اختصاصی تابناک باتو ــ میخرند و میریزند و میپاشند و آخرش قاه قاه به ریش ملت میخندند. مثل همیشه بیشتر ما در خواب غفلت هستیم و از موج خطرناکی که در جامعه به راه افتاده، خبر نداریم. البته نه تنها هیچ درکی نداریم بلکه گاهی خود نیز در این وانفسا، به موج سواری میپردازیم و به بهانه خوش گذرانی، ساعتها به اطوارها و خزعبلات این بلاگرهای بی سواد میخندیم؛ بلاگرهایی که هر یک از دری برای جذب مخاطب وارد میشوند. برخی از طریق سبک زندگی مدرن و تجملاتی و برخی دیگر از طریق سبک زندگی ساده و سنتی و برخی از مذهب و برخی از طریق رواج بی بند و باری ... .
هر کدام هم مخاطبان خاص خود را دارند و رگ خواب ملت را به دست گرفته اند و پس از مدتی با به راه انداختن شوآفی از کسب درآمدهای بالایشان، پکیج آموزشی درآمدزایی از اینستاگرام را به فروش میرسانند و تعدادی مردم ساده دل نیز با هزینه کردن و به امید کسب درآمد راحت و بی دردسر به آنها روی میآورند. غافل از اینکه همه چیز پوشالی و دروغین است و فروش همین پکیج آموزشی نیز خود ترفند و خدعهای برای چپاول ملت است.
این جماعت مانند قارچهای سمی در حال تکثیر هستند و ضرر وجودشان بیش از منفعتشان است. مانند قمار و شراب که خداوند در قرآن در وصف آنها میگوید: گرچه فوایدی دارند، ولی ضررشان بیش از منفعتشان است. بلاگرها نیز گرچه به قول خودشان منافعی برای جامعه دارند که همان کمک به رشد اقتصادی جامعه است، ولی ضررهایشان به مراتب بیش از منفعتشان است. اگر بخواهیم مضرات این قماش را سیاهه کنیم بدین قرار می شود؛
۱) ترویج تن پروری و تنبلی و راحت طلبی.
۲) دلسردی آحاد جامعه از فراگیری دانش و کارهای هنری و فنی
۳) نشر رذائل اخلاقی، چون رقابت و حسادت و چشم و هم چشمی
۴) نشر اکاذیب و تبلیغ کالاها و موسسات بی کیفیت در قبال دریافت پول
۵) تفسیر وارونه از دین و دینداری
اینها فقط تعداد اندکی از مضرات این صفحات مجازی است. این خطر روز به روز محسوستر خواهد شد تا جایی که در آیندهای نه چندان دور اکثر دختران و پسران و زنان و مردان به جای فراگیری و رشد علمی و فنی خود برای کسب درآمدهای نجومی به این مسخره بازی و تن پروری روی میآورند و نه تنها از این فعالیت خود شرمنده نمیشوند بلکه افتخار هم خواهند کرد.
نفوذ این بلاگرها آنقدر سریع و خطرناک شده است که حتی زنانی به ظاهر مذهبی با گذاشتن روبندها و چادرهای رنگارنگ برای جذب مخاطب به تولید محتواهای سخیف میپردازند تا به هر طریقی شده فالوورهای بیشتری جذب کنند و در آخر با نمایش ماشینهای مدل بالا و گوشیهای آن چنانی مردم را به این کار بی اصل و نسب سوق میدهند و خود را در مقام مدرس اینستاگرامی معرفی میکنند.
چه زنان و مردانی که با الگو گیری از این جماعت قارچ صفت، زندگی خود را جهنم کرده اند، چه دختران و پسرانی که از کار و تحصیل دلسرد شده و درآمدهای میلیاردی این مفت خوران مانند خوره به جانشان افتاده... .
چندی پیش وقتی صحبت اخذ مالیات از این تن آسایان به میان آمد، مردم استقبال کردند و قرار شد افرادی که بالای ۵۰۰ هزار دنبال کننده دارند، مشمول قانون اخذ مالیات شوند، ولی این قانون عملی که نشد هیچ، بلکه با رخوت و سستی در اجرا، بقیه را نیز جریتر کرد.
البته به نظر میرسد اخذ مالیات هم راهکار مناسبی برای کنترل این افراد نبوده و نیست.
هم اکنون پیشنهاد می شود فضایی مجازی مخصوص کسب و کارها به وجود بیاید که صاحبان مشاغل در آن محیط کالاهایشان را معرفی کنند تا دیگر نیازی به این دلالان مجازی نباشد. فضایی که بدون هیاهو به چرخه اقتصادی کمک کند و به جای سرمایه گذاری و ارزش نهادن به سموم مجازی، پادزهری درمانگر معرفی کند.
دنیای عجیبی شده است؛ آن قدر عجیب که شاهد بیکاری و فقر افراد تحصلیکرده و فرهیخته و ثروتمندی افراد بیسواد و بی هدف شده ایم. افرادی که تا لنگ ظهر می خوابند و جز خوردن و پوشیدن و تفریح و ولخرجی و گذاشتن روزمرگی ها، هیچ کار مفیدی انجام نمیدهند. قاعده بازی در دستان متقلب این گروه افتاده و تک تک ما، مهرههای این بازی کثیف هستیم که بی خبر از همه جا خواب ما را برده است. بیاییم این بازی سراسر تقلب را با کیش و مات وزیر و شاهش به پایان برسانیم.
کوثر بهبهانی زاده