پف دار شدن کیک با ۷ ریزه کاری مهم و تضمینی

پرشین‌وی دوشنبه 09 آبان 1401 - 07:55
یکی از دردسرهای پخت کیک، اطمینان از پف دار شدن کیک است ولی اگر برخی ریزه کاری های کوچک که در این مطلب لیست کرده ایم را رعایت کنید مطمئنا به یک کیک ایده آل دست خواهید یافت. نوشته پف دار شدن کیک با ۷ ریزه کاری مهم و تضمینی اولین بار در آشپزی و شیرینی. پدیدار شد.

یکی از ویژگی های ظاهری که کیک را از دیگر شیرینی ها مجزا می کند ظاهر پفی آن است. در واقع اگر به زبان ساده بخواهیم کیک ایده آل را توصیف کنیم، کیک باید سبک، نرم و حسابی پف دار باشد. در زیر با راه کارها و فوت و فن پف دار شدن کیک آشنا خواهید شد.

نکات اصلی در پف دار شدن کیک

برای اینکه قد کیک بلندتر شده و یا به بیان دیگر پف دار شود به گزارش پرشین وی باید از چند نکته پایه و بسیار ساده پیروی کنید، نکاتی مثل افزودن یک ماده عامل مثل بیکینگ پودر و …، استفاده از دما و زمان مناسب برای پخت کیک در فر و … از جمله این موارد است.

نکته اول: از میزان ارائه شده در دستورتهیه پخت تبعیت کنید.

پیش از هر چیزی باید این نکته را یادآور شویم که هنگام پخت کیک باید همیشه به طور کامل طبق دستور عمل کنید. بسیار مهم است مرحله به مرحله انجام کار را چه از لحاظ نوع مواد، چه از نظر میزانشان و … درست مطابق دستور عمل کنید. به خاطر داشته باشید در تهیه کیک حتی تغییر در جزئی ترین موارد نیز می تواند نتیجه ای وارونه به دنبال داشته باشد.

نکته دوم: افزودن یک ماده عامل برای پف دار شدن کیک

تقریبا در همه دستورپخت های کیک، موادی مثل جوش شیرین، بیکینگ پودر و یا آردهایی با قابلیت پف دار کننده وجود دارد. دلیل این امر آن است که همه کیک ها به یک عامل جانبی برای پف دار شدن نیاز دارند. ولی تصور نکنید به همین جا ختم می شود چرا که در کنار این مواد، عوامل دیگری نیز در این کار دست دارند!

گرچه ممکن است ۱۰۰% از دستورتهیه ارائه شده برای پخت کیک پیروی کنید، ولی آیا می دانستید تخم مرغ هم به نحوی می تواند روی پف دار شدن کیک تاثیر گذار باشد؟ بهترین روش برای نهایت استفاده از قابلیت تخم مرغ این است که سفیده تخم مرغ را ابتدا به صورت مجزا هم بزنید و سپس زرده تخم مرغ را با آن به آرامی یکی کنید.

همچنین سطح این قابلیت تخم مرغ را می توانید با همزدن سفیده تخم مرغ با شکر قبل از افزودن به زرده تخم مرغ بیشتر هم کنید.

پف دار شدن کیکنکات ریزی که به پف کیک کمک می کند

نکته سوم: کره و شکر را کرمی کنید.

در بسیاری از دستورهای کیک از شما می خواهند تا کره و شکر را با هم مخلوط کرده تا با هم چیزی شبیه یک ماده کرمی شکل را پدید آورید. این کار بدین معنیست که باید کره به دمای محیط رسیده را با شکر آنقدر هم بزنید تا حباب های کوچکی شکل بگیرد و این کار باعث هوادهی لازم به مواد شده و باعث ایجاد بافت سبک تر کیک می شود.

برای همزدن کره و شکر می توانید از یک قاشق چوبی و یا همزن برقی و اتصال پره مدل تخت این کار را انجام دهید.

هدف در اینجا برای کمک به پف دار شدن کیک این است که کرم حاصل از کره و شکر به انسجام مناسب برسد ولی به خاطر داشته باشید که بیش از اندازه کرمی کردن این مواد نیز منجر به بیرون زدن حباب شده و در نهایت منجر به سفت شدن کیک می شود. برای متوجه شدن میزان مناسب همزدن کره و شکر، باید به دو نشانه زیر توجه کنید:

  • بافت نرم
  • ظاهر روشن تر

اگر هنگام همزدن متوجه این دو ویژگی شوید، پس به گزارش پرشین وی یعنی باید دیگر از همزدن کره و شکر دست بردارید.

نکته چهارم: مواد را در هم یکی کنید – هم نزنید.

یکی از نکات بسیار ریزی که ممکن است حتی به آن توجه نکنید این است که در قسمت هایی از دستور تهیه کیک، گفته می شود مواد را به آرامی اضافه کرده و یا آنها را با لیسک در هم یکی کنید ولی حرفی از همزدن و مخلوط کردن پس از افزودن آن ماده به میان نمی آید. این امر اتفاقی نیست، بلکه در حقیقت یکی از ریزه کاری های مهم است، در عین حال که گفته می شود برخی مواد داخل کیک را باید خوب هم بزنید، برخی دیگر از مواد را باید صرفا به آن اضافه کرده و به آرامی آن را با دیگر مواد یکی کنید. (در این مواقع معمولا باید تنها با لیسک شیرینی پزی، مواد جدید را با مواد داخل ظرف یکی کنید ولی الزاما خبری از همزدن آنها نیست.)

