ساندویچ یکی از موادغذایی خوشمزه می باشد که به خصوص در میان کودکان و جوانان پرطرفدار است در این مطلب همراه با پرشین وی شوید تا با مشخصات ساندویچ خوب و سالم آشنا شوید.
از نظر متخصصین تغذیه یک ساندویچ خوب چه ویژگی هایی دارد به عقیده آن ها مصرف ساندویچ در چه
شرایطی مناسب و سالم خواهد بود امروزه فست فودها قوت غالب ما را تشکیل میدهند و طرفداران زیادی برای
خود دست و پا کرده اند یک ساندویچ خوب از چه موادغذایی تشکیل شده است و در کنار آن
چه خوراکی ها و نوشیدنی هایی باید مصرف شوند تا به سلامتی مصرف کنندگان آسیبی وارد نشود .
توضیحات بیشتر در این باره را در ادامه مطلب می خوانیم.
محمدرضا وفا متخصص تغذیه،؛ پیرامون اهمیت سلامت مواد تشکیل دهنده ساندویچ اظهار داشت: همه مواد تشکیل دهنده ساندویچها اعم از
نان، محتویات و ادویهجاتی که در آنها مصرف میشود، باید از سلامت کامل برخوردار باشند.وی در خصوص ویژگیهای نان ساندویچ
گفت: نان ساندویچها باید از آرد کامل و غنی تهیه شده باشد و هنگام تهیه آنها تا حد ممکن از
نانهای سبوسدار و غلات کامل استفاده شود.
وفا در رابطه با اهمیت سلامت محتوای درون ساندویچها تاکید کرد: هنگام تهیه ساندویچها باید از غذاهای سرخکردنی، گوشتها فرآوری
شده و پرچرب مانند سوسیس و کالباسها پرهیز کرد و به جای آن از گوشتهای سفید و سالم استفاده شود.
این متخصص تغذیه گفت: باید به همراه ساندویچها از سبزیجات و صیفیجات تازه و متنوع استفاده شده و از مصرف
سسهای پرچرب و نمک فراوان به همراه آنها خودداری کرد.وی در ادامه با اشاره به کالری دریافتی از طریق مصرف
ساندویچها اظهار داشت: وزن و وضعیت فیزیکی هر فرد هنگام تهبه ساندویچ از عوامل کلیدی محسوب میشود؛ افرادی که دچار
چاقی و اضافه وزن هستند، باید از مصرف مواد سرخکردنی و فرآوری شده در تهیه ساندویچها بپرهیزند و در مقابل
منع چندانی برای افراد لاغر از بابت کالری دریافتی ناشی از خوردن ساندویچها وجود ندارد.محمد رضا وفا اظهار داشت: در
صورتی که ساندویچ نیازهای غذایی فرد و میزان کالری مورد نیاز را تامین کند و در تهیه آن از مواد
سالم استفاده شود، میتواند به عنوان یک وعده غذایی کامل در مدرسه، دانشگاه و محل کار مود استفاده قرار گیرد.
بیشتر نان هایی که برای ساندویچ استفاده می شوند، از آرد سفید فرآوری شده تهیه می شوند. سعی کنید به جای آنها از نان غلات کامل استفاده کنید. غلات کامل دارای آثار مثبتی بر روی میکروبیوم و مشکلات التهابی می باشد. حتی به جای نان می توانید یک سیب زمینی را بپزید و مواد ساندویچ را داخل این سیب زمینی ها قرار دهید. برای دریافت کالری کمتر و داشتن یک ساندویچ سالم ، خمیر داخل باگت خود را خارج کنید.
سیر سرخ شده و پوره ی لوبیا سفید وقتی با بروکلی و گوجه ترکیب شود، یک غذای خوشمزه و سیرکننده ایجاد می کند. این مخلوط را می توانید در ساندویچتان نیز بریزید. ماست چکیده را نیز با سبزیجات و کمی ادویه مخلوط کنید و آن را بر روی لایه ی قبل قرار دهید.
باشگاه خبرنگاران جوان-برنافیت