در وعده بعدی کاهش میدهد و سطح قند خون و انسولین را ثابت نگه میدارد.
در یک پژوهش، مردانی که برای صبحانه تخممرغ خورده بودند نسبت به افرادی که نان شیرینی خورده بودند، احساس رضایت بیشتری داشتند و کالری کمتری در طول روز دریافت کردند.
بعلاوه، تخممرغ حاوری لوتئین و زکسانتین است. این آنتیاکسیدانها به جلوگیری از اختلالات چشم مانند آبمروارید و تخریب ماکولا کمک میکنند.
تخممرغ همچنین یکی از بهترین منابع برای کولین است که یک ماده بسیار مهم برای سلامت مغز و کبد است.
با اینکه تخممرغ کلسترول بالایی دارد اما سطح کلسترول را در بسیاری از افراد افزایش نمیدهد.
خوردن کل تخممرغ ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را با کم کردن کلسترول LDL و افزایش کلسترول HDL و بهبود حساسیت انسولین، کاهش دهد.
سه تخممرغ بزرگ میتواند حدود ۲۰ گرم از پروتئین باکیفیت را تأمین کند.
منبع :جام جم / زوم لایف