در حقیقت اگر به این نکته جزئی اهمیتی ندهید، برای خمیر کیک شما ممکن است دو اتفاق زیر رخ دهد:

  • هوای لازم در داخل خمیر برای سبک و نرم شدن کیک، آزاد شده و از بین می رود.
  • گلوتن موجود در آرد فعال شده و موجب سفت شدن کیک می شود.

هدف شما در این مرحله از پخت کیک این است که به خوبی مواد لازم برای تهیه خمیر کیک را مدیریت کنید، مخلوط نکنید، هم نزنید. زمان گذاشته و به آرامی مواد را با هم یکی کنید.

همزدن حرفه ای کیکدقت در نوع مخلوط کردن مواد هنگام تهیه کیک

نکته پنجم: قالب کیک را به طور مناسب پر کنید.

برای پف دار شدن کیک ، همزدن کره و شکر و افزودن ماده عامل برای پف دار شدن مهم است ولی کار شما با آنها به پایان نمی رسد بلکه در مراحل نهایی نیز باید از مشکلات بالقوه در حین پخت کیک نیز جلوگیری کنید.

اولین گام این است که خمیرمایع کیک خود را در میزان مناسب داخل قالب کیک بریزید. بدین شکل که دست کم نیمی از قالب کیک پر شود، معمولا پر کردن دو سوم قالب از خمیر، ایده آل است. اگر خمیرمایع کیک شما کافی نباشد پس احتمال پف دار شدن کیک به میزان زیاد، از بین می رود.

شاید برایتان این سوال پیش بیاید که اگر خمیرمایع کیک کافی نبود و دست کم نیمی از قالب را پر نکرد، چه کاری باید انجام دهیم؟ جواب این سوال آسان است: خمیر کیک بیشتری تهیه کنید! بله گرچه ممکن است این کار برایتان دردسر داشته باشد ولی در نهایت وقتی کیک شما به میزان دلخواه پف کند، ارزشش را دارد.

نکته ششم: از بسته و پخته شدن خیلی سریع خمیر کیک جلوگیری کنید.

اگر پس از قرار دادن کیک در فر متوجه شوید لبه های خمیر سریع تر از باقی قسمت های کیک گرفته شده و به عمل آمده پس می تواند منجر به مشکل بزرگتری مثل به دست آمدن یک کیک صاف و بدون پف شود. حال چطور می توان فورا این مشکل را رفع کرد؟ دو گزینه ساده پیش روی شما قرار دارد:

  • دمای فر را حدود ۲۰ درجه کاهش دهید.
  • زمان پخت کیک را چند دقیقه افزایش دهید.

بله این راه کارهای بسیار ساده می تواند از مشکل بالقوه بزرگتر جلوگیری کند ولی اگر دیر این اقدامات را انجام دهید در نهایت کیک تان پف نمی کند، به همین دلیل مهم است که در حین پخت نیز حواستان به کیک باشد.

پر کردن قالب کیک و شیرینیاهمیت میزان مواد داخل قالب

نکته هفتم برای پف دار شدن کیک : دمای فر را چک کنید.

بسیاری از قنادها و کیک پز ها یک نکته را خوب متوجه شده اند و آن اینکه فرها ممکن است “درغگو” باشند! در حقیقت انواع مدل فرها بسیار داغ می شوند. چرا این مسئله می تواند مشکل ساز باشد؟ به این دلیل که برخلاف تصورتان از میزان دمای دقیق، کیک در دمای نامناسب می پزد و نتیجه آن می تواند به دست آمدن یک کیک صاف و بدون پف باشد.

بهترین کار برای جلوگیری از این مشکل چیست؟ خرید دماسنج فر یکی از راه های مناسب برای حل این مسئله است. شما می توانید دماسنج فر را خودتان بررسی کرده و تنظیمات لازم را اعمال کنید. این کار باعث می شود دقیقا مطابق با دمای پخت ارائه شده در دستور کیک عمل کرده و شانس پف دار شدن کیک را افزایش دهید.

سوالات رایج

هفت نکته ای که در بالا ذکر کردیم اصلی ترین عوامل در پف دار کردن انواع کیک است ولی به گزارش پرشین وی ممکن است در کنار آن سوالات زیر در ذهن تان وجود داشته باشد:

چه موادی موجب پف دار شدن کیک می شود؟

موادی مثل جوش شیرین، بیکینگ پودر، آردهایی با قابلیت پفی کننده، همزدن سفیده تخم مرغ با شکر و یکی کردن آن با زرده تخم مرغ از جمله اصلی ترین عوامل پفی شدن کیک است.

چه چیزی باعث پف نکردن کیک می شود؟

کیک به دلایل مختلفی ممکن است پف نکند ولی رایج ترین دلایل آن ممکن است منقضی شدن تاریخ مصرف مواد عامل که در سوال قبل اشاره کردیم باشد و یا گاهی به سادگی بدین دلیل که کیک به اندازه کافی نپخته است.

چطور می توان کیک اسفنجی را پفی تر کنیم؟

بهترین راه کار این است که هنگام تهیه مواد کیک اسفنجی عجله نکرده و به آرامی مواد را با هم یکی کنید. برای مثال به آرامی تخم مرغ را به داخل مواد کرمی اضافه کنید. سپس تمام مواد را به نحوی بسیار ملایم و ظریف با هم مخلوط کنید که تمام حباب های هوا در داخل خمیر از بین نرود.

تهیه و ترجمه: گروه آشپزی پرشین وی

بخش اختصاصی پرشین وی

منبع: bakinghow

منبع خبر "پرشین‌وی" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.