ظرفیت عظیم گردشگری سلامت در ایران و درآمد حداقلی 1.2 میلیارد دلاری آن

خبرگزاری تسنیم سه شنبه 10 آبان 1401 - 12:50
دبیر کمیته گردشگری طب ایرانی وزارت‌ بهداشت گفت: میزان درآمدزایی گردشگری سلامت بین سال‌های 98 و 99 بالغ بر 1.2 میلیارد دلار برآورد شده است که می‌توان با انجام برنامه‌ریزی‌های لازم این عدد را تا میزان 7 میلیارد دلار افزایش داد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمد پناهی در یک گفت‌وگوی رادیویی با بیان اینکه ایران از ظرفیت‌های بالقوه فراوان و گسترده‌ای به جهت توسعه و بهبود صنعت گردشگری سلامت برخوردار است، ضمن ارائه آمار و ارقامی از میزان درآمدزایی این حوزه در اقتصاد کشور بر لزوم امکان افزایش و توسعه این میزان سطح از درآمدزایی با استفاده از مزایای متعدد گردشگری سلامت تأکید کرد و تأسیس شورای راهبردی گردشگری سلامت در سال 93 را اقدامی مؤثر سازنده در توسعه گردشگری سلامت ارزیابی کرد.

دبیر کمیته گردشگری طب ایرانی وزارت‌ بهداشت با بیان اینکه گردشگری سلامت در واقع متعلق به گستره تاریخ پزشکی کشورمان است، گفت: قدمت این نوع گردشگری در حقیقت عمری به اندازه تاریخ پزشکی ایران زمین دارد؛ چراکه از دیرباز مردمان ساکن در منطقه و همسایه‌های اطراف ایران با توجه به جایگاه فوق‌العاده اثرگذار حکما و اطباء ایرانی از این فرصت استفاده کرده و با توجه به اینکه ایران مرجع پزشکی محسوب می‌شد، برای دریافت خدمات پزشکی به کشورمان مراجعه می‌کردند.

وجود ظرفیت‌های عظیم ایران در حوزه گردشگری سلامت

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های بی‌نظیر و مثال‌زدنی بکر طبیعی در ایران بیان کرد: از 13 اقلیم موجود و زنده در دنیا، کشورمان 12 اقلیم را داراست و علاوه بر آن بیش از 280 چشمه آب معدنی در پهنه کشور موجود است، که بر همین اساس باید گفت کشورمان از ظرفیت طبیعت درمانی گسترده‌ای برخوردار است.

این عضو شورای سیاست‌گذاری جامعه گردشگری با تأکید بر این مطلب که ویژگی‌های بالقوه ایران در زمینه گردشگری سلامت در هر دو سطح منطقه‌ای و بین‌الملل بی‌نظیر و منحصربه‌فرد است، تصریح کرد: گردشگری سلامت در ایران می‌تواند به یکی از منابع بسیار مهم در عرصه اقتصادی و به صورت خاص در حوزه سلامت تبدیل شود و خوشبختانه در همین راستا با هدف توسعه این حوزه مهم از گردشگری در طول یک دهه گذشته تلاش‌ها و اقدامات خوبی صورت گرفته است.

پناهی با بیان اینکه قاعدتاً گردشگری سلامت در مسیر رشد و توسعه با چالش‌های متعددی روبرو است، اظهار کرد: علی‌رغم وجود این امر می‌توان با به کار بستن اهتمام خاص و لازم این موانع و مشکلات را رصد و احصا کرد تا ضمن شکوفایی ظرفیت بالقوه گردشگری و توسعه ظرفیت‌های بالفعل این حوزه، گردشگری سلامت نقش مؤثری در توسعه اقتصادی کشور ایفا کند.

دبیر کمیته گردشگری طب ایرانی وزارت‌ بهداشت در ادامه صحبت‌های خود توضیح داد: مطابق با آمار رسمی اولیه، میزان درآمدزایی گردشگری سلامت بین سال‌های 98 و 99 بالغ بر 1.2 میلیارد دلار برآورد شده است که این رقم در حقیقت ظرفیت بالفعل حوزه گردشگری سلامت است و می‌توان با انجام برنامه‌ریزی‌های لازم این عدد را تا میزان 7 میلیارد دلار افزایش داد.

مطابق گفته‌های وی، بر اساس مطالعات میدانی صورت گرفته باید گفت به صورت قطع و یقین کشورمان می‌تواند با اتکاء به دستاوردهای حوزه‌های گردشگری پزشکی، گردشگری تندرستی، گردشگری طبیعت درمانی و حوزه گردشگری طب ایرانی که کاملاً نوپا بوده و اخیراً در این زمینه نیز قدم‌های خوبی برداشته شده است، در توسعه اقتصادی و انجام تبادلات فرهنگی نقشی بی‌بدیل و ممتاز در سطح جهانی ایفا کند.

این عضو شورای سیاست‌گذاری جامعه گردشگری سلامت در ادامه افزود: پیش از این چالش‌ها و شکاف‌های بزرگی بین دستگاه‌های متولی در حوزه گردشگری سلامت از جمله وزارتخانه‌های بهداشت، میراث فرهنگی، امور خارجه و نیز سازمان نظام پزشکی وجود داشت؛ به گونه‌ای که عمدتاً مرزبندی دقیقی بین وظایف و مسئولیت‌های این نهادها وجود نداشت و همین امر موجب کاهش حرکت توسعه این حوزه می‌شد.

پناهی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در سال 93 پیشنهاد تشکیل شورای راهبردی گردشگری سلامت اجرایی شد و براساس آن خروجی تصمیمات این شورا به عنوان محور هماهنگ‌کننده وظایف مختلف این حوزه برای دستگاه‌ها لازم‌الاجرا شد که گامی مؤثر و امیدبخش برای توسعه گردشگری سلامت به حساب می‌آید.

انتهای پیام/

منبع خبر "خبرگزاری تسنیم" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.