ضرورت صیانت از گنجینه دفاع مقدس؛ دیروز، امروز، فردا

صدا و سیما سه شنبه 17 تیر 1399 - 15:59
ایران در چهلمین سالگرد دفاع مقدس با تکیه بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و نقشه راه روشن پیشرفت همراه با عدالت، به قدرت منطقه‌ای و جهانی تبدیل شده است.
این انقلاب آمده است که بماند و خواهد ماند؛ اگر برخی‌ها نمی‌خواهند این مسیر را همراهی کنند باید کنار بروند.
همسنجی کیفیت توسعه در ایران اسلامی و کشور‌های هم تراز منطقه‌ای و جهانی نشان می‌دهد که خوشبختانه نظام جمهوری اسلامی ایران در مسیر پیشرفت و توسعه حرکت می‌کند اگرچه برخی موانع هم سر راه وجود دارد، اما مانع حرکت نیست.
همه انقلاب‌ها از پیدایش انگیزه تا شکل گیری خود و در مسیر ادامه حیات؛ معمولا با فراز و فرود‌هایی مواجه می‌شوند که در دو قالب سخت و نرم قابل ردیابی است.
بیشتر انقلاب‌ها معمولا بعد از دوره‌ای از رشد و تکامل، رو به اضمحلال می‌روند.
حتی اگر در مواردی هم نامی از نقلاب‌ها مانده تنها یک نام است و ماهیت و هویت خود را به طور کامل از دست می‌دهند.
اما انقلاب اسلامی ایران "آمده است، مانده است و خواهد ماند".
دفاع مقدس دایره المعارفی از همه هنجار‌ها و خوبی هاست، مزیت آفرین و ظرفیت آفرین؛ دانشگاهی به بلندای تاریخ و وسعت جغرافیایی نامحدود.
البته هنوز نتوانسته ایم از این ظرفیت‌ها و مزیت‌ها به طور کامل بهره برداری کنیم و شاید هنوز هم اول راه هستیم، اما باید این مسیر تا بی نهایت ادامه دهیم؛ این یک تکلیف و تعهد است نه یک انتخاب.
باید حافظه تاریخی ملت به ویژه نسل‌های امروزی را از تاریخ تمدن ایران عزیز و همچنین تاریخ معاصر غنی‌تر کنیم.
ایرانی زمانی باید "حق توحش" به وحشی‌ترین ارتش دنیا یعنی نظام مستشاری امریکا پرداخت می‌کرد و هزینه کاپیتولاسیون را باید تحمل می‌کرد که همین نظام مستشاری در منطقه به بزرگترین گروه تروریستی در جهان تبدیل شده است و... 
آری "این دفاع مقدس را باید تا ابد صیانت کنیم". این گفتمان ملی باید حفاظت شود برای همیشه.
اما عرصه دفاع مقدس فقط محدود به جنگ نظامی هشت ساله نبوده است، نیست و نخواهد بود؛ بلکه این دفاع مقدس در همه عرصه‌های فرهنگی؛ اقتصادی و اجتماعی و سیاسی هم استمرار دارد. باید تمامیت اقتصاد، سیاست، فرهنگ و دفاع ما صیانت شود. این همان درس دفاع مقدس برای فردای ماست.
"دیروز" از صحنه دفاع مقدس با پیروزی عبور می‌کردیم و "امروز" بر چله انقلاب با همه تجارب، دستاورد و البته برخی آسیب‌ها و ناکارامدی‌ها تکیه زدیم، اما برای "فردا" باید طرحی نو دراندازیم.
"دیروز" که از بدنه سخت نظام دفاع کردیم و در دفاع مقدس حماسه آفریدیم و با عبور از دوران سازندگی وارد عصر جدید برنامه ریزی‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی و نهایت حکومت داری شدیم؛ فرصت‌های خوبی برای "امروز" پیش امده است تا از تمامیت ۴ دهه قبل و حتی از تمامیت حوادث ۱۴ قرن هجری و همینطور از تاریخ بشریت درس‌های تازه بگیریم و با آسیب شناسی همه جوانب و شناخت موارد قوت و ضعف؛ "طرحی نو برای ((فردا))" بیندازیم.
این‌ها همان درس‌های دفاع مقدس است و صیانت از گفتمان دفاع مقدس باید در کشور و جامعه نهادینه شود.
همچنین تاکیدمقام معظم رهبری بر نگارش تاریخ و جبران غفلت‌های گذشته درخصوص نگارش تاریخ انقلاب نشان می‌دهد که برای هموارتر و هدفمندتر کردن مسیر اینده نظام و سرزمین ایران عزیر باید تاریخ‌های نرم و سخت کشور را ثبت و ضبط کنیم و اجازه ندهیم هرکسی خود را به راحتی سردمدار معرفی کند و در مواردی هم تاریخ را منحرف کند یا به نفع خودش مصادره نماید.
از طرف دیگر انچه که امروزه در اختیار داریم اعم از کامیابی‌ها و ناکامی‌ها؛ محصول رفتار‌ها و کردار‌های گذشتگان است و باید امروزه به خوبی و با روش‌های مختص مکتب اسلام نقد شود تا از آسیب‌هایی احتمالی در اینده هم پرهیز شود. آری "این گنجینه دفاع مقدس را باید حفظ کنیم".
 
اسماعیل محمدی 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.